بذر توسعه علمی در لرستان جوانه زد/ فعالیت ۱۴۴ شرکت و هسته فناور
سایت «تاریخ ما»– گروه استان ها: چهل سالگی انقلاب طلیعه بلوغ و پیشرفت نهضتی است که با پشت سر گذاشتن همه فراز و نشیب ها، سختی ها و دشمنی ها امروز در اوج قله افتخار ایستاده است. حالا در چهلمین فجر انقلاب اسلامی مسیر جدیدی پیش روی ایران اسلامی قرار گرفته است تا قطار توسعه و آبادانی کشور با تلاش نسل جدید انقلاب و جوانان مومن و انقلابی با سرعت بیشتر به پیش برود و کارآمدی نظام اسلامی به عنوان یک الگو ثابت شود.
در این چهل سال، با همت و تلاش مردم، جوانان و مسئولان و با هدایت های رهبر فرزانه انقلاب، ایران در عرصه های مختلف علمی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی و اجتماعی دستاوردهای چشمگیری داشته است؛ به تبع لرستان نیز در این مسیر شکوفایی توانسته است سهم خود را ایفا کند و موفقیت هایی کسب کند که اکنون در چهل سالگی انقلاب با یادآوری این موفقیت ها و با افتخار به گذشته می توان با امیدواری به افق های پیش روی توسعه چشم دوخت.
سایت «تاریخ ما» همزمان با ایام الله دهه فجر سعی دارد با انتشار گزارش هایی از دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی ایران در لرستان، به بررسی موفقیت های حاصل شده و ظرفیت ها و استعدادهای بالقوه لرستان بپردازد. در این گزارش نتایج حاصل از تلاش متخصصان و مسئولان در حوزه دانش افزایی و توسعه زیرساخت های حوزه فناوری و شرکت های دانش بنیان را می خوانید.
وجود ۵ مرکز رشد پارک علم و فناوری در لرستان
محمودرضا شاکرمی رئیس پارک علم و فناوری لرستان با اشاره به اینکه پارک علم وفناوری لرستان در اوایل سال ۱۳۹۱ رسماً فعالیت خود را در حوزه های کشاورزی، دامپروری، صنایع غذایی، صنایع دارویی، باستانشناسی و گردشگری، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی و صنایع کانیهای غیرفلزی آغاز کرد، اظهار داشت: در حال حاضر این پارک دارای ۵ مرکز رشد در شهرستان های بروجرد، خرم آباد، دلفان، الیگودرز و دورود است.
وی یادآور شد: همچنین پارک علم و فناوری دارای ۳ مرکز شکوفایی، خلاقیت و نوآوری در شهرستان پلدختر، سلسله و کوهدشت است.
۱۰۸ شرکت فناور و ۳۶ هسته فناور در پارک علم وفناوری و مراکز رشد تابعه پارک عضویت دارند
رئیس پارک علم و فناوری لرستان با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری در تاریخ ۱۷ مهرماه سال ۹۵ سند قطعی ۵.۱۹ هکتار از اراضی دانشگاه لرستان را از سازمان ثبت اسناد و املاک لرستان اخذ کرد، ادامه داد: همین امر گام مهمی در راستای تامین زیرساخت های مورد نیاز پارک علم و فناوری بود.
شاکرمی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد ۱۰۸ شرکت فناور و ۳۶ هسته فناور در پارک علم وفناوری و مراکز رشد تابعه پارک عضویت دارند، تصریح کرد: همچنین تعداد ۱۷ شرکت دانش بنیان از ۲۰ شرکت دانش بنیان در استان در این پارک و مراکز رشد وابسته مستقر هستند.
واحدهای تحقیق و توسعه لرستان از یک مورد به ۱۱ واحد رسید
وی خاطرنشان کرد: با پیگیری پارک علم و فناوری و با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و برگزاری کارگاه های آموزشی تخصصی تعداد واحدهای تحقیق و توسعه در استان از یک واحد به ۱۱ واحد رسیده است.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان با تاکید بر اینکه پارک علم وفناوری لرستان برای سهولت و تسهیل فعالیت فناوران زیر ساخت های متعددی را فراهم کرده است، گفت: احداث آزمایشگاه های متعدد در حوزه های علوم دام، صنایع غذایی، صنایع نفت و پتروشیمی و همچنین کارگاه های برق و الکترونیک از جمله این اقدامات است.
شاکرمی ادامه داد: همچنین تامین تاسیسات زیربنایی پارک علم و فناوری شامل خط انتقال برق و پست کمپکت ۶۳۰، خط فیبر نوری، حفر و تجهیز چاه آب شرب، احداث فاز اول خط انتقال فاضلاب، احداث فاز اول خط انتقال آب، احداث فاز اول شبکه جمع آوری آب های سطحی، احداث جاده ارتباطی با دانشگاه لرستان و شروع عملیات گاز رسانی به مجموعه از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
افتتاح پروژه های عمرانی پارک علم و فناوری لرستان
وی اظهار داشت: در آینده نزدیک شاهد افتتاح پروژه عمرانی پارک علم وفناوری لرستان خواهیم بود.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان افزود: با توجه به اینکه داشتن زیرساخت های مناسب موجودیت پارک های علم و فناوری را نشان می دهد، در همین راستا پارک علم وفناوری لرستان توانسته است زیر ساخت های مناسب فعالیت فناوران لرستان را فراهم کند.
شاکرمی با تاکید بر ایجاد فضای فیزیکی، آزمایشگاهی و کارگاهی مورد نیاز فناوران و شرکت های دانش بنیان ادامه داد: ساختمان اداری و مجتمع خدمات فناوری پارک علم و فناوری لرستان در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد.
به هر روی، امروز باید با توانی مضاعف برای سربلندی ایران اسلامی در عرصه های مختلف تلاش کنیم تا دستیابی به افق های رشد و توسعه توسط جوانان مومن و انقلابی یکی پس از دیگری ممکن شود.