محمد: مصوبه شورای نگهبان طبق قانون است/۸ سال سابقه جایگاه سرلشکری دارم

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، سردار سعید محمد داوطلب کاندیداتوری انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری صبح شنبه‌ در نشستی خبری که در ساختمان باشگاه خبرنگاران جوان برگزار شد، در پاسخ به پرسشی درباره برخی انتقادات از شورای نگهبان به دلیل مصوبه اخیر این نهاد گفت: شورای نگهبان از قانون اساسی نگهبانی می کند و اگر این شورا چیزی را تصویب کرده بر اساس قانون تصویب کرده و آنچه این شورا تصویب کرده برای ما حکم قانون را دارد و منطق شورا برای این مصوبه را مثبت ارزیابی می‌کنم.

وی همچنین درباره شرایط تعیین شده در مصوبه شو ای نگهبان برای کاندیداهای نظامی و شرط دارا بودن جایگاه سرلشکری برای این افراد اظهار کرد: در این مصوبه برای کاندیداهای نظامی گفته شده که باید ۴ سال سابقه حضور در جایگاه سرلشکری داشته باشند؛ من بیش از ۸ سال سابقه جایگاه سرلشکری دارم و مشکلی در این زمینه ندارم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه به بیان توضیحاتی درباره تفاوت جایگاه سرلشکری با درجه سرلشکری پرداخت و افزود: در حوزه نظامی درجه با جایگاه تفاوت‌هایی دارد و افراد نظامی می‌توانند با دو درجه پایین تر، جایگاه های درجات بالاتر را تصاحب کنند.

محمد همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ضمانت اجرایی برنامه های خود خاطرنشان کرد: وضعیت دولت فعلی وضعیت مناسبی نیست و دولت سیزدهم فقیرترین دولت جمهوری اسلامی خواهد بود؛ امروز مبادی که لازم است از طریق آنها منابع ایجاد کنیم دچار مشکل و منابع درآمدی کشور دچار اختلال است.

وی بابیان اینکه «برنامه ۱۰۰ روزه نداده ام و اعلام کردم که باید با کمک مردم مشکلات موجود را برطرف کنیم» ادامه داد: وقتی به این شدت مشکل در کشور وجود دارد باید با کمک مردم شرایط را بهبود ببخشیم؛ به یک عملگرایی بزرگ در کشور نیاز داریم که برای عده ای خاص این عملگرایی سخت است. برنامه ها به برجام گره نخورده است با این حال اگر برجام بتواند یک روز زودتر تحریم ها را بردارد از آن استقبال می کنیم، اما تا دو سال آینده سعی می شود که وضعیت کشور بهبود پیدا کند. برنامه های ما قابلیت اجرایی برای ۴ سال آینده را دارد.

این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری درباره پایبندی دولت احتمالی خود به برجام و نظرش درباره مذاکرات وین گفت: برجام یک توافقی بین ایران و ۱+۵ بود که علی رغم مشکلات زیاد برجام به لحاظ قانونی بین ایران و کشورهای عضو مبادله شده و توسط شورای امنیت سازمان ملل و مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که به آن احترام می گذاریم. علت عدول از برجام این است که آمریکا یک جانبه از آن خارج شد و مشکلات زیادی برای مردم در چند سال اخیر به وجود آورد که البته خیلی از این مشکلات ناشی از سوء مدیریت بود. نظام دو شرط برای برگشت برجام تعیین کرده؛ شرط اول برگشت آمریکا به برجام و رعایت آن توسط سایر کشورهاست و شرط دوم است است که ما باید این اقدامات را راستی آزمایی کنیم و در صورت تعهد طرف مقابل ما هم به برجام متعهد خواهیم ماند. منتظر نتایج مذاکرات وین هستیم که باید در چارچوپ منویات رهبری مذاکرات صورت بگیرد.

محمد با تاکید بر  اینکه به‌دنبال ایجاد توازن در برقراری رابطه با غرب  شرق هستم، خاطرنشان کرد: به جای گذاشتن تمام تخم مرغ ها در سبد دولت های سلطه گر، نگاه دو جانبه به غرب و شرق خواهیم داشت تا بتوانیم در مقابل هر مذاکره ای با دست پر و نه خزانه خالی پای مذاکره بنشینیم.

