دلگرم از حضور نیروهای امدادی و انتظار برای پایان پس‌لرزه‌ها

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری تاریخ ما به مناطق زلزله‌زده، وضعیت 18 روستای استان در دو شهرستان گرمه و جاجرم که متحمل خسارات مالی ناشی از زمین لرزه‌های 2 روز گذشته شده‌اند، هم اکنون تقریباً پایدار شده و اقدامات لازم برای اسکان اضطراری آن‌ها انجام گرفته است.

حضور مستمر نیروهای امدادی به ویژه امدادگران و داوطلبان جمعیت هلال احمر از زمان وقوع زمین لرزه تا کنون نیز سبب دلگرمی مردم بوده است.

نیروهای جهادی هم آمدند

در کنار توزیع بسته‌های تغدیه اضطراری توسط هلال احمر، نیروهای جهادی نیز شب گذشته در بعضی مناطق اقدام به توزیع غذای گرم بین خانواده‌های خسارت دیده کردند. اما پس لرزه‌های هنوز هم ادامه دارد.
 

روستای شورک، تخریب 35 درصد منازل

روستای شورک از توابع شهرستان گرمه، روستایی است که به گفته مسئولان بیشترین خسارت را در زلزله روز گذشته متحمل شد. به گونه‌ای که بیش از 35 درصد منازل آن تخریب شد و صاحبان، شب گذشته در چادرهای امدادی روز خود را به پایان رساندند.

بیست و پنجمین زلزله

اهالی این روستا شب گذشته به خاطر زمین لرزه 3.4 ریشتری ساعت 23 و 27 دقیقه که البته بیست و پنجمین زمین لرزه این منطقه بود، نتوانستند در داخل منازلشان بخوابند و در فضای باز شب خود را به صبح رساندند.

جمعیت هلال احمر خراسان شمالی به علت شدت خسارات، این روستا را مرکز استقرار نیروهای امدادی خود قرار داده و مرکز سیار کنترل و هماهنگی عملیات امداد و نجات خود را در این روستا مستقر کرده است تا بحران پیش آمده در این مناطق مدیریت کند.

کمکمان کنند منازلمان را مستحکم‌تر بسازیم

یکی از اهالی این مناطق در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما می‌گوید: بامداد دیروز با تکان‌های زمین لرزه از خواب بیدار شدم و پس از بیدار کردن همسرم در حالی که گچ‌های سقف برروی سرمان می‌ریخت از منزل خارج شدیم.

او می‌گوید: نیروهای هلال احمر از همان صبح زود آمدند و به ما و همسایگانمان که منازلشان آسیب دیده بود چادر دادند تا در آن‌ها مستقر شویم. مقداری کنسرو و موکت هم آوردند که همین اقدامشان ما را دلگرم کرد.

وی می‌گوید: الان منتظر هستیم تا مسئولان کمکمان کنند منازلمان را محکم‌تر از قبل بسازیم تا به راحتی با وقوع زمین لرزه آسیب نبیند.

خدا را شکر خانواده‌ام سالم بودند

یکی دیگر از خانواده‌های زلزله زده که منزل مسکونی‌اش به صورت کامل تخریب نشده اما قابلیت سکونت ندارد نیز می‌گوید: از آنجایی که شب کار هستم، هنگام زلزله سر کار بودم. وقتی در شهر متوجه زلزله شدم فوراً به سمت روستا حرکت کردم تا سراغ خانواده‌ام را بگیرم.

او می‌افزاید: وقتی به روستا رسیدم دیدم دیوارهای حیاط تخریب شده و بخشی از دیوار منزل هم ریخته بود. تمام قسمت‌های دیگر هم ترک‌های بزرگ برداشته و گچ‌های دیوار هم روی زمین و وسایل ریخته. اما خدا را شکر خانواده‌ام سالم بودند.

زلزله زدگان سرپل ذهاب را درک می‌کنم

وی ادامه می‌دهد: بلافاصله خانواده‌ام را به شهر بردم و خودم برگشتم به روستا تا قسمت‌های تخریب شده خانه را تعمیر کنم. تعدادی از دوستانم هم کمکم می‌کنند.

وی با تشکر از نیروهای امدادی هلال احمر، پلیس و سایر دستگاه‌ها و نهادها  که بلافاصله به میدان آمدند می‌گوید: اکنون فقط تقاضا دارم دولت به کمک ما بیاید. فکر می‌کردیم زلزله سرپل ذهاب نباید آنقدرها هم سخت بوده باشد. اما اکنون که به آن دچار شدیم دعا می‌کنم هیچ کس دچار این مصیبت نشود.

تا پایان شرایط در کنار مردم هستیم

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان شمالی را می‌بینم و از او درباره آخرین اقدامات انجام شده می‌پرسم.

محبان می‌گوید: تا امروز بیش از 300 چادر اسکان اضطراری بین خانواده‌ها توزیع و توسط امدادگران برپا شده است. بیش از یک هزار و 800 بسته غذایی اضطراری و کنسرو هم توزیع کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه هنوز احتمال وقوع زمین لرزه وجود دارد می‌افزاید: نیروهای هلال احمر از دقایق ابتدایی برای ارزیابی به منطقه آمدند و تا پایان این شرایط در کنار مردم خواهند ماند.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما بر اثر وقوع زمین‌لرزه های پیاپی بامداد روز دوشنبه، 27 اردیبهشت ماه، بیش از یک هزار خانه در شهرستان‌های گرمه و جاجرم خسارت دیدند که از این میان 106 خانه به طور کامل تخریب و غیرقابل سکونت شده اند.

بنا به آمار مرکز لرزه نگاری کشوری، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران،  از ساعت 3:34 دقیقه بامداد دوشنبه تا ساعت 23 و 27 دقیقه، 24 زمین لرزه در کانون‌های دو شهر سنخواست و شوقان خراسان شمالی رخ داده است که دو زمین لرزه 5.4 و 5.5 ریشتر قدرت داشته اند.

به گفته کارشناسان بر اساس شواهد تاریخی منطقه سنخواست پتانسیل لرزه‌خیزی دارد؛ گسل “کرف” با طول تقریبی ۳۵ کیلومتر در مجاورت رومرکز زلزله  سنخواست استان خراسان شمالی امتداد دارد و بررسی زلزله‌های تاریخی این منطقه نشان می‌دهد که از سال ۱۹۰۰ میلادی تاکنون زلزله‌های تاریخی تا ۱۰۰ کیلومتری اطراف این منطقه رخ داده‌، ضمن آنکه زمین‌لرزه‌های ۱۵ سال اخیر نیز معرف میزان لرزه‌خیز بودن منطقه است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.