ضعف آموزش، عامل تخلفات مدیران شهری/گرایش سیاسی، آسیب جدی شوراها
سیدعلی آقازاده در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، به تهدیدهایی که متوجه شوراهای اسلامی در سراسر کشور با گذشت پنج دوره از تشکیل این نهاد مدنی در نظام اسلامی میشود، اشاره کرد و افزود: خلاءهای موجود در حوزه مدیریت شهری، متاثر از عدم آموزش اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستاست و اگر شوراها آموزشهای لازم را طی کنند و با وظایف قانونی خود آشنا و مسلط به قوانین باشد قطعا تخلفات احتمالی از بین رفته یا به حداقل خواهد رسید.
وی عدم شناخت شوراها از قوانین و ناآشنا بودن با مقررات و ضوابط را تهدید جدی دانست که در کمین پارلمان شهری است و گفت: بسیاری از تخلفات اقتصادی که در پارلمان شهری رقم می خورد بدلیل شناخت ناکافی نسبت به قوانین و مقررات بوده که در سایه آموزش می توان این خلاء را برطرف کرد.
او ادامه داد: به عنوان مثال در شوراهای اسلامی روستاها، اعضا به تصور اینکه اختیار لازم را برای هزینه کرد منابع مالی تخصیص یافته دارند اقدام به هزینه اعتبارات می کنند در حالیکه قانون نحوه هزینه کرد منابع مالی در روستاها را بطور دقیق مشخص کرده است. بی توجهی در خرج کرد برخی منابع مالی متاثر از جهل نسبت به قانون، مشکلاتی را برای شوراهای شهر ایجاد کرده است گرچه قانون جاهل بودن افرادی را که دارای مسئولیت هستند نمی پذیرد و برابر مقررات باید با آنها برخورد کرد. آنها در مقابل هر فعلی که مرتکب می شوند باید پاسخگو باشند و مسئولیت آن را بر عهده بگیرند.
استاندار مرکزی افزود: باید سازوکاری فراهم شود تا افرادی که با انتخاب مردم به عضویت شوراهای اسلامی شهر و روستا در می آیند با سپری کردن دورههای فشرده آموزشی نسبت به وظایفی که قانون تعیین کرده آشنا شوند تا مرتکب تخلف نشوند و هرازچندگاهی شاهد دستگیری و بازداشت اعضای شوراهای شهر در سراسر کشور نباشیم.
وی به ارزیابی خود از عملکرد شوراهای اسلامی پس از گذشت پنج دوره از فعالیت آنها پرداخت و گفت: بدیهی است که با گذشت دورههای شوراهای شهر و روستا، نگاه شوراها حرفهایتر و تخصصیتر میشود و با علم روز در پارلمان محلی تصمیم گیری میشود.
آقازاده با تاکید بر اینکه نمی توان به عملکرد شوراهای شهر و روستا در طی پنج دوره با توجه به فراز و نشیبهایی که داشتهاند نمره داد، گفت: در برخی نقاط کشور شوراها با آشنایی نسبت به وظایف عملکرد خوبی داشتهاند و در عوض برخی شوراها بدلیل ناآشنایی به وظایف و یا برخورداری از افکار دیگری جز عمل به وظایف و تکالیف قانونی عملکرد مناسبی نداشته اند.
وی با تاکید بر اینکه گرایش سیاسی در شوراهای شهر آسیب جدی را به حوزه مدیریت شهری وارد میکند، افزود: طبیعی است که برخی از داوطلبان در تبلیغات انتخاباتی تحت عنوان یک ائتلاف و یا لیست جناح خاصی، سیاسی و حزبی اعتماد مردم را جلب کرده و وارد شورای شهر شود اما پس از ورود به پارلمان محلی و عضویت در شورا باید گرایش سیاسی و سیاسی کاری را کنار زده و بدانند که منتخب و نماینده مردم هستند و باید بجای سیاسی کاری به دنبال ارائه خدمات لازم با بهرهگیری از تمامی ظرفیتها باشند.
استاندار مرکزی تصریح کرد: برخوردهای جناحی و حزبی علاوه بر آنکه موجب وارد کردن آسیب به شورای شهر میشود، در برخی دستگیریها و بازداشتها نیز بی تاثیر نیست بر این اساس توصیه می شود اعضای شورای شهر بدون سیاسی کاری در چارچوب قوانین و مقررات به فکر خدمت خالصانه به مردم باشند.
پایان خبر / تاریخ ما