کارآفرینی مددجویِ زندان کاشان

آشنایی مددجویان مالی با کارآفرینی و مهارت‌های شغلی فرصتی است که می توان هم جمعیت کیفری جامعه را کاهش داد و هم به چرخش اقتصاد سالم و پویا کمک کرد. کارآفرینی بیشتر و پیشتر از هر چیزی نیازمند همت، اراده شهروندان و حمایت و نظارت هدفمند مسئولان جامعه است.

هنوز ۴۳ سال نداشت که در سال ۱۳۹۶ به اتهام ناتوانی در بازپرداخت بدهی شغلی خود زندانی شد، اما با یادگیری مهارت پرورش پرندگان و ماهیان زینتی در کارگاه مهارت آموزی زندان و به کار بستن آموزش ها، حالا تبدیل به یک کارآفرین شده است و روی پای خود ایستاده و در فاصله هشت ماه توانسته است برای هفت نفر اشتغال ایجاد کند.

این مددجوی کارآفرین در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما، می گوید: «دوران زندان یک پیشینه منفی در زندگی هر فرد است، اما دوره های اشتغال و حرفه آموزی با همکاری دستگاه مربوط می تواند فرصتی برای آغاز یک زندگی عزتمندانه پس از آزادی باشد.

در سال ۱۳۹۶ به علت محکومیت مالی و عدم توانایی پرداخت آن روانه زندان شدم و سه سال از بهترین دوران عمر خودم و خانواده ام را به رنج و سختی گذراندم، اما در دوران زندان به تشویق و مشورت مسئولان ندامتگاه در کلاس های مختلف مهارت آموزی شرکت کردم.

از تیرماه ۱۳۹۹ که با مرخصی من موافقت شد با کمک خانواده سرمایه ای حدود ۲۰۰ میلیون ریال را تأمین کرده و برای پرورش دو نوع پرنده تزیینی اقدام کردم، اما به علت نداشتن وسایل گرمایش و سرمایش مناسب در محیط کار با شکست روبرو شدم.

در اوج ناامیدی و شکست، اما با پیگیری‌های همسرم و معرفی یک ضامن نیکوکار، دوباره به صورت نقد و اقساط تعدادی پرنده خریدم و کارم را شروع کردم. در ابتدای کار با استفاده از نظر کارشناسان و افراد با تجربه این حرفه توانستم کار تکثیر پرنده های زینتی را با کیفیت بالا آغاز کنم و درآمدی حدود ۳۰ میلیون ریال در ماه اول به دست آورم.

با وجود سابقه زندان اما برخی از خِبرگان این حرفه به من اعتماد کرده و پرورش سه نوع پرنده دیگر را شروع کردم که با تحقیق و مطالعه فراوان و بازدید از کارگاه های مشابه به فاصله چهار ماه توانستم ۵۰ میلیون ریال درآمد کسب کنم. پشتیبانی‌های همسر و خانواده، حمایت‌های مسئولان زندان کاشان و اعتماد اهل فن باعث شده است که امروز ۱۵ گونه از نژادهای اصلاح شده طوطی سانان را تولید و روانه بازار کنم.

با گذشت هشت ماه از شروع کار حدود ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه کار کرده‌ام و ماهیانه حدود ۲۰۰ میلیون ریال درآمد کسب می کنم و برای دو دانشجوی جوان به طور مستقیم و پنج نفر دیگر به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده ام.

به عنوان یک مددجو به فاصله یک مرخصی هشت ‌ماهه توانستم ماهیانه بیش از ۱۰۰ میلیون ریال درآمد کسب کنم  و بخشی از بدهی خودم را بپردازم که اگر در زندان بودم هزینه زندگی من به عهده دولت بود و خانواده ام با انواع مشکلات مادی و روحی روبرو می شد.»

همچنین رئیس ندامتگاه کاشان به خبرگزاری تاریخ ما گفت: بررسی آمارها نشان می دهد که حدود ۱۴درصد از مددجویان شهروندانی هستند که به طور ناخواسته دچار مشکل مالی شده‌اند و شرایط تحمل دوران زندان مشکلات آن ها را اضافه می کند.

محسن محبوبی اظهار کرد: بخشی از افرادی که دچار تکرار جرم می‌شوند به این علت است که اعتماد جامعه را از دست داده و نمی‌توانند بعد از آزادی برای خود شغلی پیدا کنند. بنابراین اشتغال و حرفه آموزی برای جبران این مشکل مورد توجه قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: مددجویانی که در دوران محکومیت خود یک شغل و حرفه را آموزش دیدند در صورت حمایت خانواده و دوستان می توانند گذشته خود را جبران کنند که نیازمند اصلاح قانون برای حمایت از آنها است.

رئیس ندامتگاه کاشان تأکید کرد: همان طور که بخشی از جریمه های مالی مددجویان از اعتبارات دولتی و نیکوکاران تامین می شود می‌توان با برنامه‌ریزی برای اشتغال آن ها نیز اعتباراتی را اختصاص داد و با کسب ضمانت هایی آنها را در بخش‌های اقتصادی به کار گرفت.

محبوبی گفت: نیکوکاران زیادی برای کمک به مددجویان و خانواده آن ها در دوران زندان مشارکت می‌کنند که با تدوین قانون و اعمال نظارت‌های قانونی می‌توان این اعتبار را برای اشتغال زایی و کاهش جرم به کار گرفت.

وی گفت: نهادهای حمایتی، تلاش می کنند که جامعه هدف را با آموزش های مهارتی و حمایت های تسهیلاتی پیش ببرند و می توان با حمایت این گروه از کارآفرین ها، الگویی موثر برای کل کشور طراحی کرد تا تعداد بیشتری از مددجویان، پس از آزادی تشویق به کارآفرینی شده و به جمع تولید کنندگان و افراد توانمند اقتصادی پیوسته و محرومیت های اجتماعی را به فرصت های شغلی در جهت توسعه کشور تبدیل کنند.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، در روز  ۱۱ آبان ۱۳۸۶ با مصوبه شماره ۶۱۱ جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز سوم اردیبهشت، در تقویم کشورمان به‌عنوان روز ملی کارآفرینی نام‌گذاری شده است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.