جهانگیری، رییسی و لاریجانی کاندیداهای اصلی هستند

مهدی نوروزی در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما، با اشاره به روند ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: وقتی در ساختار سیاسی، احزاب قوی غایب باشند و ساز و کار انتخابات متکی به دو یا سه حزب فراگیر نباشد، اوضاع همین است و از راست، چپ، اصولگرا، اصلاح طلب، مستقل، خاص، عام و… برای ثبت نام صف می‌کشند.

نوروزی افزود: واقعیت این است از لحاظ ساختار انتخاباتی، نه تنها ده‌ها سال از کشورهای توسعه یافته فاصله داریم، بلکه از دو کشور همسایه‌مان عراق و افغانستان هم عقب‌تریم و این دو کشور چندین سال است انتخابات را در چارچوب احزاب برگزار می‌کنند. یعنی مردم عراق و افغانستان با فرایند انتخابات بر مبنای حزب و لیست احزاب و کاندیدای معرفی شده از طرف حزب کاملا آشنا بوده و بر این مبنا رای می دهند، اما متاسفانه در کشور ما چنین نیست.

این فعال سیاسی ادامه داد: بعد از انقلاب، در انتخابات اولین دوره مجلس و ریاست جمهوری، احزاب تعیین کننده بودند و بعنوان نمونه حزب جمهوری اسلامی نقش اساسی در انتخابات داشت، ولی هرچه به جلو آمدیم نقش احزاب کمرنگ شد و احزاب به حاشیه رفتند.

نوروزی در ادامه به ثبت نام‌های صورت گرفته برای انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و با بیان اینکه بسیاری از این افراد برای کسب قدرت و نه خدمت به مردم وارد عرصه انتخابات شده اند، گفت: البته آقای جهانگیری با تاکید بزرگان اصلاحات وارد عرصه شده و معتقدم اگر آقای ظریف و یا آقای حسن خمینی می آمدند، حتما آقای جهانگیری نمی آمد.

دبیر اول حزب کارگزاران سازندگی در استان کرمانشاه گفت: در مجموع می‌توان گفت آقای جهانگیری از طرف اصلاح طلبان و آقای رییسی هم اگرچه اعلام کرده که مستقل آمده، اما کاندیدای اول اصولگراهاست. آقای لاریجانی هم در ظاهر مستقل آمده، اما درصدد شکل دهی به جریانی سوم است که بعید می دانم موفق شود. 

نوروزی عنوان کرد: باید منتظر عملکرد شورای نگهبان باشیم و سپس اظهار نظر کرد، اما به احتمال زیاد کاندیداهای اصلی همان سه نفر یعنی آقایان اسحاق جهانگیری از اصلاح طلبان، رییسی از اصولگرایان و لاریجانی از مستقلین و معتدلین خواهند بود. هر چند ممکن است آقای پزشکیان از سوی اصلاح طلبان و آقای محمد هم از سوی اصولگرایان معرفی شوند.

 پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.