موشک ایستگاه فضایی چین در مسیر بازگشت به زمین
موشکی که ماژول ایستگاه فضایی چین را به مدار زمین برد، اکنون در مسیر بازگشت به زمین قرار داد و احتمال دارد به طور غیرقابل پیش بینی در منطقه ای مسکونی فرود بیاید.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از اسپیس نیوز، چین نخستین ماژول ایستگاه فضایی خود را روز پنج شنبه به فضا فرستاد. اما به نظر میرسد موشک حامل این ماژول اکنون به شیوهای آرام و غیرقابل پیش بینی در مسیر بازگشت به زمین است.
موشک لانگ مارچ B۵ (بزرگترین موشک چین) به طور موفقیت آمیز ماژول ۲۲.۵ متریک تنی «Tianhe» را به مدار زمین برد. این ماژول ۴۹۲ ثانیه پس از پرتاب از قسمت اصلی موشک جدا شد و به طور مستقیم در مدار از پیش تعیین شده قرار گرفت.
این موشک که به طور خاص برای ارسال ماژول ایستگاه فضایی به مدار زمین طراحی شده، دارای یک قسمت مرکزی و ۴ بوستر کناری است تا محموله خود را به طور مستقیم در مدار زمین قرار دهد. اکنون این قسمت از لانچر نیز در مدار قرار گفته و احتمالاً طی چند روز یا هفته آتی به طور کنترل نشده وارد اتمسفر زمین بشود.
در صورت وقوع چنین رویدادی، این یکی از بزرگترین موارد ورود کنترل نشده ابزار ساخت انسان به اتمسفر زمین است و حتی احتمال دارد در یک منطقه مسکونی فرود بیاید. قسمت مرکزی این موشک ۳۰ متر طول و ۵ متر عرض دارد و احتمالاً هنگام ورود به اتمسفر می سوزد اما بقایای آن احتمالاً به سطح زمین میافتند.
بیشتر اوقات قسمت اول موشک به مدار مورد نظر نمیرسد و وارد اتمسفر میشود. درنتیجه هنگام ورود در یک منطقه از پیش تعیین شده فرود میآید. برخی موشکهای بزرگتر دارای قسمت دومی هستند که از ارتفاع پایینتر از مدار میگذرند تا مدت زمان مدار زدن موشک و احتمال برخورد آن کمتر شود.