آنتن زنده به «گرد و خاک» مهدوی کیا مجال داد
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، در هفته گذشته، کمیته انضباطی هیات فوتبال تهران رأی به تخلف آکادمی کیا داد تا استقلال، قهرمان رده نوجوانان تهران شود.
در پی این تصمیم، برنامه زنده «فوتبال برتر» با اجرای محمدحسین میثاقی، بامداد سه شنبه ـ هفتم اردیبهشت ماه ـ پس از تحلیل برخی دیدارهای اخیر نمایندگان کشورمان در لیگ قهرمانان آسیا، بخش قابل توجهی از آنتن خود را به مهدی مهدوی کیا ـ بازیکن سابق تیم ملی و پرسپولیس و مدیر فعلی باشگاه فوتبال آکادمی کیا تهران ـ اختصاص داد تا از تیم خود در برابر رأی صادرشده از سوی کمیته انضباطی دفاع و به تعبیر برخی رسانه ها در روزهای گذشته، «گرد و خاک» کند!
این ارتباط زنده اینترنتی که از کشور آلمان برقرار می شد، برای لحظاتی از کیفیت صدا و تصویر استانداردی هم برخودار نبود و حتی نامفهوم بودن صحبت های مهدوی کیا، در این لحظات علاوه بر بینندگان، در چهره مجری برنامه هم مشهود بود. با این همه مهدوی کیا در مقام مدیر باشگاه فوتبال آکادمی کیا تهران، برای دقایقی طولانی آنتن زنده رسانه ملی را در اختیار گرفت تا به دفاع تمام قد از عملکرد تیمش در برابر حکم کمیته انضباطی بپردازد.
این برنامه در ادامه برای لحظاتی با ارتباط تلفنی با سلیمانی، عضو کمیته انضباطی هیات فوتبال تهران همراه شد که به وضوح سهم کمتری از آنتن را در مقایسه با مهدوی کیا دریافت کرد.
اما در شرایطی که بر طبق تعریف شبکه سه، برنامه «فوتبال برتر» وظیفه پخش مسابقات و آنالیز دیدارهای تیم های باشگاهی بزرگسال کشور را عهده دار است و پرداختن به فوتبال های رده نوجوانان و جوانان به شکلی کاملا تخصصی به شبکه امید و برنامه ای با عنوان سپرده شده است، پخش چنین گفت وگویی در قالب برنامه «فوتبال برتر» می تواند پرسش برانگیز باشد.
و اما نکته بعدی اینکه اگر کشیده شدن پرونده این مسابقات به کمیته انضباطی هیات فوتبال تهران و رأیِ به گواهِ برخی رسانه ها «جنجالی» بر علیه تیم مهدوی کیا، دلیل پرداختن به این موضوع در برنامه «فوتبال برتر» بوده است، باید پرسید چرا مابقی پرونده های مشابه در کمیته انضباطی، از چنین فرصتی برخوردار نمی شوند؟
و البته مهمتر از اینها، نگاهی به محتوای برنامه «فوتبال برتر» در بامداد سه شنبه ـ هفتم اردبیهشت ماه ـ می تواند با طرح پرسشی تخصصی در حوزه اجرا هم همراه باشد؛ اینکه چرا مجری در لحظاتی از برنامه، اصول اولیه بی طرفی را رعایت نکرد و مدام در موضع دفاع از یک طرف مباحثه و تقابل با طرف دیگر مباحثه قرار گرفت؟
ضمن اینکه وقتی مهدی مهدوی کیا در بخش متکلم وحده، از عضو جدید هیات صحبت کرد، حتا نامش را هم به خاطر نیاورد، اما ظرف چند ثانیه، عوامل برنامه نام و تلفن فرد مورد نظر را به دست آوردند و روی آنتن زنده هم به او پیام دادند که برای پاسخگویی تلفنش را آزاد کند؛ آیا این مساله شائبه برانگیز نیست؟
و پرسش آخر اینکه فارغ از اصل موضوع و بدون توجه به دعوایی که اظهار نظر درباره آن قطعا برعهده و در صلاحیت مراجع ذیصلاح مربوط است، پرسش ما از منظر استانداردهای رسانه ای است که آیا اگر یک طرف ماجرا آقای مهدوی کیا نبود ـ که حتما ارزش هایش از ابتدا تاکنون قابل احترام همگان بوده است ـ اما به دلیل اولویت احترام اصل رسانه و مخاطب، اگر فرد دیگری بود که از چنین شهرتی برخوردار نبود، باز هم مخاطب مجبور می شد بیش از نیم ساعت فریادهای او را در یک تماس ویدیویی کم کیفیت با فرسنگ ها دورتر، روی آنتن زنده نیمه شب تلویزیون تحمل کند؟
پایان خبر / تاریخ ما