سطح افت آبهای زیرزمینی همدان به ۵۸ سانتی متر رسید
منصور ستوده در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، با بیان اینکه طرح احیاء و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی ۱۵ پروژه داشته است، اظهار کرد: انسداد چاههای غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند و جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز از جمله اقداماتی بوده که تأثیرگذار بود و توانستیم بخشی از افت سطح آبهای زیرزمینی را کنترل کنیم و در اکثر دشتهای استان سطح آبهای زیرزمینی بالا آمده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سطح آبهای زیرزمینی دشتهای اسدآباد، تویسرکان و نهاوند بالا آمده است، تصریح کرد: بیشترین افت سطح آبهای زیرزمینی در یک دوره ۳۲ ساله مربوط به دشت کبودراهنگ بوده که ۳۶ متر افت داشته و کمترین میزان مربوط به دشت تویسرکان بوده که در یک دوره ۲۷ ساله سطح آبهای زیرزمینی ۶ متر افت کرده بود.
ستوده با تأکید بر اینکه حجم کسری سالانه آبهای زیرزمینی استان ۱۶۵ میلیون مترمکعب است، یادآور شد: ۱۲ دشت در استان همدان وجود دارد که هفت دشت در محدوده اختصاصی استان همدان قرار دارد و از این هفت دشت در حال حاضر چهار دشت رزن- قهاوند، کبودراهنگ، اسدآباد و ملایر ممنوعه بحرانی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با اشاره به اینکه سه دشت همدان-بهار، نهاوند و تویسرکان ممنوعه هستند، بیان کرد: دشت هایی که در مرزهای استان و سایر استانها قرار دارند نیز جزء دشتهای ممنوعه هستند.
وی درباره وضعیت فروچالههای استان همدان نیز خاطرنشان کرد: براساس مصوبه شورای عالی آب کشور یکی از پروژههای طرح احیاء و تعادل بخشی، مطالعه فروچالهها وفرونشستها بوده که بر عهده سازمان زمین شناسی کشور قرار گرفته است و آب منطقهای در این زمینه مطالعاتی ندارد.
ستوده گفت: در استان همدان در دشتهای کبودراهنگ، رزن و قهاوند فروچاله ایجاد شده که فروچاله بابان کبودراهنگ آخرین فروچاله استان بوده است که شرکت آب منطقهای با نصب کنتور درچاههای کشاورزی، انسدادچاههای غیرمجاز و جایگزنی پساب با چاههای نیروگاه توانست روند ایجاد فروچاله را کاهش دهد.
پایان خبر / تاریخ ما