نباید با تفرقه و جناحبندی جایگاه کشتی پهلوانی را تضعیف کرد
حمید یاری در گفتگو با خبرنگار «تاریخ ما» با بیان این مطلب افزود: در چند روز گذشته از سوی فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای خبری منتشر شد مبنی بر اینکه کشتی پهلوانی از فدراسیون کشتی جدا شده و به خانه خودش فدراسیون پهلوانی بازگشته است. در این خصوص باید گفت فعالیتی که در طی ۸ و ۹ سال گذشته در فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای و به تبع آن در فدراسیون بین المللی کشتی پهلوانی و زورخانه ای انجام شد نتوانست شرایط خوبی را برای کشتی پهلوانی و نشان دادن این رشته در سطح دنیا به وجود آورد. بر این اساس ورود فدراسیون کشتی در این زمینه تا حدودی زیادی این مشکل را برطرف کرده است.
وی ادامه داد: فعالیت هایی که در خصوص کشتی پهلوانی در سالهای گذشته در فدراسیون کشتی انجام شده و ثبت این رشته به عنوان یکی از کشتی های سنتی اتحادیه جهانی و همچنین به رسمیت شناخته شدن آن توسط اتحادیه باعث شد کشتی پهلوانی مورد استقبال کشورها قرار بگیرد. ضمن اینکه شرایط خوبی برای این رشته ملی، مذهبی و اصیل ایرانی در سطح دنیا بوجود آمد و این در حالیست که فدراسیون کشتی شاید یک چهارم فدراسیون بین المللی زورخانه ای و پهلوانی در این زمینه هزینه و فعالیت نداشته، اما کار را اصولی انجام داده است.
رئیس سابق ورزش زورخانه ای و باستانی البرز تصریح کرد: یکی از نکات مهم در این زمینه این است که شرایط کشتی پهلوانی در فدراسیون کشتی و فدراسیون زورخانه ای کاملا متفاوت است. به عنوان مثال در فدراسیون زورخانه ای ۳ نفر باید در ۵ وزن پهلوانی کشتی بگیرند و در فدراسیون کشتی ۶ نفر در هر وزن کشتی می گیرند.
وی تاکید کرد: طی پنج سال گذشته با تلاش هایی که فدراسیون کشتی انجام داد و ریاست علیرضا حیدری بر فدراسیون جهانی این رشته، کشتی پهلوانی رشد چمشگیری داشته و نباید یکباره تلاش ها را از بین ببریم. نمایندگان ایران در مسابقات داخل سالن آسیا در ترکمنستان توانستند سه مدال طلا در این مسابقات کسب کنند که در صورت ادامه حمایت هم از این رشته میتوان در بازیهای آسیایی هم حضور موفقی داشته باشند.
یاری افزود: یکی از ابزارهای اصلی کشتی پهلوانی داشتن کشتیگیر است که کشتی گیران در حال حاضر در اختیار فدراسیون کشتی هستند، اما در فدراسیون زورخانه ای آموزش این رشته برعهده پهلوانان زورخانه ای است و نباید این دو رشته را باهم مرتبط کنیم.
رئیس هیات کشتی البرز خاطر نشان کرد: همه باید کمک کنیم تا این رشته را در سطح آسیا و جهان به خوبی معرفی کنیم و نباید با کج سلیقگی و ندانستن ظرفیت های این رشته در فدراسیون کشتی و اتحادیه جهانی، تزلزلی در حرکت روبه جلوی این ورزش کهن در سطح دنیا ایجاد کنیم.
یاری خاطر نشان کرد: ما می توانیم با کنار هم قرار دادن این دو فدراسیون، راه جهانی شدن این ورزش را هموارتر کنیم. معتقدم با گروه و دسته بندی کردن نباید جایگاه کشتی پهلوانی را تضعیف کنیم و همه باید از تمامی ظرفیت های موجود برای جهانی شدن این ورزش کهن و باستانی استفاده کنیم.
وی در پایان افزود: فدراسیون کشتی کشورمان، کشتی پهلوانی را با قوانین بین المللی در اتحادیه جهانی پیگیری می کند و فدراسیون زورخانه ای با قوانین ملی خودش این کار را انجام می دهد. به هر حال امیدوارم همه کمک کنند که خدشه ای به عملکرد این ورزش در سطح ملی و بین المللی وارد نشود.
تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر