تجهیزات آزمایشگاه پاتولوژی بومی سازی شد
یک شرکت دانشبنیان موفق شده همه دستگاههای مورد استفاده در آزمایشگاه پاتولوژی را بومیسازی کند.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از معاونت علمی و فناوری، حمید رمضانی مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان گفت: تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز در آزمایشگاههای پاتولوژی در این شرکت دانش بنیان تولید میشود که برای تشخیص بیماریهای مختلف از جمله سرطان میتوان از آنها استفاده کرد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان در ادامه بیان کرد: برای نمونه یک بیمار زمانی که به پزشک مراجعه میکند و علائم یک بیماری خاص در وی مشاهده میشود، پزشک دستور میدهد که مقداری از بافت بدن بیمار از اندام و محیطی که مشکوک به بیماری است، برداشته شود.
وی افزود: این بافت در آزمایشگاه پاتولوژی مورد بررسی قرار میگیرد تا مشخص شود که مثلاً آلوده به سرطان است یا خیر. برای تشخیص این مسئله به دستگاههای مختلفی نیاز است. یک دستگاه ممکن است وظیفه برش بافت را داشته باشد و یک دستگاه دیگر نیز بافت را بررسی کند.
این فعال دانشبنیان ضمن ارائه توضیحات بیشتر، ادامه داد: در واقع در یک آزمایشگاه پاتولوژی زنجیرهای از دستگاههای مختلف برای تشخیص وجود دارد که ممکن است شامل ۲۰ یا ۳۰ دستگاه مختلف بشود. پیش از این تقریباً همه این دستگاهها از خارج از کشور وارد میشد، اما در حال حاضر ما فناوری ساخت ان تجهیزات را داریم و همه این دستگاهها را در داخل کشور تولید میکنیم.
رمضانی با اشاره به تجهیزات مورد استفاده در آزمایشگاه گفت: قیمت دستگاههای این شرکت تقریباً یک دهم قیمت نمونه مشابه خارجی است. شاید یک دستگاه آمریکایی ظاهر زیباتری هم داشته باشد، اما ما مدعی هستیم که در برخی اوقات فناوری دستگاههای ایرانساخت ما حتی از این دستگاهها نیز بالاتر است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان بیان کرد: در حال حاضر در برخی بیمارستانها به دلیل عدم وجود یک قطعه کوچک، دستگاه گران قیمت خارجی بلااستفاده مانده است. چون قطعهاش وجود ندارد، در حالی که ما خدمات پس از فروش گسترده، گارانتی ۳ ساله و حتی خدمات تعویض دستگاه معیوب را به مشتری ارائه میکنیم.