تاکید رییس قوه قضاییه بر ضرورت احتیاط در صدور قرارهای بازداشت

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از قوه قضاییه، سید ابراهیم رئیسی در دیدار با قضات و کارکنان واحدهای قضایی استان همدان، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر و علمای استان همدان، گفت: این شهر و استان به زینت شهدای فراوانی مزین است و نام مبارک این شهیدان زینت‌بخش هر کوی و برزن است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه خدمت به مردمی که هشت هزار شهید به اسلام و انقلاب تقدیم کرده‌اند و جانبازان فراوانی دارند بسیار باارزش است، بر حفظ کرامت مردم، ارباب رجوع، همکاران قضایی و قضات در دستگاه قضایی تاکید کرد.

رئیسی با اشاره به موضوع ضرورت حفظ سلامت دستگاه‌های اجرایی به خصوص در واحدهای قضایی گفت: باید از سلامت مجموعه‌های قضایی به عنوان یک امانت الهی صیانت شود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه  مجموعه سالم می‌تواند حکم عادلانه صادر کرده و برای مردم احقاق حق کند، عنوان کرد که باید جلوی هرگونه ناسلامتی در مجموعه‌های قضایی گرفته شود.

رئیسی با بیان اینکه نظام ارزشیابی کارمندان و قضات، ابتکار خوبی است که در استان همدان انجام می‌شود و باید سایر واحدهای قضایی نیز این کار را انجام دهند، تصریح کرد: کارمند سالم، فعال، شجاع و نفوذناپذیر باید مورد تشویق قرار گیرد و در سوی مقابل آن فرد کم‌کاری که به انجام وظیفه بی‌توجهی می‌کند باید توبیخ شود.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به مسئولیت دستگاه  قضایی در حوزه اصلاح مجرمین گفت: کسانی که به هر دلیل به زندان فرستاده می‌شوند باید اصلاح شوند و در این زمینه همه قضات و کارکنان واحدهای قضایی باید تلاش کنند که شخصیت آسیب‌دیدگان اجتماعی «بازاجتماعی» شود تا آنها بتوانند به جامعه برگردند. 

رئیسی تصریح کرد: در راستای وظیفه اصلاح مجرمین که دستگاه قضایی بر عهده دارد، مسئولیت فقط با سازمان زندان‌ها نیست و قضات و نیروهای تربیتی نیز باید برای تحقق اصل اصلاح مجرمین تلاش کنند.

رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به سند تحول قضایی که چند ماه از ابلاغ آن به واحدهای قضایی می‌گذرد، گفت: در اجرای این سند باید تمام بدنه دستگاه قضایی همراه باشد چرا که اگر همه بدنه دستگاه قضایی حس تحول پیدا نکنند تحول به عنوان یک دستورالعمل می‌ماند. 

رئیسی افزود: مردم باید احساس کنند که در نتیجه اجرای سند تحول در واحدهای قضایی، تحول ایجاد شده و کارها به سهولت انجام می‌شود.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به هوشمندسازی اقدامات قضایی که در دستور کار قوه قضاییه است، گفت: تا کنون قریب به 30 سامانه الکترونیک فعال شده و 40 سامانه دیگر نیز تا آخر سال فعال خواهند شد.

رئیسی با تاکید بر ضرورت توسعه فرهنگ صلح و سازش در جامعه گفت: طرح معتذرین ابتکاری است که رئیس کل دادگستری استان همدان مشغول اجرای آن است و لازم است معاونت راهبردی قوه قضاییه نیز آن را دنبال کند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه بالاترین نرخ برخی از جرایم در برخی از استان‌ها مواردی هستند که با شکایت شاکی خصوصی شروع و با گذشت آن تمام می‌شوند، این سوال را مطرح کرد که چرا باید با وجود سازوکارهایی مثل شورای حل اختلاف، قبل از ورود موضوع به دادگستری آن را حل نکنیم؟

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اهمیت موضوع اتقان آرا گفت: فرآیند قضایی برای تضمین حقوق مردم است و نه نقض قطعی آرا ؛ تاکید ما این است که در صدور قرار تامین به ویژه قرار بازداشت و یا منتهی به بازداشت بسیار باید با احتیاط عمل کرد و صرفا در مواقعی که ضرورت وجود دارد چنین قرارهایی صادر شوند.

رئیسی با اشاره به سیاست‌های قضازدایی قوه قضاییه گفت: فعال شدن بخش‌های پیشگیری از وقوع جرم به کاهش ورودی پرونده به دادگستری‌ها کمک می‌کند.

رئیس دستگاه قضا افزود: اصلاح نظام پولی و مالی در کشور، اصلاح نظام صادارت و واردات، اصلاح نظام مالیاتی و اصلاح نظامات اداری حتما منجر به کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری خواهند شد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به مسئولیت همه دستگاه ها در حوزه پیشگیری از وقوع جرم گفت: هیچ دستگاهی وجود ندارد که در حوزه پیشگیری از وقوع جرم مسئولیت نداشته باشد.

رئیسی همچنین گفت: وظیفه خود می‌دانیم که با تمام وجود از کارمند سالم نفوذناپذیر و قاضی شجاع، نفوذناپذیر و قاطع حمایت کنیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به دغدغه‌های معیشتی کارکنان واحدهای قضایی گفت: مسئله معیشت کارکنان دستگاه قضا دغدغه ماست و اعلام کرده‌ایم نسبت به فعال‌سازی تعاونی‌های مسکن و مصرف اقدام شود و در این راستا، رعایت شان دستگاه قضایی و تقسیم عادلانه امکانات مورد توجه قرار گیرد.

رئیسی با اشاره به سیاست انقباضی و چابک سازی نیروی انسانی در دستگاه قضایی گفت: در این زمینه حذف پست‌هایی که وجود آنها ضرورت دارد قطعا درست نیست.

رئیس قوه قضاییه افزود: با توجه به کمبود نیروی انسانی در دستگاه قضایی اما شاهد هستیم که همت بالای قضات و کارکنان به رسیدگی به بخش قابل توجهی از پرونده های معوقه منجر شده است.

رئیس قوه قضاییه همچنین گفت که در جلسه شورای قضایی استان همدان که امشب برگزار می‌شود نسبت به رفع و رجوع مشکلات واحدهای قضایی این استان تصمیم‌گیری خواهد شد.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: خواهری که در گوشه ای از استان مورد ظلم قرار گرفته و به دادگستری مراجعه می‌کند و یا پیرزن و پیرمردی که زبان حقوقی و پول وکیل ندارد و به دادگستری و عدلیه مراجعه می‌کند و به قاضی ما می‌گوید که «در جای علی نشسته‌ای»، باید یقین داشته باشد که نسبت  به آنها رفع ظلم خواهد شد. 

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.