علت انتخاب سلطانیه در زمره شهرهای خلاق ادبی چه بود؟
زهرا شاهی در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، در ارتباط با انتخاب شهر سلطانیه به عنوان شهر خلاق «ادبی» در کشور، گفت: شهر سلطانیه دارای تاریخی کهن بوده و روزگاری خاستگاه شاهان و امرای ایلخانی بود و مغولان که تحت تاثیر فرهنگ ایران قرار گرفته بودند، در این شهر آثاری از هنر و معماری را به یادگار گذاشتند که در نوع خود بینظیر است.
وی با اشاره به اینکه شهر سلطانیه به لحاظ جاذبههای تاریخی و موقعیت جغرافیایی، خاستگاه حضور بسیاری از گردشگران است، اظهار کرد: گنبد سلطانیه در شهر سلطانیه واقع شده و در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است.
این مسئول در ادامه با اشاره به طرحهای ارائه شده از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سلطانیه برای شرکت در نخستین جشنواره شهرهای خلاق، ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای این شهرستان، سه طرح در حوزههای خوشنویسی، تجسمی و ادبیات با عنوان «طرح جشنواره مولانا و چلپیاوغلی» به دبیرخانه ارسال شد که علت انتخاب این عنوان هم وجود مقبره «چلپیاوغلی» در سلطانیه بود.
مسئول نمایندگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سلطانیه با اشاره به جزئیات طرح ارائه شده، افزود: با اجرای این طرح در شهرستان، میتوان در معرفی این منطقه بهتر عمل کرد و موجب گسترش و توسعه صنعت گردشگری و مشاغل دیگری نیز شد.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، آیین نخستین دوره شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر با حضور سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت مجازی برگزار و شهرهای خلاق در حوزههای موسیقی، ادبیات، مد و لباس، سینما، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، صنایعدستی، چاپ و بستهبندی و رسانه و مطبوعات معرفی شدند.
از بین شهرهای انتخاب شده در این جشنواره، شهر «سلطانیه» زنجان در حوزه ادبیات و حوزه صنایعدستی به عنوان شهر خلاق معرفی شد.
پایان خبر / تاریخ ما