باز باران، باز سیل، باز سوءمدیریت

سیل یکی که از سوغات‌ اصلی دست‌کاری انسان در روح زخم‌خورده طبیعت است که اغلب  بی‌پاسخ نمی‌ماند. سیل در واقع تلنگری برای همه ما است که علاوه بر پرهیز از دست‌کاری در مسیرهای سیل، در مدیریت شهری نیز تجدید نظرهایی صورت گیرد.

یکی از مباحث اصلی که همواره در مدیریت بحران باید به آن توجه شود، موضوع پیشگیری است که اگر به درستی رعایت شود، سه اصل دیگر نیز که شامل آمادگی، مقابله و بازسازی است، با کم‌ترین تلفات و هزینه صورت خواهد گرفت.

طی هفته گذشته شاهد بارش باران و تگرگ در ابهر بودیم، بارش‌هایی که زمان زیادی طول نکشید اما سبب شد برخی از منازل مسکونی که عمدتاً در بافت قدیمی این شهر قرار دارد، دچار حادثه شود، به طوری که بنابر اعلام فرماندار ابهر ۱۵ منزل مسکونی در این بارش‌ها دچار آب‌گرفتگی شد.

بافت فرسوده شهری همواره یکی از نقاط آسیب‌پذیر شهر در مقابل حوادث به شمار می‌رود، زیرا در بسیاری از مواقع، منازل مسکونی با نیازهای امروز و بر حسب اصول اصلی مدیریت شهری طراحی نشده است که با توجه به مقاومت بسیاری از ساکنان در نوسازی که عمدتاً قشر ضعیف جامعه نیز هستند باید حداقل برای پیشگیری از بحران‌ها در این مناطق راه‌حل‌های مقطعی و در نهایت درازمدت اندیشه شود تا در مواقع بحرانی این چنین غافل‌گیر نشد.

در همین رابطه شهردار ابهر در پاسخ به اقدامات انجام گرفته در زمینه سیل و آب‌گرفتگی شهری، اظهار می‌کند: یکی از راهکارهای غلبه بر این مشکل، مدیریت و جمع‌آوری آب‌های سطحی با ایجاد کانال و اصلاح جوی‌های آب است که در برخی از نقاط شهر از جمله اصلاح جداول خیابان ۱۷ شهریور، انتهای بلوار آیت‌الله خامنه‌ای، سی متری معلم، جداول بلوار شهید صیاد شیرازی، احداث دیواره حفاظتی و کانال نیکان انجام ‌شده است.

محمدرضا ذوالقدری‌ها با اشاره به اینکه مسیر قوروچای یکی از نقاطی بود که همواره در مواقع بحرانی، ابهر را تهدید می‌کرد، اضافه می‌کند: در راستای حل این مشکل، پلی به طول ۳۰ متر و دهنه دو متری احداث و خیابان منتهی نیز اصلاح وضعیت پیدا کرد که با این اقدام دغدغه تهدید قوروچای در بارش‌های بهاری مرتفع شد.

وی با تاکید بر اینکه امسال سه میلیارد تومان اعتبار برای مدیریت بحران هزینه شده است، تصریح می‌کند: یکی از مهم‌ترین ارکان مدیریت بحران شهری، پیشگیری قبل از وقوع است که تا حدود زیادی می‌تواند در کاهش آثار این بلایا تاثیرگذار باشد.

این مسئول با اشاره به اتفاقات رخ داده طی بارش‌های اخیر در ابهر که موجب آب‌گرفتگی برخی از منازل مسکونی شد، می‌افزاید: این حادثه در میدان‌ چمن خیابان مطهری رخ داد که برای اولین‌بار است که در این منطقه این اتفاق افتاد.

ذوالقدری‌ها با یادآوری اینکه همواره در بافت‌های فرسوده شهری به ویژه در حوزه طراحی‌ این بافت‌ها با مشکلاتی مواجه هستیم، ادامه می‌دهد: متاسفانه زیرساخت‌های شهر به ویژه در بافت‌های قدیمی برای بارش‌هایی با این‌ حجم طراحی نشده و کانال‌های عبور آب مستقر در این بافت‌ها تحمل این حجم از بارش‌ها را ندارد.

شهردار ابهر با تاکید بر اینکه تمام همت خود را به کار خواهیم گرفت تا مشکلات ساکنان آسیب‌دیده از سیل این منطقه مرتفع شود، می‌گوید: دراین رابطه از بیمه طرف قرارداد میزان خسارت به اثاثیه منازل را برای جبران خسارت مورد پایش قرار داده و برای ساختمان‌های آسیب‌دیده از طریق ستاد مدیریت بحران و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اقدام شده است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.