افزایش دو برابری ازدواج مددجویان در شرایط کرونایی/تاثیر اتفاقات بازار سرمایه بر تعداد مددجویان

محمد کلامی با حضور در دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران(خبرگزاری تاریخ ما) منطقه آذربایجان شرقی در گفت‌وگویی، با اشاره به تاثیرات شیوع بیماری کرونا بر وضعیت اجتماعی و اقتصادی جامعه، اظهار کرد: شیوع این بیماری در جامعه باعث بروز برخی آسیب‌های اجتماعی شده و همان طوری که این بیماری بسیاری از افراد را از پا درآورده و زمین گیر کرده، اقتصاد برخی خانواده‌ها را نیز به نابودی کشانده است.

وی با بیان این‌که ۶۲ درصد مددجویان این نهاد، سالمند بوده و نزدیک به ۹ درصد نیز بیماران صعب العلاج را شامل می‌شود، گفت: با توجه به این‌که این خانواده‌ها در مواجهه با کرونا به لحاظ جسمی، سنی و اقتصادی آسیب پذیر بوده و وضعیت اقتصادی اغلب آن‌ها نیز در حدی نیست تا بتوانند مسائل بهداشتی را از همان اوایل شیوع بیماری کرونا رعایت کنند، کمیته امداد به این قضیه وارد شده و اقدام به توزیع رایگان اقلام بهداشتی و جذب مددجویان جدیدی کرده است.

کلامی اظهار کرد: کمیته امداد استان طی سال ۹۹ در راستای تامین لوازم بهداشتی و پیشگیری از ابتلا به کرونای مددجویان خود در کنار توزیع رایگان موادضدعفونی از سوی دانشگاه تبریز، توزیع ماسک رایگان از سوی ستاد اجرایی و سایر خدمات رایگان دستگاه‌ها، نزدیک به هشت میلیارد تومان هزینه کرده است و نتیجه مطلوب را نیز گرفته که بر این اساس، با وجود آسیب پذیر بودن افراد تحت پوشش، متوسط متوفیان کرونایی از مددجویان استان بالغ بر 86 نفر بوده و از متوسط جامعه پایین تر است.

وی با بیان این‌که کمیته امداد به دلیل نوع فعالیت خود یکی از نهادهای درگیر با کرونا و تعداد بالا مبتلا در بین پرسنل است، ادامه داد: سال گذشته دو همکار مددکار استان شامل معاون اشتغال اداره کل کمیته امداد و معاون رئیس اداره کمیته امداد شهرستان چاراویماق در اثر ابتلا به کرونا فوت کرده‌اند. تاکنون نیز بیش از ۱۰۰ نفر از همکاران مددکار استان به کرونا مبتلا شده‌اند.

وی در خصوص اقدامات این اداره کل در روزهای کرونایی، اظهار کرد: در کنار خدمات به محرومان و نیازمندان مددجو، مناطق محروم را جامعه هدف خود قرار دادیم و اقداماتی چون سمپاشی و ضدعفونی، توزیع ماسک‌های رایگان و … در این محلات آغاز شده است.

افزایش 85 درصدی کمک‌های مردمی به کمیته امداد آذربایجان شرقی

مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی با بیان این‌که کمیته امداد استان بیش از ۳۴ میلیارد تومان را در راستای پرداخت مستمری‌ها، تهیه اقلام بهداشتی، معیشتی و سایر خدمات به قشر نیازمند در بحث کرونا طی سال گذشته انجام داده است، متذکر شد: سال ۹۹ در کنار تهدیدها، یک سال امید برای ما بود چرا که در این سال میزان کمک‌های مردمی به کمیته امداد استان ۸۵ درصد افزایش یافت. به طوری که کل کمک‌های نقدی و کالایی مردمی در سال ۹۸ نزدیک به ۱۹۰ میلیارد تومان بود که این مبلغ در سال ۹۹ به ۳۴۰ میلیارد تومان رسید.

وی افزود: این کمک‌های مردمی باعث شد تا تمامی افراد واجد شرایط مددجویی به کمیته امداد جذب شوند و در هیچ سرفصلی، افراد پشت نوبت جذب کمیته امداد نمانند. در این راستا هم‌چنین نزدیک به ۵۰۰۰ خانه برای مددجویان، ساخته و یا تعمیر و خرید کرده‌ایم.

وی همچنین از جذب ۳۱ هزار خانوار جدید به پوشش کمیته امداد استان تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: افراد دهک اول درآمدی به ترتیب جذب کمیته امداد استان خواهند شد.

توزیع 76 میلیارد تومان بسته‌های معیشتی بین مددجویان کمیته امداد طی 14 ماه گذشته

وی افزود: در سال گذشته طی دو مرحله در ماه رمضان و ماه محرم و صفر رزمایش همدلی و کمک مومنانه برگزار کرده و از این طریق بسته‌های معیشتی با مجموع ارزش ۳۶ میلیارد تومان در بین افراد تحت پوشش توزیع شد. امسال نیز برنامه ریزی کردیم تا در ماه مبارک رمضان، بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان برای بسته‌های معیشتی هزینه شود که در مجموع ۷۶ میلیارد تومان تنها صرف بسته‌های معیشتی و غذای گرم طی ۱۴ ماه گذشته برای توزیع در بین مددجویان کمیته امداد استان شده است. 