وی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره اعضای کابینه خود با بیان اینکه «ورود من مبتنی بر احساس نیازی است که در بیانیه گام دوم انقلاب رهبری مطرح کردند و خواستار ایجاد تغییر و تحول در نسل مدیریتی جمهوری اسلامی ایران شدند» اظهار کرد: من نسل دومی محسوب می شوم و منتظر مصادیق هم ماندیم ولی این مصادیق اعلام نشد و به همین خاطر درصدد ظرفیت سازی برآمدیم. سعی می کنم گره ها را یک به یک با کمک مردم و جوان ها باز کنیم. وابسته به هیج جریانی نیستم و تاکنون با هیچ کسی ننشسته‌ام و قول و قراری هم نگذاشته‌ام. دولت من سهامی نیست بلکه دولت شایسته سالاری خواهد بود.

این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دولت من دولتی قطبی هم نخواهم بود چراکه بحق دو جریان چپ و راست برای کشور مضر است و افرادی که تابلو دار این احزاب باشند را روی کار نمی آوریم بلکه افراد پاک دست و دارای علم و دانش روز را روی کار خواهیم آورد. قطعا قبل از انتخابات بخشی از کابینه را معرفی خواهم کرد.تاکنون حداقل ۱۵۰ تیم و گعده مشورتی به ما پیوسته‌اند و مسائل و مشکلات را به ریز بررسی کرده ایم و برنامه و راهکار برای حل آنها داریم.

محمد در پاسخ به پرسشی درباره دیدار اخیر خود با محسن رضایی و رستم قاسمی که هر دو برای انتخابات پیش رو اعلام کاندیداتوری کرده‌اند، با بیان اینکه « مردم باید قدردان کسانی باشند که امروز اعلام کاندیداتوری کرده اند» اظهار کرد: من همین حس را به نامزدها دارم و به همین دلیل نیز هیچکدام را رقیب خود نمیدانم، اینکه احساس کنیم عده‌ای می‌خواهند بیایند و بر سر ریاست به جان هم بیفتند من حداقل این فکر را ندارم؛ جلسه با رضایی و قاسمی نیز به همین دلیل برگزار شد. من علاقه مند هستم که باسایر کاندیداها در شرایطی دوستانه و صمیمانه رقابت کنم و بحث را به جلو ببریم.

وی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره اقبال مردم به کاندیداهای نظامی انتخابات پیش رو گفت: هر کدام از کاندیداها در یک زمینه ای فعالیت می کنند و تخصص دارند؛ باید دید کارنامه های آن فرد چیست؛ اینکه آن فرد کجا بوده از فرعیات محسوب می شود. فردی وجود دارد که از ابتدای انقلاب تاکنون در یک وزارت خانه بوده و عملکرد خوبی هم نداشته؛ به همین دلیل باید دید فرد مسئولیتی که داشته خوب عملکرد کرده یا خیر.

فرمانده پیشین قرارگاه خاتم الانبیا (ص) سپاه با بیان اینکه «به جای اینکه بگوییم چه کسی کجا کار کرده، کارنامه ها را ببینیم» ادامه داد: من در دورانی که شدیدترین تحریم های خارجی وجود داشت در قراره گاه سازندگی خاتم الانبیا بودم؛ در آن دوران که به نوعی نیز در تحریم داخلی بودیم تمام پروژه ها درحال فعالیت بود و از دولت هم کمکی نخواستیم زیرا دولت هم وضعیت خوبی نداشت. در آن دوره ما با شتاب بیشتری کار کردیم.

محمد همچنین در پاسخ به پرسشی درباره  برنامه‌های خود در حوزه مسکن و منابع اجرای این برنامه‌ها گفت: حدود ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار مسکن تا سال ۱۴۰۴ نیاز داریم؛  از طرفی نیز حدود ۳ میلیون واحد خالی داریم که علت آن نیز سرمایه گذاری مردم در حوزه مسکن است؛ ما برنامه های داریم تا مسکن را از کالای سرمایه ای خارج کنیم؛ در این زمینه برآورد ما این است که ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار از این واحدها را به بازار بیاوریم؛ الباقی نیاز کشور از محل تسهیلات کم بهره بانکی و مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی تامین خواهد شد. با کمک شهرداری ها می توانیم زمین، زیرساخت‌ها و پروانه و انشعابات رایگان را تامین کنیم تا بخش خصوصی را ترغیب کنیم تا ساخت و ساز را با منابع خود در زمین‌های اعطایی انجام دهند.

