برقراری صلح پایدار در فلسطین تنها با همه‌پرسی و پایان اشغالگری ممکن است

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما،به ابتکار سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلاروس و همکاری مفتیات و انجمن مذهبی مسلمانان این کشور، مراسم گرامی داشت روزجهانی قدس، با شرکت برادران اهل تسنن، شیعیان، ایرانیان مقیم، دانشجویان ایرانی، دیپلمات ها و مقامات بلاروسی در سالن آمفی تئاتر مسجد جامع مسلمانان مینسک برگزار شد.

در این مراسم که سفرای فلسطین، سوریه، پاکستان، ونزوئلا و همچنین، رئیس حزب لیبرال دموکرات بلاروس و معاون مجمع اهل بیت(ع) حضور داشتند، ایلدار اییلیایویچو معاون مفتیات بلاروس، ضمن خوشامدگویی به مهمانان در سخنانی با تشکر از سفارت جمهوری اسلامی ایران برای ترتیب دادن این برنامه، ابراز امیدواری کرد این برنامه ها نتایج مثبتی برای مردم فلسطین در پی داشته باشد.

 خالدعریقات، سفیر فلسطین (شیخ السفرا) در سخنانی ضمن تشکر از طرف خود و جبهه مقاومت از سفارت کشورمان بخاطر برگزاری این برنامه، به نژادپرست بودن رژیم صهیونیستی اشاره و اضافه نمود، مسلمان و مسیحی برای آنها فرق ندارد. امروز فلسطین در شرایط بسیار سختی قرار دارد و فلسطینیان بیش از هر زمان دیگر  نیازمند توجه و حمایت همه جهانیان هستند.

 سعید یاری، سفیر کشورمان نیز به عنوان سخنران بعدی این برنامه، سخنان خود را با حدیثی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم که فرمودند: «من سمع رجلا ینادی یا للمسلمین فلم یجبه فلیس بمسلم» آغاز و با تشکر از مفتیات بلاروس برای میزبانی این برنامه، گفت:
روز قدس به عنوان یک تدبیر راهبردی از سوی حضرت امام خمینی(ره)، الهام بخش بیداری و همبستگی امت پیامبر اسلام ( ص ) در حمایت از ملّت مظلوم فلسطین و زنده نگه داشتن آرمان آزادی اولین قبله ی مسلمین و عمل به آموزه‌ی قرآنی «ظلم ستیزی » شده است.
سعید  یاری با بیان اینکه موضوع فلسطین نه تنها مساله جهان اسلام بلکه مساله جامعه بشریت است، افزود:
جمهوری اسلامی ایران با افتخار در کنار مردم فلسطین ایستاده و بر ضرورت تداوم حمایت ملت ها و دولت های مسلمان و آزادیخواه جهان از مبارزات رهایی بخش مردم فلسطین تاکید داشته و بر این باور است که برقراری آرامش و صلح پایدار در فلسطین جز از طریق حل و فصل مسائل اساسی بحران فلسطین، از جمله پایان اشغالگری صهیونیست ها، بازگشت آوارگان فلسطینی، تعیین نظام سیاسی آینده فلسطین بر اساس مراجعه به آراء عمومی و برگزاری همه پرسی با شرکت کلیه ساکنان اصلی فلسطین و نهایتاً، تشکیل دولت یکپارچه فلسطینی به پایتختی قدس شریف، به سرانجام نخواهد رسید.

 سخنران بعدی این برنامه  محمد العمرانی، سفیر سوریه در بلاروس بود. سفیر سوریه با اشاره به تدبیر و دور اندیشی حضرت امام خمینی(ره)، برای نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام روز جهانی قدس، سوریه را جزء اولین کشورهایی دانست که به این فراخوان پیوست. سفیر سوریه در ادامه، آزادی فلسطین را مهمترین مسئله سوریه دانست و اضافه نمود: سرزمین فلسطین به هیچ کس جز مردم فلسطین تعلق ندارد.

 سفیر سوریه در پایان سخنان خود با خطرناک دانستن شرایط زندگی در فلسطین برای مسلمانان و مسیحیان، فلسطین را همچنان اولویت اول سوریه اعلام و برای بازگشت تمام مردم فلسطین به سرزمین خودشان دعا کرد.

 آقای اولگ گایدکوویچ، رئیس حزب لیبرال دموکرات بلاروس، به عنوان سخنران بعدی با تبریک ماه رمضان، بلاروس را نمونه خوبی به عنوان کشوری که تمام ادیان در آن به صورت مسالمت‌آمیزی همزیستی دارند معرفی و به اتحاد کشورها در جنگ جهانی دوم در مقابل ظلم اشاره نمود. وی در ادامه سخنان خود اضافه کرد: مردم دنیا امیدوار بودند بعد از پایان جنگ جهانی دوم هیچ تحریم، تبعیض و دخالتی در امور داخلی کشورهای دیگر را مشاهده نکنند، اما امروز شاهد اتفاقات بدی در دنیا هستیم. ما خواهان این هستیم که هر درگیری بر اساس اصول بین الملل حل و فصل شود و کشور فلسطین هم مانند تمام کشورها به آزادی و صلح برسد.
 
 حجت الاسلام والمسلمین آقای میر حامد محراب اف، معاون مجمع اهل بیت(ع) بلاروس نیز در سخنانی به آموزه های اسلام مبنی بر کمک به مظلوم اشاره و با یادآوری صدماتی که بلاروس از جنگ و اشغال تجربه کرده است خواهان آزادی همه ملت‌های دنیا از اشغال و استعمار شد.
حجت الاسلام و المسلمین محراب اف، در پایان با اشاره به فرمایش حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه روز قدس، روز اسلام است، خواستار حمایت همه جانبه از موضوع فلسطین شد.در ادامه، کلیپ های مناسبتی به زبان روسی و عربی که از سوی سفارت تهیه گردیده بود، پخش و سپس سه نفر از دختران مسلمان بلاروسی و تاجیک، اشعار و متونی بسیار احساسی به  زبان روسی و عربی در خصوص روز قدس، دکلمه کردند.
 

گفتنی است که سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلاروس میزبان افطار روزه داران در مسجد مسلمانان مینسک در روز قدس بود.
پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.