شرط بخش خصوصی برای تزریق واکسن کرونا به کارگران
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، با بالارفتن آمار فوتی های کرونا و وخیم تر شدن شرایط کشور، ستاد ملی مقابله با کرونا پس از تعطیلات عید بلافاصله تعطیلی ادارات، کسب و کارها و گروههای شغلی غیر ضرور را ابلاغ کرد.
با ابلاغ مصوبه تعطیلی پایتخت و شهرهای قرمز و مشاغل غیر ضرور، دستگاههای دولتی و برخی از مجموعه ها و کارگاههای مشمول قانون کار در جهت دورکاری نیروهای کار خود اقدام کردند.هرچند که برخی کسب و کارها و صنوف خدماتی، داروخانه ها و کارخانه هایی که با نیاز روز مردم در ارتباط بودند امکان تعطیلی پیدا نکردند.
بسیاری از کارشناسان و مقامات کارگری بر لزوم حمایت از نیروهای کار و کارگران مشاغل ضروری در شرایط سخت کرونا تاکید کرده و آنها را در اولویت تزریق واکسن کرونا می دانند.
فتح اله بیات رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با ابراز تاسف از حوادث تلخ هفته های اخیر و آمار بالای جان باختن کرونا به خبرگزاری تاریخ ما می گوید: در حال حاضر دغدغه اصلی ما بخش کار و تولید است چون دستگاههای دولتی، کارمندان را دورکار کرده اند ولی متاسفانه بخش اعظمی از کارگران در این شرایط همچنان مشغول کارند و علیرغم آنکه اعلام شده کشور در وضعیت سیاه قرار خواهد گرفت باز هم در مجموعه های اقتصادی به کار گرفته می شوند در حالی که ممکن است آمار تلفات و بیماران بالا برود.
او می گوید:وقتی مصوبه یا دستورالعملی از سوی ستاد مقابله با کرونا صادر می شود همگی وظیفه داریم تبعیت کنیم و فرقی بین کارگر و کارفرما یا دیگر شغل ها وجود ندارد چون هرگونه سهل انگاری یا کوتاهی در قبال آن می تواند به بیماری و حادثه کار منجر شود.
کارشناسان و فعالان حوزه کار، نیروهای کار را در اولویت دریافت واکسن می دانند و تاکید دارند که سلامت جامعه زحمت کش کارگری به عنوان نیروی مولد کشور نباید مورد غفلت قرار گیرد.
به اعتقاد بیات در بخش کارگری، بیشتر کارگران امکان دورکاری ندارند و باید ساعتهای طولانی در واحدهای تولید یا مونتاژ حضور فیزیکی داشته باشند که از این جهت مورد خطر و آسیب قرار می گیرند و ممکن است بیماری به سراغ آنها بیاید و خانواده هایشان را درگیر کند لذا کارفرمایان باید کارگران را تا حد امکان از حضور در محیط های کار منع کنند.
در همین راستا ناصر چمنی رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران طی گفت وگو با خبرگزاری تاریخ ما، از ادارات کار می خواهد تا مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا را که لازم اجرا است، در خصوص دورکاری کارگران و تعطیلی بنگاهها و کارگاهها به کارفرمایان بخشنامه کنند و اجازه حضور کارگران در شرایط خطرناک کرونایی را ندهند.
او تاکید دارد که سلامت جامعه زحمت کش کارگری به عنوان نیروی مولد کشور نباید مورد غفلت قرار گیرد و می گوید: برخی ازکارفرمایان اجازه نمی دهند که کارگران دورکار شوند و تنها یک عده معدود از کارگران کارخانه ها و بنگاهها تعطیل شده اند در حالی که وقتی ستاد مقابله با کرونا مصوبه ای را ابلاغ می کند لازم الاجرا است و همه باید از آن تبعیت کنند.آن دسته کارفرمایانی هم که حاضر به پیروی از مصوبات می شوند و نیروهای کارشان را دورکار یا یک سوم می کنند متاسفانه بعضا حقوق ایام دورکاری را به کارگر نمی دهند و به همین دلیل کارگر که معیشت او آسیب پذیر است حاضر به ترک کار نمی شود و ترجیح می دهد کرونا بگیرد ولی کار خود را از دست ندهد.
در این بین کارشناسان و فعالان حوزه کار ، صدور بخشنامه از سوی دولت یا ستاد ملی مقابله با کرونا در ممنوعیت اخراج کارگران کرونایی و ورود هرچه سریع تر واکسن توسط بخش خصوصی را خواستار شده اند.
