پیشگیری از سکته بیماران قلبی با یک جراحی ساده

به گزارش یورکالرت، پژوهشگران دریافتند، برداشتن زائده دهلیز چپ، بافت انگشت مانند بدون استفاده که خون را در حفره قلب محصور می‌کند و خطر لخته شدن را افزایش می‌دهد می‌تواند خطر سکته مغزی در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را بیش از یک‌سوم کاهش ­‌دهد.

کاهش خطر لخته شدن با این عمل، حتی بهتر از مزایای دیگری است که توسط داروهای رقیق‌کننده خون برای بیماران مبتلا به این بیماری تجویز می­‌شود.

ریچارد ویتلاک، محقق اول این تحقیق اظهار کرد: «اگر فیبریلاسیون دهلیزی دارید و قرار است تحت عمل جراحی قلب قرار بگیرید، جراح باید زائده دهلیزی چپ شما را خارج کند زیرا این زائده مقدمه­‌ای برای تشکیل لخته است. نتایج آزمایش‌های ما نشان داده است که این کار برای پیشگیری از سکته، ایمن و موثر است. این روش تاثیر مثبتی روی ده‌­ها هزار بیمار در سطح جهان خواهد گذاشت.»

ویتلاک، دانشمند انجمن تحقیقات سلامت جمعیت، انجمن مشترک دانشگاه مک مستر و علوم بهداشت همیلتون، استاد جراحی در مک مستر، دارای کرسی تحقیقات کانادا در آزمایش‌ها جراحی قلب و عروق و جراح قلب است.

کمک محقق این تحقیق، استوارت کانلی نیز با ایجاد اثربخشی و ایمنی در رقیق‌کننده‌های جدیدتر خون، این زمینه را ارتقاء داده است. وی استاد برجسته پزشکی در مک مستر، دانشمند ارشد انجمن تحقیقات سلامت جمعیت و متخصص قلب و عروق است.

کانلی گفت: «نتایج این مطالعه روش درمانی را تغییر می‌­دهد زیرا برای ۱۵ درصد بیماران جراحی قلب که دارای فیبریلاسیون دهلیزی هستند ساده، سریع و ایمن است. این عمل از تحمل درد و رنج ناشی از سکته جلوگیری می­‌کند.»

این مطالعه ۴۸۱۱ نفر را در ۲۷ کشور که با فیبریلاسیون دهلیزی زندگی و رقیق‌کننده خون مصرف می­‌کنند را ردیابی کرد. بیماران موافق با انجام جراحی بای پس قلبی ریوی به طور تصادفی برای جراحی اضافی انسداد زائده دهلیزی چپ انتخاب شدند سپس نتایج آنان با کسانی که فقط دارو مصرف می­‌کردند مورد مقایسه قرار گرفت. همه آنان به مدت چهار سال پیگیری شدند.

ویتلاک گفت: از دهه ۱۹۴۰ گمان می­‌رفت که در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی امکان تشکیل لخته خون در زائده دهلیز چپ وجود دارد و اگر قلب در معرض جراحی دیگری قرار داشته باشد، قطع این ساختار بی‌فایده منطقی خواهد بود و اکنون این واقعیت ثابت شده است.

فیبریلاسیون دهلیزی در افراد مسن شایع و عامل حدود ۲۵ درصد از سکته‌های اسکیمیک (ناشی از قطع جریان خون) است، در این مورد لخته‌های خون موجب مسدود شدن عروق تامین کننده خون در بخش‌­هایی از مغز می‌­شوند.

شایان‌ذکر است، میانگین سنی بیماران در این مطالعه ۷۱ سال بود.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.