وی برنامه خود در حوزه مسکن را مسکن مهری بدون ایرادات، کیفی و زیرساختی و حمل و نقلی عنوان و خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح ۴۸۰ هزار هکتار زمین نیاز داریم که شناسایی شده است؛ با اجرای این طرح اتفاقات خوبی در زمینه ایجاد شغل و فرزندآوری نیز رخ خواهد داد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره برنامه های خود برای اشتغال مرزی و مشکلات کوله گفت: ما بر اساس بوم استان ها برنامه‌هایی تهیه کردیم و معتقدیم اینکه در تهران و در اتاقی دربسته بنشینیم و برای سایر استان ها برنامه بریزیم اشتباه است؛ بنابراین در صورت عهده‌دار شدن ریاست جمهوری با اولویت استان های مرزنشین برنامه های خود را اجرایی خواهم کرد.

محمد در پاسخ به پرسشی درباره احتمال ائتلاف با سایر جریانات سیاسی یا کاندیداهای دیگر با تاکید بر اینکه تا الان با هیچکس صحبت ائتلافی نکرده ام، اظهار کرد: از شورای وحدت سپاسگزارم و از آیت الله موحدی هم سپاسگذارم و از این موضوع هم استقبال کردم اما درباره مدل انتخاب افراد معتقدم که ابتدا باید مردم افراد را بپسندند نه جریان های سیاسی را؛  با این نگاه معتقدم که ابتدا باید برنامه افراد معرفی شود، البته من به دنبال انشقاق در میان جریان های سیاسی نیستم و معتقدم دولت بعد باید انقلابی باشد نه اصولگرا یا اصلاح طلب، بلکه صرفا انقلابی و فردی باشد که مردم به او اقبال داشته باشند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه مهم ترین رقیب خود در انتخابات را چه کسی می دانید؟ گفت: باید ثبت نام ها انجام شود و بعد از آن اعلام می کنیم فعلا فضا مبهم است و نمی‌توانیم به این سوال پاسخ خواهیم داد.

این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات اظهار کرد: میزان مشارکت مردم به این برمی‌گردد که شرایط عادلانه ای در انتخابات رقم بخورد و افرادی وارد انتخابات شوند که مورد نظر مردم است در این صورت مردم مشارکت خوبی خواهند داشت. پیش بینی ما این است که مشارکت مردم بالای ۵۰ درصد است، اما برخی آمار ۲۰ تا ۳۰ درصد می دهند، که به نظر من اینطور نیست. راه افزایش مشارکت مردم در انتخابات حضور افراد نخبه و افراد با افکار متنوع در انتخابات است.

محمد در پاسخ به این پرسش که از نظر فکری به چه کسی نزدیک و از چه کسی دور هستید؟ گفت: من به خودم نزدیک هستم و از نظام سلطه دور هستم؛ البته منظورم از لحاظ شخصیتی بود وگرنه به مردم نزدیک هستم و همواره در همه مسندها تلاش کردم که با مردم ارتباط نزدیک بگیرم و مشکلات را از زبان خودشان بشنوم.

وی در پاسخ به اینکه آیا امکان دارد به نفع آیت الله رئیسی کنار بروید؟ خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین صحبت ها که تا همین دیشب آقای سروری گفتند، آیت الله رئیسی تا کنون تصمیمی برای ورود به این عرصه نداشتند و منتظر اذن رهبری هستند؛ اگر شرایط جدیدی رقم بخورد به شما می گویم ولی فعلا در حال ادامه کار خودمان هستیم.

این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری درباره برنامه هایش در حوزه سیاست خارجی و مسائل منطقه‌ای گفت: نظام سلطه، کشورهای منطقه را درگیر کرده است. ما در یک کشتی هستیم و آمریکا و سایر کشورهای دیگر درحال سوء استفاه از کشور های منطقه هستند. لیبی و عراق ذخایر خود را به نظام سلطه داده و داعش هم ساخته دست آنها است. باید دست به دست هم دهیم تا نظام سلطه را بشناسیم و به هم تکیه کنیم تا امنیت منطقه کامل شود. نظام سلطه می گوید عربستان گاو شیرده است و شیرش تمام شد سر آن را می بریم. ما از تجارت و بخش بازرگانی غافل شده ایم و وزارت امور خارجه هم تبدیل شده به پیمانکار برجام. باید با کشورهای منطقه روابط اقتصادی برقرار کنیم.