حمید نجف در گفت وگو با خبرگزاری تاریخ ما می گوید: در بحث کرونا بیشترین فشار ناشی از بیکاری به طبقه کارگر وارد می شود.وقتی کارگری کرونا می گیرد از ترس اخراج، کرونای خود را پنهان می کند در حالی که با این کار ممکن است افراد زیادی را در محیط کار آلوده کند ولی اگر از طرف کارفرما حمایت ببیند و کارفرما به جای اخراج دو هفته مرخصی استعلاجی به او بدهد به راحتی بیماری خود را با کارفرما در میان می گذارد.
وی با طرح این پرسش که آیا همه کارفرمایان حاضرند از کارگری که به کرونا مبتلا شده حمایت کنند می گوید: در حال حاضر در تمام داروخانه ها انواع و اقسام داروهای تقویتی و مکمل های خارجی دیده می شود ولی جای واکسن کرونا خالی است لذا اگر دنبال واردات واکسن هستیم اجازه بدهیم بخش خصوصی هم وارد کند.
بخش خصوصی به شرط رایگان بودن واکسن کرونا برای کارگران و قبول هزینه تزریق واکسن توسط کارفرمایان با توزیع آن بین کارگاههای تولیدی موافقت کرده است.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، طی روزهای اخیر مجوز ورود واکسن توسط چند شرکت خصوصی از طرف دولت داده شد تا از تمام مسیرهای ممکن واکسن به کشور وارد کنند.
آنطور که رئیس اتاق بازرگانی گفته بخش خصوصی موفق شده قرارداد واردات ۶ میلیون دوز واکسن کرونا را نهایی کند.
هرچند که نگرانی ها از بالا بودن هزینه واکسن و نحوه فروش و توزیع آن اختلاف نظرها و واکنشهای مختلفی را در داخل موجب شده اما مقامات کارگری با توجه به افزایش آمار جانباختگان کرونا و به جهت حفظ سلامت کارگران در محیط های کار تاکید دارند که حتی اگر مشکل تامین اعتبار برای خرید واکسن وجود دارد آن را وارد کنند تا مردم و کارگران خودشان واکسن خریداری کنند؛ با این حال وزارت بهداشت و درمان اعلام کرده که واکسن کرونا در کشور رایگان خواهد بود و بخش خصوصی هم برای توزیع واکسن بین کارگاههای تولیدی شرط کرده که کارفرمایان هزینه تزریق واکسن تک تک کارگران را تقبل کنند و در این خصوص از کارگران ریالی دریافت نشود.
آنطور که ناصر ریاحی، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی ـ اعلام کرده با دریافت مجوز رسمی از وزارت بهداشت و درمان تاکنون سه شرکت خصوصی برای واردات واکسن کرونا مجوز گرفتهاند.
وی هزینه واکسنی که به کمک بخش خصوصی وارد میشود را بین ۲۰۰ هزار تومان تا ۲۵۰ هزار تومان اعلام کرده و می گوید: در حال حاضر کارگر و نیروی کار سرمایه کارآفرین است و حتی در بعضی جاها نیروی کار را به عنوان ارزش در ترازهای مالی در نظر می گیرند. اگر یک روز کارگر سرکار نیاید کارفرما باید تاوانش را بدهد و ضرر می کند چون جبران نمی شود.امروز در تمام شرکتها وقتی یک نفر آلوده و بیمار می شود ناچارند که از همه نیروها تست بگیرند تا مطمئن شوند دیگران آلوه نمی شوند ولی هزینه اش چندین برابر است.
ریاحی تاکید کرده پس از ورود واکسن با کارفرمایان مذاکره می کنیم و واکسن را در اختیار کسانی که هزینه تزریق آن به نیروهای کارشان را تقبل کنند،قرار می دهیم.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، کارشناسان با توجه به بحرانی شدن شرایط حاضر و آمار فوتی های کرونا، رعایت دستورالعمل های بهداشتی و واکسیناسیون را دو راه قطعی پیشگیری از ابتلا به کرونا عنوان کرده و معتقدند تا زمان ورود واکسن و تولید انبوه واکسن داخلی و تزریق آن به تمام جامعه، باید اقدامات پیشگیرانه و رعایت نکات و دستورالعمل های بهداشتی در سطح وسیع تری از جانب مردم صورت گیرد.
پایان خبر / تاریخ ما