سفری به ۵۰ میلیون سال قبل/از یک غار زیردریایی دیدن کنید

سایت «تاریخ ما» – گروه استان‌ها: حال و هوای این روزهای سال متفاوت است، برخی اطلاعات مکان‌های گردشگری شهرهای مختلف را رصد می‌کنند تا در ایام نوروز مسافرتی به‌یادماندنی را تجربه کنند، سایت «تاریخ ما» قصد دارد در گزارش‌های متعدد جاذبه‌های گردشگری استان البرز به‌ویژه شهر کرج را به هم‌وطنان عزیز معرفی کند برای این مهم یک صفحه اختصاصی با عنوان «نوروز» طراحی‌شده تا علاقه‌مندان به سفر بتوانند با مراجعه به آن جاذبه‌های گردشگری را در قالب گزارش‌های تشریحی و تصویری و فیلم مشاهده کنند.  

در این گزارش قصد داریم برخی جاذبه‌های گردشگری سرزمین کهن‌سال البرز را معرفی کنیم سرزمینی که تاریخ؛ آیین‌ها و سنت‌های دیرپایش همواره گویای جاودانگی و قدرت ریشه‌دارش است؛ ظرفیت‌های پنهان و آشکار بسیاری در حوزه‌های میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری دارد.

 دامنه جنوب سلسله جبال البرز از دیرباز به دلیل آب‌وهوای مناسب؛ رودخانه‌های جاری و محیط‌زیست مناسب همواره محل سکونت؛ استقرار و عبور مردم و نژادهای مختلف بوده و به همین دلیل استان نوپای البرز را «ایران کوچک» می‌نامند. جاذبه‌ها فراوان گردشگری البرز بیانگر اهمیت این منطقه است.

محور گردشگری کرج – چالوس (کندوان)

جاده چالوس در زمره زیباترین جاده‌های گردشگری کشور محسوب شده، از مسیرهای اصلی برای رسیدن به شمال سرسبز است. این جاده شگفت‌انگیز که پر از چشم‌اندازهایی مانند باغ لاله‌های گچسر، کاخ شهرستانک، برج میدانک، مناظر طبیعی و تونل‌های متعدد است، از کرج تا کندوان را دربرمی گیرد.

آبشار سنج

روستای سنج در ارتفاع دو هزار و ۸۰۰ مری از سطح دریا در منطقه‌ای کوهستانی قرارگرفته و از توابع شهرستان ساوجبلاغ است. این منطقه دارای مناظر طبیعی و جاذبه‌های گردشگری مختلفی است که ازجمله آن می‌توان به آبشار زیبا و دائمی آن اشاره کرد. ارتفاع آبشار حدود ۱۵ متر است که در بالای روستا و در دل دره‌ای زیبا جریان دارد. وجود چشمه‌های مختلف، چنار قدیمی چند صدساله، رودخانه پرآب و خانه‌های قدیمی در این منطقه بر جذابیت گردشگری روستای سنج افزوده است.

غار یخ مراد

این غار، ازجمله غارهای دیدنی و پرارزشی است که در آبادی گچسر واقع در ۸۴ کیلومتری کرج، کنار جاده چالوس قرارگرفته است. این غار تقریباً  به فاصله دو ساعت راه، در طول جاده‌ای به‌طرف غرب قریه «کهنه ده» ۶۹ کیلومتری کرج قرار دارد. غار یخ مراد در ادوار گذشته زیرآب بوده و درواقع یک غار زیردریایی است. این غار که قدمت آن را به ۵۰ میلیون سال تخمین می‌زنند، بادگیر و هواکش‌های فراوان دارد که هوا با شدت از آن‌ها واردشده، فضای غار را فوق‌العاده سرد می‌کند و موجب یخ زدن آب‌های موجود در آن می‌شود. نکته قابل‌توجه اینکه غار مزبور، در بخشی، چهار طبقه می‌شود که در یک امتداد عمومی به عمق ۲۰ متری روی‌هم قرار می‌گیرند. این غار تنها غار ایران است که با این کیفیت مشاهده می‌شود.

باغ گل‌های کرج

این باغ با وسعتی حدود ۳۰ هزار مترمربع و با بیش از ۳۰۰ گونه گیاهی ازجمله یاس هلندی، ارغوان، کرویسیس، میخکف پیچ اناری و… و. در داخل بوستان شهید چمران واقع‌شده است. در این باغ بخش‌های تفریحی متعددی وجود دارد ازجمله: محوطه پرچین تودرتو، مجموعه رز، آمفی‌تئاتر روباز، باغ پرندگان، آلاچیق، آبشار، رستوران و کافی‌شاپ.

باغ پرندگان چهارباغ

باغ پرندگان چهارباغ واقع در بخش چهارباغ شهرستان ساوجبلاغ بزرگ‌ترین نمایشگاه پرندگان زینتی و کمیاب در خاورمیانه با دو هزار گونه پرنده نادر از ۶۵ کشور جهان است. کتابخانه مجهز پرنده‌شناسی و بزرگ‌ترین کلکسیون کبوتران و ماکیان زینتی جهان ازجمله بخش‌های این پارک است.

تپه خوروین

تپه خوروین در شهرستان ساوجبلاغ بخش چندار و شمال روستای خوروین و جنوب روستای آجین دوجین قرار دارد. در این تپه آثار ارزشمندی مربوط به هزاره دوم و اول قبل از میلاد شامل اشیاء سفالی، مفرغی و زرین کشف‌شده است.

روستای ورده

مگر می‌شود از ساوجبلاغ سخن گفت و از این روستای زیبایی که در ۱۵ کیلومتری شمال غربی شهر کوهسار در ضلع شمال اتوبان کرج – قزوین قرار دارد، یاد نکرد. بافت تاریخی و بکر این روستا آثاری نظیر حمام تاریخی (دوره قاجار)، آسیاب قدیمی، دو بقعه به نام‌های امامزاده عبدالقهار (ع) و بی‌بی سکینه (س) را در خود جای‌داده است و نیز به دلیل رودخانه، کوهستان و چشمه‌سارهای منحصربه‌فرد آن، پذیرای تعداد بسیاری گردشگر در فصول مختلف سال است.

خانه آیت‌الله طالقانی

روستای تاریخی و گردشگر پذیر گیلیرد، زادگاه ایت الله طالقانی است، شخصیتی که در تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی نقش و تأثیر به سزایی داشته است. خانه این شخصیتی تاریخی فرم و شکل صدساله خود را حفظ کرده  و دارای محیطی بسیار زیبا که وسایل و کتاب‌های آیت‌الله طالقانی در آن نگهداری می‌شود.

امامزاده چهل دختر

از بناهای قدیمی شهرستان نظرآباد سرزمین کهن خشت است که تاریخ ساخت آن به قرن هشتم هجری قمری می‌رسد، اگرچه در طی زمان بسیاری از نقاط آن مرمت و بازسازی‌شده است و این تعمیرات تا قرن ۱۲ هجری قمری ادامه یافته است. این امامزاده روزانه تعداد زیادی زائر به‌سوی خود جلب می‌کند.

چنار کلارودگ در ضلع جنوب غربی امامزاده محمود روستای کلارودف پایین طالقان درخت چنار کهن‌سالی وجود دارد که قطر آن به ۱۶ متر می‌رسد. عمر این درخت بیش از ۹۰۰ سال است. درگذشته تنه اصلی درخت بریده‌شده از تنه باقی‌مانده شاخه‌های فعلی به‌صورت جست روییده است. در روبروی این درخت و در سمت شرقی رودخانه چنار دیگری است که قدمت آن حدود ۳۰۰ سال است.

تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.