محمد در پاسخ به این پرسش که از سپاه استعفا دادید یا برکنار شدید؟ اظهار کرد: در آذر ماه خدمت فرمانده کل سپاه رسیدم و درخواست کردم که اگر ورود من آسیبی به سپاه بزند کنار بروم و اعلام آمادگی کردم که از قرارگاه خاتم جدا شوم و در نهایتا در بهمن ماه قرار شد با توجه به جدیت من به این مسئله، موضوع مجدداً توسط ایشان بررسی و به من اطلاع داده شود؛ در اسفند ماه اعلام کردند که این جا به جایی صورت بگیرد و ۱۷ اسفند من از سپاه جدا شدم؛ حتی یک استعفا نامه هم ارسال کردم و از این مجموعه جدا شدم، اما حقیقتا اگر بخواهم برخی جزئیات را مطرح کنم دلم نمی خواهد لکه سیاهی بر سپاه پاسداران که برای من ارزشمند است بیفتد. سنگ اندازی جلوی پای من خیلی رخ داده و یکی از این مشکلات، تبعیض بین کاندیداهای نظامی است؛ برخی حتی از سمت خود کناره گیری نکردند ولی این مسائل برای آنها مطرح نشد. بعد از استفعای من اینگونه تیتر شد که سعید محمد به دلیل تخلفات برکنار شده، ابتدا فکر کردیم شیطنت رسانه ای است اما بعد که پیگیری کردیم گفتند که از ما خواسته شده که اینگونه عمل کنیم.

وی ادامه داد: اگر کسی کوچکترین تخلفی از من سراغ دارد با اسناد و مدارک اجازه دارد منتشر کند و از آنها شکایت هم نمی کنم؛ مطرح کردند هلدینگ دارم و دخترم آن را اداره می کند در حالی که من اصلا دختر ندارم که هلدینگ مرا اداره کند. ۳۰ سال کار اقتصادی کردم و یک لکه سیاه در پرونده من نیست.

این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره میزان اختیارات ریاست جمهوری گفت: معتقدم که اختیارات ریاست جمهور بر اساس قانون اساسی کافی است حال اگر به قانون عمل نمی شود باید به دنبال اجرای آن رفت، اما معتقدم که باید سه قوه در دست هم کار کنند، نه اینکه به عنوان رقیب سیاسی به هم نگاه کنند؛ زیرا در این صورت کار جلو نخواهد رفت. یکی از برنامه های من ایجاد رابطه صمیمی و تنگاتنگ با سایر قواست تا انرژی خود را برای حل مشکلات مردم بگذارند نه درگیری و کشمکش های درونی.

وی در پاسخ به این پرسش که اخباری شنیده شده مبنی بر هزینه ۲۰۰ میلیارد تومانی جنابعالی برای انتخابات ریاست جمهوری، از خبرنگار خواست تا منبع خبر خود را ابتدا اعلام کند و گفت: از بدو ورودم اتفاقی که افتاد این بود که جوانان به سراغم آمدند و گفتند شما مصداق صحبت های رهبری در خصوص جوان انقلابی هستید و ما می‌خواهیم با شما باشیم؛ این جوانان به صورت خودجوش و دلی فعالیت های رسانه ای را آغاز کرده اند. من نیز برای اولین بار است که وارد انتخابات شدم و مانند سایر دوستان تجربه شرکت در انتخابات و تشکیل ستاد انتخاباتی ندارم؛ عزیزانی که فعالیت رسانه ای می کنند با هزینه شخصی خود وارد شدند. یکی از عزیزان ۴۰ میلیون تومان جمع کرده بود برای عروسی خود که گفت من این پول را برای فعالیت رسانه ای می آورم. شاید برخی درک نکنند اما افرادی هستند که به خاطر اعتقادات خود و تحقق صحبت های رهبری اینطور مایه می گذارند.

این داوطلب کاندیدتوری انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: برخی، عزیزان نزدیک به بنده را هم تهدید کردند که حق ندارند با بنده همکاری کنند؛ این نهادها که این اقدامات را انجام می دهند اطلاعات شخصی بنده را هم دارند؛ من از این نهادها می‌خواهم اگر تخلفی در این خصوص صورت گرفت، رسما اعلام کنند. خواهش من این است که این شایعات را تولید نکنند؛ برخی از رسانه ها در تولید شایعات فعالیت می کنند روزی که شورای نگهبان مصوبه جدید در خصوص شرایط انتخابات را مطرح کردند برخی از رسانه ها فوری اخباری مبنی بر رد صلاحیت بنده را منتشر کردند و ذوق زده شده بودند؛ باید به آنها بگویم که زیادی ذوق زده نشوید.

