بسیاری از مشکلات سلامتی انسان ناشی از انتخاب‌های رفتاری نادرست است

فریبا طیری در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما، با اشاره به نهم اردیبهشت، روز روانشناس و مشاور، اظهار کرد: روز روانشناس و مشاور روز آگاهی، عمل و درک معنا های اصیل و اهداف ارزشمندی است که پیوندهای عمیق و جذابی با علوم دیگر دارد.

وی افزود: این روزها طیف وسیعی از افراد احساساتی چون غم، کسالت، بی حوصلگی و حتی بیقراری و استرس را تجربه می‌کنند.

این روانشناس کردستانی ذکر کرد: امروز روز اتاقی ساکت و ساده است که هزاران نفر رنج‌های سخت زندگیشان را بر آن اشک ریخته‌اند. اتاقی که امن و خلوت‌گاه فردی مهربان و پذیرنده است، کسی که فارغ از خود، به آرامش انسان می‌اندیشد.

وی بیان کرد: واقعیت این است که کرونا روی قسمت‌های مهمی از زندگی ما تاثیر گذاشته از جمله سلامتی، شغل و درآمد، تفریحات و سرگرمی‌ها و روابط ما دیگر نمی‌توانیم مثل گذشته با خیال آسوده با عزیزان و دوستانمان تعامل کنیم به راستی که انزوا بخش جدایی ناپذیر زندگی این روزهایمان شده است.

طیری ذکر کرد: در این روزهای کرونایی خانواده هایی که به علت بیماری، عزیزانشان را از دست می‌دهند و نمی‌توانند مراسم سوگواری برگزار کنند با نوعی سوگ ناتمام دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی عنوان کرد: بنا بر تحقیقات، بسیاری از مشکلات سلامتی انسان مستقیما ناشی از انتخاب‌های رفتاری نادرست است.معمولا افراد به روشی که به ارتقای سلامت و طول عمر آن‌ها منجر شود رفتار نمی‌کنند. مثلاً فردی که خود مهارگری ندارد علیرغم آن‌که می‌داند به سرطان ریه مبتلا می‌شود به سیگارکشیدن خود ادامه می‌دهد یا فردی که می‌داند مغزش آسیب می‌بیند به زیاده‌روی در مصرف الکل می‌پردازد.

این روانشناس کردستانی ادامه داد: در شرایط کنونی که با بحران کرونا روبرو هستیم و طبق تحقیقات راهکارهای پیشگیرانه مؤثرترین مقابله با این ویروس وحشی است اما مشاهده می‌کنیم بعضی از افراد با نادیده گرفتن و انکار پروتکل‌های بهداشتی و یا فاجعه سازی وضعیت، با این انتخاب‌ها سلامتی خود و سایر افراد را به خطر می‌اندازند.

طیری گفت: برخی روانشناسان معتقدند بسیاری از مشکلات افراد ناشی از نسنجیده رفتار کردن یا شتاب‌زدگی ناشی از عدم خود مهارت گری و یا خودتنظیمی است، درواقع خود مهارت گری، افراد را قادر می‌سازد شادتر و سالم‌تر زندگی کنند و در مدیریت کردن زندگی پشتکار بیشتری داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: گاهی افراد حتی با داشتن آگاهی، در تنظیم رفتارهای مربوط به‌سلامتی مشکل‌دارند و با بزرگ‌نمایی و اغراق در آن باعث آشفتگی روانی و احساس خستگی از وضعیت موجود می‌شوند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.