بهترین حرکات ورزشی در ماه رمضان

شمس غفاری در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما با بیان اینکه ورزش‌کردن اصولی در ماه مبارک رمضان، نسبت به روزهای عادی کار سختی است و باید بیش از همیشه به آن دقت کنیم، گفت: قطعا در ماه رمضان به دلیل تغییر رژیم غذایی، نمی‌توان مانند همیشه ورزش کرد، از طرفی الگوی خواب و غذا خوردن ما نیز با همیشه متفاوت می‌شود.

وی با بیان اینکه اگرچه هیچکدام از این موارد دلیلی برای توجه نکردن به سلامتی و ورزش نکردن نمی‌باشد، افزود: پس حتما باید زمان مناسبی را انتخاب کرده و به ورزش‌کردن اختصاص داد تا متابولیسممان ادامه داشته باشد.

غفاری با بیان اینکه ورزش در ماه رمضان، از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت‌وساز را تسهیل می‌کند، تصریح کرد: زمانی که فرد روزه است، دمای بدن بالاست و هیچ مایعاتی به آن وارد نمی‌شود و در نتیجه نباید بیش از حد از بدن خود کار کشید.

نماینده انجمن هندبال وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه‌های منطقه ٣ کشور با بیان اینکه اصلا پیشنهاد نمی‌شود که در این شرایط ورزش‌های شدید انجام داد و یا از وزنه‌های سنگین هنگام روزه‌داری استفاده شود، تصریح کرد: بهترین زمان برای ورزش‌کردن در ماه مبارک رمضان، یک ساعت قبل از افطار و یا یک ساعت بعد از افطار است.

وی با بیان اینکه استفاده از مایعات کافی برای بدن در این مدت بسیار حائز اهمیت می‌باشد، ادامه داد: شاید برای خیلی از افراد سوال باشد که در ماه رمضان چندبار در هفته، چند دقیقه و با چه شدتی باید ورزش کرد؟ پاسخ به این سوال در سطوح مختلف ورزش و اهداف ورزشی متفاوت است.

وی ادامه داد: اگرچه که میانگین آن، سه بار ورزش در هفته است، اگر عادت به ورزش شش روز در هفته دارید، بهتر است آن را به سه بار در هفته در ماه رمضان کاهش دهید.  بهتر است در این سه روز سر یک زمان مشخص شروع به ورزش کنید. مدت ورزش هم به اهداف ورزشی هر فرد بستگی دارد. ورزش کردن بین۳۰ الی ۴۰ دقیقه، ایده آل است. اگر قبل از ماه رمضان، به طور منظم روزی یک ساعت ورزش می‌کردید ، بهتر است زمان ورزش در ماه رمضان را نیم ساعت کنید.

غفاری خاطرنشان کرد: اگر شدت ورزش شما بیش از حد کم است یا به عبارتی ورزش شما خیلی سبک است، می‌توانید آن را تا ۴۵ دقیقه هم انجام دهید. در ماه رمضان باید شدت ورزش خود را ۲۰ درصد نسبت به همیشه بکاهید. مثلا می‌توانید تعداد تکرارها، ست‌ها، وزن وزنه‌ها و سرعت تمرین‌های هوازی را بکاهید و به جای آن زمان استراحت‌تان را افزایش دهید.

غفاری با بیان اینکه بهترین ورزش در طول ماه رمضان پیاده‌روی و ورزش‌های سبک هوازی است، اضافه کرد: ورزش‌های تفریحی، ملایم و بانشاط( به ویژه تمرینات هوازی) موچب تسریع گردش خون می‌شوند. بدین ترتیب خون و اکسیژن بیشتری به مغز می‌رسد و شادابی و نشاط را در ورزشکاران و روزه‌داران به دنبال دارد و ذهن را نیز برای یادگیری و تمرین خلاق‌تر می‌کند.

رئیس اداره تربیت‌بدنی دختران دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه به انواع ورزش‌هایی که به طور مستمر و طولانی مدت(بیش از دو دقیقه) طول می‌کشند و ضربان قلب در هنگام تمرین، کمتر از ۷۰ درصد حداکثر ضربان قلب است، تمرینات هوازی گفته می‌شود، خاطرنشان کرد: پیاده‌روی، دوی نرم، دوی استقامت، شنا، دوچرخه‌سواری، استفاده از تریدمیل و دوچرخه ثابت جزو ورزش‌های هوازی هستند.

وی تاکید کرد: البته نوع تغذیه ورزشکاران در ماه مبارک رمضان هم بسیار حائز اهمیت است؛ روزه‌داران پس از افطار از خوردن غذاهای چرب و شیرین باید پرهیز نموده و مایعات فراوان مصرف کنند. همچنین لازم است قبل از ورزش و حین ورزش نیز آب بنوشند تا آب بدن آنها حفظ شود. افراد ورزشکار و عادی لازم است از افطار تا سحر مایعات، میوه‌ها و سبزیجات کافی  مصرف نمایند.

دکتری مدیریت راهبردی در ورزش خطاب به افرادی که در ماه مبارک رمضان اقدام به ورزش‌کردن می‌کنند گفت: در جلسات ورزشی خود با رعایت موارد بهداشتی، در مکانی با هوای خنک فعالیت بدنی سبک انجام دهید، از ورزش‌های تهاجمی و پرفشار در طول روز و به خصوص در هوای گرم خودداری کنید تا گرما و روزه‌داری منجر به کم‌آبی بدن نشود، یک ساعت قبل از افطار یا یک تا دو ساعت بعد از افطار، یک زمان مناسب برای ورزش‌کردن انتخاب کنید، بلافاصله بعد از قطع روزه‌داری از شروع فعالیت بدنی خودداری کنید و اگر در حین ورزش دچار سرگیجه، تهوع، مشکل در تنفس و یا درد در قفسه سینه شدید، فورا ورزش را متوقف کرده و با پزشک خود مشورت کنید.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.