محمد اظهار کرد: برای فعالیت های انتخاباتی اسپانسرهای زیادی درخواست همکاری با ما داشتند اما به دلیل اینکه نمی‌توانستیم انتظارات آنها را پس از انتخاب برآورده کنیم، از همکاری با آن ها دست کشیدیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات اخیرش درباره میزان نیاز کشور به اورانیوم غنی شده با غنای بالا خاطرنشان کرد: باید بگویم که بخشی از صحبت‌های من در این زمینه بصورت تقطیع شده، منتشر شد. معتقدم وقتی غرب و کشورهای سلطه گر به تعهدات خود عمل نمی کنند، چرا ایران باید مثل بچه خوب کلاس به تعهدات خود عمل کند؛ ایران به تعهدات خود عمل کرده، بازدیدهای سفت و سخت را پذیرفته، سیمان در سایت های هسته ای ریخته و در مقابل طرف مقابل زیر میز می زند و ما باز هم دنبال او می دویم.

این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: سفره مردم و معیشت مردم گروگان برجام شده است؛ دولت باید مقتدر باشد نه این که اینگونه عمل کند. کشوری تعهدمدار هستیم و وقتی تعهد کنیم، به آن عمل می کنیم. اروپایی ها در جریان برجام سناریوی پلیس خوب و بد را اجرا کردند و در این شرایط به دنبال پالرمو، اف ای تی اف و سی اف تی بودند و می گویند اگر اینها اجرا نشود بیچاره می شویم؛ اگر این شرایط ادامه داشته باشد آیا باید باز هم به تعهدات خود عمل کنیم؟ ما به رادیو دارو ها نیاز داریم ولی نمی توانیم دسترسی داشته باشیم؛ چه دلیلی دارد که وقتی به رادیو دارو نیاز داریم و لازمه آن اورانیوم ۹۳ درصد است با وجود عدم تعهد آنها این کار را انجام ندهیم؟ باید برای مصارف صلح آمیز، کارهای خود را انجام دهیم. ما نمی خواهیم بمب اتم بسازیم و هیچ کسی در کشور ما به دنبال آن نیست ولی در قالب مصارف صلح آمیز به دنبال آن هستیم.

محمد در ادامه با اشاره به برنامه های خود در حوزه آموزش و پرورش گفت: در نظام آموزشی کشور بی عدالتی داریم و مشکلات زیادی در بخش بازنشستگان، معلم ها و … داریم که باید مسئله حل شود.‌ با فرهنگیان جلسه داشتیم و از آنها کمک خواستیم تا این مشکلات حل شود. مدارس خصوصی و غیره روز به روز درحال افزایش است و کیفیت آموزش در مدارس دولتی پایین است. باید منابعی اختصاص بدهیم تا این مشکلات حل شود. حدودا در دنیا ۱۷ ماده تدریس می شود و در ایران ۲۷ ماده است. روی یک برنامه کار کردیم که ۳ سال پایانی دوره آخر را روی ماده های جدید درس بخوانند تا برای جامعه مفید باشند.

وی در پاسخ به خبرنگاری که از او خواست تا اموال و حقوق دریافتی خود را بصورت شفاف بیان کند، گفت: من سپاه هستم که در آنجا هم یک پرداخت حقوقی هماهنگ وجود دارد که در همه جای سپاه مشخص است؛ همچنین عضو هیأت علمی دانشگاه امام حسین (ع) هم هستم که حقوقم در کل ۱۲ میلیون است؛ اگر ماموریت بروم و یا اضافه کار داشته باشم به حقوقم اضافه می شود که البته زیاد نیست، اموال خاصی ندارم؛ یک مسکن و خودرو در حد نیازمندی اولیه که اعلام خواهم کرد.

این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسشی دربار برنامه‌هایش در زمینه کاهش وابستگی اقتصاد به دلار اظهار کرد: یکی از معضلات کشور این است که همه چیز با دلار جلو می‌رود؛ من یک برنامه جامعه اقتصادی دارم که همه چیز از جمله مسکن، سکه و خودرو را باهم نگاه کردیم که باید از حالت سرمایه گذاری خارج شوند و یک نگاه مصرفی به آنها داشته باشیم و بانکداری ما هم از اینکه انقدر سپرده ها زیاد است، باید فاصله بگیرد تا تولید رونق یابد.

محمد در ادامه چنین ابراز عقیده کرد: البته همه اینها به مرور اتفاق خواهد افتاد تا اخلال در بازار پیدا نشود. در دولت آینده اعتماد را به بازار بورس باز خواهیم گرداند؛ متاسفانه شاهد بودیم که در یک عملیات فریب، پول مردم را بردند در بورس و در روز روشن جیب مردم را زدند. همچنین در صدد هستیم که فرا بورس را رونق دهیم و سرمایه گذاری های خارجی را در تالار بین المللی بورس افزایش دهیم. الان مشکل این است که روزانه مقدر زیادی خلق پول اتفاق می افتد که این یعنی تورم و کوچک شدن سفره های مردم.

ادامه دارد …

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.