پیش از معلمی، عاشق باشید
هفغته معلم است و سراغ معلمی را میگیرم که چندین سال است بازنشسته شده، معلمی که ۷۷ سال سن دارد و سالهاست از محیط کلاس درس و مدرسه فاصله گرفته اما هنوز هم نمیتاند ذعنش را ا خاطراتی که بیشترشان خوب بود خالی کند.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، معلمی که برای همکارانش یک دوست و مشاور و برای دانشآموزانش یک روانشناس تربیتی بود و اکنون که سالهاست بازنشسته شده، باز هم به یاددهی و ارتباط با دانشآموزانش مشغول ست؛ ارتباطی که او را تبدیل به یک شاخص فرهنگی در بین دانشآموزان و همکارانش کرده است.
فاطمه سلطان سلطانی متولد سال ۲۳ که ۳۱ سال در حرفه معلمی خدمت کرده است و مدت ۱۶ سال سابقه مدیریت مدارس را دارد در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، همواره موفقیت خود را عاشق بودن به تدریس و دانشآموزانش میداند.
وی با بیان اینکه هیچ گاه در کلاس من تحقیر وجود نداشت، افزود: یک معلم باید پیش از ورود به این حرفه بداند سعادتها و شقاوتها در دست معلم است؛ معلم میتواند در تعیین و یا تغییر مسیر یک انسان تاثیرگذار باشد.
این معلم بازنشسته با بیان اینکه ما معلمان بسیاری از کارها را میتوانیم انجام دهیم و از همه مهمتر میتوانیم انسانیت را پرورش دهیم، تصریح کرد: یک معلم ابتدا باید با خانواده دانشآموز خود در ارتباط باشد تا رفتارهای وی را ریشه یابی کند.
سلطانی ادامه داد: در طول دوران تدریسم به رفتارهای دانشآموزان دقت کرده و رفتارهایی چون ناراحتی و خشونت را با کمک پدران و مادران ریشه یابی و تا حد توان حل میکردم.
وی افزود: ما معلمان می توانیم در ساختار زندگی دانشآموزان بسیار موثر باشیم، اما خانواده نیز بسیار مهم است و اگر معلم بتواند با مشکلات خانواده دانشآموز نیز در ارتباط باشد موفق تر خواهد بود.
این معلم بیان کرد: توجه به دانشآموزان فقیر و یا ثروتمند و هر نوع از دانشآموزان با مشکلات و مسائل گوناگون به اقتضای شرایط خود دانشآموز باید مورد توجه قرار گیرد چراکه وظیفه معلم تنها درس دادن نیست.
سلطانی ادامه داد: فاکتور محبت نیز باعث میشود دانشآموز به محیط مدرسه علاقمند شده و راه تعالی و پیشرفت را بپیماید.
وی افزود: همیشه افتخار کردهام که معلم هستم چراکه با عشق و محبت همواره کار کردهام و عشق، همه مشکلات و سختیهای کار را راحت میکند؛ من همواره مشاور و همدم دانشآموزان بودم؛ حتی از روانشناسان برای کمک به دانشآموزانی که مشکل خانوادگی داشتند کمک گرفتهام.
سلطانی به بیان خاطراتش پرداخت و گفت: زمانی که مدیر مدرسه بودم یکی از دانشآموزان مدرسه در حوزه نقاشی در استان رتبه اول را کسب کرد و دیدم آن دانشآموز با همه تشویقها دوست دارد از طرف معلمش تشویق شود؛ آن زمان معلم آن دانشآموز به دلیل فوت پدرش نتوانسته بود آن چنان که باید دانشآموز خود را تشویق کند بنابراین این امر در دل دانشآموز مانده بود؛ به همین علت است که میگویم معلمان باید از خانوادههای پر از عشق و محبت گل چین شوند.
وی با بیان اینکه معلم میتواند راه انبیا را بپیماید به شرط آنکه عاشق باشد؛ عاشق کار؛ عاشق دانشآموزان؛ عاشق کلاس درسش و عاشق همکاران، تصریح کرد: من عاشق بودم و همیشه از این عشق در طول سالهای تدریسم استفاده نیکو کردهام.
سلطانی با بیان اینکه معلمی کار انبیای الهی است و امیدوارم بتوانیم به نحوی باشد که بتوانیم سجایای اخلاقی را در دانشآموزان خود تقویت کنیم، اظهار کرد: معلم باید تجزیه شود و معلمان باید از خانوادههای پر از مهر انتخاب شوند؛ در این صورت مسئله شقاوتها پیش نخواهد آمد، کودکی رها نخواهد شد و دانشآموزی از تحصیل بازنماند.
روزهایی که میدانم برای معلمان سخت تر از همیشه است
نظرش را در مورد آموزش مجازی میپرسم؛ او معتقد است با وجود اینکه معلم بسیار در این شرایط زحمت میکشد اما هیچ وقت این نوع آموزش نمیتواند جای آموزش حضوری و چهره به چهره را بگیرد و حتی یک نگاه محبت آمیز معلم میتواند بسیار تاثیر مثبت داشته باشد.
سلطانی با اشاره به شرایط فعلی و روند آموزش غیرحضوری، تصریح کرد: بسیار عقیده دارم یک ساعتی که معلم با دانشآموز است و آموزش چهره به چهره بسیار موفقتر خواهد بود، اما اکنون که این شرایط پیش آمده نباید از سلامت دانشآموزان غافل شد و باید به موزشهای متناسب با زمان روی آورد.
وی با بیان اینکه معلمان در شرایط فعلی غصه میخورند چراکه نمیتوانند آنچه میخواهند عرضه کنند، تصریح کرد: با همه این سختیها و شرایط سخت فعلی، امیدوارم بتوانیم اخلاق انسانی و وجدان را در افراد تقویت کنیم که معلم در تقویت این امر بسیار تاثیرگذار است.
او هنوز هم با دانشآموزان و همکاران قدیمی ارتباط دارد؛ خانه اش محل درسهای بسیاری است و درد دل. هرکسی هر غصه ای دارد پیش او میآورد به همان سبک قدیم تا او معلم گونه حلش کند و چه زیباست این عاشق بودن و این مصمم بودن برای یک راه.
پایان خبر / تاریخ ما