کلامی با اشاره به موازی کاری‌ها و ناهماهنگی در توزیع بسته‌های معیشتی بین دستگاه‌ها و مردم، اظهار کرد: کمیته امداد استان به واسطه بانک اطلاعاتی خود، اقدام به توزیع بن و یا شارژ کارت مددجویان برای خرید از فروشگاه مدنظر کرده و اکنون از وضعیت تمامی مددجویان خود اطلاع داریم که با این شرایط در ارائه خدمات هیچگاه عدالت توزیع به هم نمی‌ریزد.

پیشنهاد تشکیل “کارگروه حمایتی” در استان

وی افزود: پیشنهاد تشکیل “کارگروه حمایتی” متشکل از نهادهای حمایتی استان به استانداری ارجاع داده شده ولی هنوز علمیاتی در این خصوص انجام نگرفته است. این کارگروه باید تشکیل یابد تا نهادهای حمایتی در دو محور مهم دوری از موازی کاری و ریشه کنی فقر با هم فکری و هماهنگی داشته باشند.

وی متذکر شد: اکنون در بحث ریشه کنی فقر، روش و شیوه مبارزه با فقر نسبت به گذشته فرق کرده است و صرف توزیع بسته‌های معیشتی نمی‌تواند فقر را از بین ببرد بلکه فقط این مشکل را قابل تحمل می‌کند.

مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی تاکید کرد: راه عبور از فقر، ارتقای شاخص‌های فرهنگی، مهارتی و آموزشی است، یعنی باید فرزندان موفق را از درون خانواده‌های فقیر شناسایی کنیم و آن‌ها را در بعد تحصیل، مهارت، اشتغال و فرهنگ در مدار عزت طلبی قرار دهیم تا شرایط آن‌ها به گونه‌ای تغییر کند که عزت خانواده‌ها تنزل نیابد و فقر را برای خود یک کار و اشتغال ندانند.

وی با بیان این‌که برای اجرایی شدن این هدف نیاز به تمرین و تلاش مستمر داریم، گفت: اگر این شورای هماهنگی و کارگروه حمایتی در استان تشکیل یابد، به یک گفتمان هماهنگ خواهیم رسید که دومین مزیت آن تشکیل سامانه جامعه نیازمندان و مددجویان برای جلوگیری از موازی کاری است تا بر این اساس، کدملی افراد نیازمند مشخص شده و کمک‌های ارائه شده نیز معلوم شود.

وی افزود: این کارگروه تاکنون در هیچکدام از استان‌های کشور تشکیل نیافته و می‌تواند یک‌ کار ابداعی در استان ما باشد تا جلوی حیف و میل‌ها از کمک‌های مردمی گرفته شود.

کلامی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص چهار برنامه محوری این نهاد برای ماه مبارک رمضان نیز اظهار کرد: در ماه رمضان امسال اقدام به توزیع ۳۰۰۰ پرس غذای گرم و ۸۱ هزار بسته معیشتی بین خانواده‌های مددجو می‌کنیم. طرح حامی یابی برای ایتام و محسنین جدیدالورود سال ۹۹ نیز در دهه آخر ماه مبارک رمضان در برنامه کمیته امداد استان قرار دارد و تاکنون توانستیم برای بیش از ۴۰۰۰ نفر از این ایتام، حامی بیابیم.

پرداخت غیرحضوری زکات فطریه 

وی در خصوص توزیع زکات فطریه بین نیازمندان نیز گفت: زکات فطریه که از سوی مردم در روز عید فطر پرداخت می‌شود، آخرین برنامه کمیته امداد استان در ماه رمضان برای دستگیری از نیازمندان بوده و مجموع رقم پیش بینی شده برای این امر نیز بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان است.

وی متذکر شد: از مردم عزیز درخواست داریم تا زکات فطریه امسال خود را به جای انداختن در صندوق‌های کمیته امداد که موجب بروز مسائل و مشکلات بهداشتی می‌شود، به صورت غیرحضوری و از طریق اپلیکیشن و سامانه‌های این نهاد پرداخت کنند. حتی با شماره گیری ستاره ۸۸۷۱ ستاره ۰۴۱ مربع می‌توانند تمامی خدمات کمیته امداد را مشاهده کنند و یا با شماره تماس‌های مخصوص تلفن‌های ثابت نیز می‌توانند از مزیت پرداخت زکات فطریه در خانه خود بهره مند شوند.

مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به این‌که بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، به جز کمیته امداد امام (ره) به عنوان نماد حاکمیتی، هیچ نهاد دیگری اجازه نصب صندوق‌ها در اماکن عمومی سطح شهر را ندارد و موسسه‌های خیریه فقط می‌توانند اقدام به توزیع صندوق حمایتی در منازل کنند، گفت: با توجه به این‌که در آذربایجان شرقی بنا بر تعامل بین نهادهای مختلف است، تنها به تعدادی از خیریه‌های اسم و رسم دار که مسیر فعالیت آن‌ها مشخص است، از ایام قدیم اجازه نصب صندوق داده شده است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.