رمزارزهایی که نباید بخرید

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، بازار رمزارزها این روزها بسیار داغ شده و به نظر می‌رسد بخشی از سرمایه‌ مردم در ایران هم به سمت ارزهای دیجیتالی رفته است. البته موضوع استخراج بیت‌کوین پیش از این هم مطرح بود، اما اکنون خرید و فروش این رمزارز به‌عنوان روشی برای سرمایه‌گذاری باب شده و این موضوع واکنش مسوولان را هم به دنبال داشته است که معتقدند رمزارزها بازار پرنوسانی دارند و نه تنها تضمینی برای ادامه روند صعودی آنها نیست، بلکه منجر به خروج ارز از کشور می‌شوند.

این روزها بیشتر مردم با بازارهای مالی از جمله بازار بورس، بورس کالا و ارزهای دیجیتال آشنا هستند. به اعتقاد کارشناسان از سوی دیگر ارزهای دیجیتال با توجه به ماهیتی که دارند و از آنجایی که برخی ارزها تحت کنترل دولت‌ها نیست و بیشتر ارزها هم در کنترل دولت‌های خارجی هستند که در ایران هیچگونه نظارتی بر آنها وجود ندارد، احتمال کلاهبرداری بیشتری را فراهم می‌کنند. این روزها که قیمت بیت‌کوین هم افزایش یافته، بازار را برای کلاهبرداری گرمتر کرده است.

در این شرایط، در فضای مجازی و به‌خصوص کانال‌ها و گروه‌های شبکه‌های اجتماعی شاهد تبلیغ فروش ارز با قیمت کمتر هستیم و مجرمان سایبری در این ترفند، با تبلیغ ارز به قیمت کمتر از بازار به دنبال کلاه‌برداری هستند. احتمال گرفتار شدن در دام فیشینگ،‌ یکی از موارد مجرمانه در معاملات ارزی در بستر فضای مجازی است.

مجرمان سایبری با تبلیغات فراوان ارز ارزان در کانال‌ها و گروه‌های شبکه‌های اجتماعی شهروندان را ترغیب به واریز بیعانه یا وجه برای خرید ارز می‌کنند و پس از دریافت بیعانه یا وجه، دیگر پاسخگوی مشتری نخواهند بود. در این شرایط همچنین احتمال فروش ارزهای تقلبی دور از انتظار نیست و ‌تنها در این خرید سرمایه شهروندان به سرقت رفته، بلکه به همراه داشتن این ارزهای تقلبی خصوصاً در کشور دیگر می‌تواند برای آن‌ها دردسرآفرین باشد.

هجوم مردم به یک کالا و خدمت، منجر به بالا رفتن قیمت و کلاهبرداری می‌شود. کلاهبرداران در شبکه‌های اجتماعی و کانال‌ها اعلام می‌کنند که بیت‌کوین شما را با قیمت بالاتری خریداری می‌کنند و یا با قیمت پایین‌تر می‌فروشند؛ در هر دو حالت احتمال کلاهبرداری به‌شدت زیاد است. بسیاری از افراد، فریب این کلاهبرداری‌ها را می‌خورند و پول را انتقال می‌دهند، اما ارزی دریافت نمی‌کنند و کلاهبردار هم این پول را با روش‌های مختلف از سیستم مالی کشور خارج می‌کند.

بنابراین از سوی کارشناسان توصیه می‌شود کاربران در مواجهه با تبلیغات صفحات اجتماعی و صرافی‌هایی که هزینه‌هایی پایین‌تر از هزینه‌های موجود در سایت‌های معتبر ارائه می‌کنند، فریب این قیمت‌های پایین را نخورند و همچنین هنگام فرآیند خرید و فروش هم، موارد احتیاطی لازم را رعایت کنند تا متضرر نشوند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.