توجه به تهی‌دستان جامعه از ویژگی‌های بارز زندگی حضرت علی (ع)

حجت‌الاسلام احمد صالحی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما، با بیان اینکه حضرت علی (ع) یکی از تاثیرگذارترین شخصیت‌های دین مبین اسلام است که در راه دین فداکاری بسیاری کرده‌اند، گفت: حضرت علی (ع) همه هستی خود را فدای اسلام و پیامبر کردند و اوج از خود گذشتگی ایشان در شب لیلة‎‌المبیت است که  خود را در برابر خطر حمله ۴۰ شمشیر آخته قرار دادند تا پیامبر (ص) سلامت باشند.

وی با بیان اینکه خدمات بی‎‌شائبه این امام همام به اسلام بعد از پیامبر (ص) و طی ۲۵ سال خانه‌‎نشینی آن حضرت را می‌‎توان دید، ادامه داد: ایشان با هدف حفظ اتحاد مسلمین از حق خود گذشتند و صبر کردند تا مبادا ضربه‌‎ای به اسلام وارد شود ولی طی این مدت نیز از توجه به امور مسلمانان و اسلام غافل نبودند.

این کارشناس مسائل دینی با تاکید بر این مطلب که حضرت علی (ع) علاوه بر شجاعت و رشادت در میدان جنگ، در کمک به محرومان و دستگیری از آن‌‎ها نیز زبان‌زد هستند، اضافه کرد: ایشان در وصیت‌نامه خویش درباره یتیمان می‌فرمایند: درباره یتیمان از خدا بترسید مبادا که گرسنه بمانند و در جمع و جامعه شما تباه شوند. من از پیامبر خدا شنیدم که می فرمودند: اگر کسی یتیمی را، تا آنجا که بی‌نیاز شود، سرپرستی کند خداوند به پاداش این کار، بهشت را بر او واجب می‌کند. چنانچه اگر کسی مال یتیم را بخورد، خداوند سوختن در آتش را بر او واجب می‌فرماید.

رئیس حوزه علمیه هیدج با تاکید بر اینکه حضرت علی (ع)، اولین مرد مسلمان به دعوت پیامبر اکرم (ص) بودند، گفت: پذیرش حقیقت عظیم اسلام و لبیک به دعوت پیامبر (ص) در این سن نشان‌دهنده دم الهی آن حضرت بود و اینکه این بندگان به خواست الهی خلق شده بودند تا وظیفه سنگین تربیت و راهنمایی انسان‌‎ها را بر عهده بگیرند.

وی با اشاره به اینکه یکی از ابعاد روشن و قابل توجه حضرت علی (ع) این شخصیت جامع الهی، بُعد انسان‌دوستی، نوع‌دوستی، مردم‌داری به صورت عام و توجه ویژه و رسیدگی به طبقات فرودست و تنگدست اجتماعی و معیشتی به شمار می‌رود، تاکید کرد: این بُعد از شخصیت حضرت امیر به ویژه در زمانی که در مسند زمام‌داری جامعه قرار گرفتند، بسیار آشکار است.

این مسئول یادآور شد: در کنار سوگواری شهادت این امام و عزاداری در سوگ ایشان باید با تدبر در زندگی آن امام و توجه به ویژگی‌‎های شخصیتی ایشان در همه ابعاد وجودی، به‌ عنوان شیعه واقعی به الگویی مناسب در زندگی رسید تا سعادت دین و دنیای خود را بتوان تضمین کرد.

وی با تاکید بر اینکه سیره و زندگی حضرت علی (ع) به عنوان مجاهدی خستگی‌ناپذیر و عادلی واقعی برای همیشه تاریخ، الگویی عملی برای مسلمانان بوده و همه پیروان مذاهب اسلامی بر این امر واقف‌اند، خاطرنشان کرد: سیره و سلوک امیرالمومنین علی (ع) الگویی عینی برای مسلمانان در زندگی فردی و اجتماعی است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.