کشاورزی با بحران روبرو است

 علی‌اکبر ورمقانی امروز سه‌شنبه (۲۱ اردیبهشت ماه) در جلسه مشترک ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرستان بیجار، با اشاره به ممنوعیت تردد پنج روزه بین استانی اظهار کرد: از ساعت ۱۴ ظهر امروز تا ساعت ۱۲ شنبه ۲۵ اردیبهشت کلیه ترددهای بین استانی ممنوع است و فرمانداری بیجار هیچ برگه ترددی به متقاضیان نمی دهد.

وی به بحران کشاورزی در کشور اشاره کرد و افزود: در طول ۵۰ سال گذشته امسال بدترین سال بارندگی در تمامی استان‌ها و کردستان بوده است، بنابراین با بحران روبرو هستیم.

فرماندار بیجار بیان کرد: بر مبنای اصول علمی و در روال عادی باید در فروردین و اردیبهشت ماه فاصله دو بارندگی به ۱۵ روز نرسد، متاسفانه شاهد آن هستیم در پنجاه روز گذشته بارندگی خوبی نداشتیم و بحران وحشتناکی را متصور هستیم.

وی گفت: جهاد کشاورزی در خصوص حمله سن به مزارع گندم باید تدابیری بیندیشد که حداقل آسیب را ببینیم؛ باید گرفتاری کشاورزان را به مراتب بالا منتقل کنیم.

ورمقانی با اشاره به وفادار بودن کشاورزان بیجاری عنوان کرد: هیچ سالی دیده نشده که کشاورزان گندم را به دلال بفروشند و کشاورزان نمونه ای در استان داریم؛ امیدواریم بتوانیم مصوباتی را تدوین کنیم و در مراتب بالا به دغدغه‌ها رسیدگی شود.

فرماندار بیجار ادامه داد: امسال انتخاباتی داریم که پدافند غیرعامل در این حوزه بسیار کلیدی است؛ از ۱۵ خرداد تا ۲۸ خرداد هرگونه حفاری در شهر و روستا ممنوع است که آسیبی به زیرساخت‌های ما در حوزه ارتباطی نرسد.

وی افزود: در بازه زمانی نزدیک به انتخابات گشت‌های غیر محسوس در حوزه اماکن حساس برق و آب و مخابرات فعال هستند و نباید شاهد سرقت و آسیب باشیم.

رییس ستاد مدیریت بحران بیجار با اشاره به بحران برق و آب که در پیش داریم بیان کرد: باید فرهنگ صرفه جویی را جا بیندازیم، قالی‌شویی در منازل و مصرف بی رویه آب را باید کنترل کنیم.

وی گفت: در مبحث صرفه جویی مدیر باید از خود شروع کند و در ادامه به اطرافیان خود توصیه به صرفه جویی کند، در صورتی که مشکل جدی شود مجبور به قطع برق معابر خواهیم شد زیرا اولویت ما منازل مسکونی است.

ورمقانی به لزوم اهمیت مدیریت منابع آبی اشاره و بیان کرد: در شهر ۵۰ هزار نفری بیجار در صورتی که منابع آب مدیریت نشود به مشکل جدی برخورد می‌کنیم، در روستا امکان آبرسانی با تانکر وجود دارد اما در بیجار این امکان به هیچ شکلی وجود ندارد.

فرماندار بیجار به آتش سوزی مراتع و مزارع اشاره کرد و افزود: به دلیل بارندگی کم، مراتع زودتر خشک می‌شوند بنابراین باید هشدارهای لازم در این خصوص داده شود تا کمتر شاهد این قبیل اتفاقات باشیم.

ورمقانی گفت: باید آماده باشیم زیرا امکان رخداد باران‌های رگباری که بر اثر خشک بودن بستر رودخانه به سیل منجر می‌شود وجود دارد که در این خصوص باید هشدارهای لازم داده شود.

رییس ستاد مدیریت بحران بیجار گفت: تمام اماکن باید به گونه ای ساخته شوند که وزش باد نتواند به آن آسیب برساند، جبران خسارتی که ایجاد می‌شود صددرصدی نیست بنابراین باید ایمنی و استحکام در ساخت اماکن اولویت باشد.

وی در خصوص سد معبر دست‌فروشان عنوان کرد: در شبکه های اجتماعی در این خصوص سوال می‌شود؛ تنها کاری که ما می‌توانیم انجام دهیم تذکر و درخواست از آن‌ها است که جوابگو نیست، باید فرهنگ جامعه بالا برود و مردم به این نتیجه برسند که نباید مزاحم همدیگر شوند.

ورمقانی اظهار کرد: برخی افراد از شهرهای دیگر در بیجار اقدام به دست‌فروشی می‌کنند که باعث می‌شود بازاریان و مردم ما گله‌مند شود، شهرداری نمی‌تواند برخورد فیزیکی انجام دهد و لازمه آن ارتقای فرهنگ است.

ورمقانی با اشاره به آمار بستری زیر ۲۰ نفر در بیجار بیان کرد: از بازاریان نجیب و فهیم و نهادهای نظارتی تشکر می‌کنیم که نهایت همکاری را داشتند و امیدواریم با همکاری مردم و مسئولان شاهد زرد و در نهایت آبی شدن شهرستان باشیم.

سیدحسین رحیمی نماینده انجمن کشاورزان خبره استان کردستان در ادامه این جلسه گفت: با توجه به شرایط بارندگی اگر حمایت جدی در دامداری و کشاورزی صورت نگیرد شاهد مهاجرت کشاورزان خواهیم بود.

وی افزود: کمک‌هایی که به کشاورزان ارائه می‌شود نباید به آخر سال منتقل شود، کشاورزان هم اکنون به این حمایت‌ها نیاز دارند.

رحیمی دبیر نظام صنفی کشاورزان بیجار گفت: اکثر دامداران در حال فروش دام‌های مولد خود هستند، شاهد افزایش قیمت یونجه، کاه و جو دامی هستیم؛ بسیاری از کشاورزان و دامداران ناامید و نیازمند کمک مادی دولت هستند.

وی گفت: در بخش کشاورزی آسیب های زیادی دیدیم، در سمپاشی انتظار کمک از دولت داریم؛ بسیاری از کشاورزان توان مالی برای مبارزه با پیک دوم ریزش سن به مزارع گندم را ندارند و با توجه به استراتژیک بودن گندم با بحران جدی روبرو هستیم.

نماینده انجمن کشاورزان خبره استان کردستان خاطرنشان کرد: در بحث آب اکثر کشاورزان همدانی به دلیل ناتوانی مالی کشاورزان بومی به شهرستان بیجار آمدند و آب‌های زیرزمینی و سطحی ما را ناجوانمردانه برداشت می‌کنند و در مزارع رهاسازی پلاستیک اتفاق می‌افتد، امیدواریم این مسائل رصد شود و شاهد کنترل بیشتر از سوی ادارات محیط زیست و جهادکشاورزی و منابع طبیعی باشیم.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.