هشدار کلانتری نسبت به تبعات بحران آب برای کشور/ منابع آب غارت میشود
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما عیسی کلانتری در وبینار علمی – تخصصی با موضوع «استراتژیهای ملی و بینالمللی برای مقابله با پدیدههای زیستمحیطی خشکسالی و گرد و غبار» که امروز برگزار شد، گفت: برخی سیاستمداران کشور به توسعه پایدار اعتقاد ندارند. به دلایل سیاسی تمرکز به تولید داخل به هر قیمتی و استفاده منابع در کشاورزی است. سالانه ۲۰ میلیارد متر مکعب از منابع طبیعی و آبهای زیرزمینی اضافه برداشت صورت میگیرد. منابع آب غارت میشود. با این روند ۲۰ سال دیگر و در سال ۱۴۲۰ اطراف زاگرس دیگر اثری از کشاورزی نخواهد بود چون منابع آب را غارت میکنیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: این سرزمین ۷۰۰۰ سال سابقه زیستن دارد. نسل حاضر میخواهد با ابزاری که به دست آورده همه منابع را غارت کند. تکنولوژی وارد شده شدت تخریب را بهشدت افزایش داده است.
کلانتری در سخنرانی خود با انتقاد نسبت به سکوت متخصصان کشور درباره بحران آب و بااشاره به اینکه جنگ آب بین برخی استانها شروع شده است و به روستاها می رسد گفت: طبیعت ایران قربانی سیاستهای کلان کشور شده است و اکنون به تجاوز این نسل پاسخ میدهد.
وی یادآور شد: تقریبا تا اوایل دهه ۶۰ نابسامانیهای طبیعی کمتری داشتیم. با توجه به افزایش جمعیت و سیاستهای کلان کشور و با درنظر گرفتن اینکه ناپایداری در توسعه در کشور یک رسم بود و الان هم هست، تجاوز به طبیعت و آب و خاک و محروم کردن طبیعت از منابع خودش سبب شد که کشور به این روز بیفتد و گرد و غبار، خشکسالی و فرسایش آن را میبینیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: زمانی که توسعه پایدار در اوایل دهه ۷۰ و در سال ۱۹۷۰ میلادی در دنیا شروع شد، ما تا سالهای ۱۳۸۰ توسعه پایدار را به عنوان سوغات غرب میشناختیم و به منابع آب و خاک، منابع آب های سطحی و آب های زیر زمینی، مراتع و بیابانها تجاوز شد.