پروژه گردشگری «اوان» در الموت پیوست زیست‌ محیطی دارد

علیرضا خزائلی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما با اشاره به پروژه سرمایه‌گذاری و گردشگری دریاچه اوان می‌گوید: محیط‌زیست بخشی از میراث فرهنگی ما محسوب می‌شود، به‌عنوان مسئول میراث فرهنگی همان‌طور که انتظار داریم همه از آثار تاریخی مراقبت کنند در حوزه محیط‌زیست نیز انتظار داریم همه فعال و کوشا باشند و از هر فرایندی که منتج به حفاظت از محیط‌زیست باشد دفاع می‌کنیم.

وی ادامه می‌دهد: در این پروژه نیز سرمایه‌گذار پروژه گردشگری اوان، دستگاه‌های عضو شورای برنامه‌ریزی استان، دستگاه‌های نظارتی و سازمان میراث فرهنگی تأکید دارند که حفظ محیط‌زیست از اهمیت بالایی برخوردار است و پروژه نیز در همین راستا باید اجرایی شود.

پروژه سرمایه‌گذاری به محیط‌زیست ضربه نمی‌زند

مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین اظهار می‌کند: سرمایه‌گذار و همه نهادهایی که می‌خواهند در حوزه دریاچه اوان فعالیتی داشته باشند موظف هستند که به قانون احترام بگذارند و محیط‌زیست را پاس بدارند، طرح سرمایه‌گذاری باید با مقرراتی که برای منطقه اوان وجود دارد منطبق باشد و سرمایه‌گذار گردشگری یا هر نام دیگری حق تعدی به محیط‌زیست را ندارد.

وی تأکید می‌کند: سرمایه‌گذار این طرح طی فرایند قانونی و از طریق فراخوان انتخاب‌شده است، سرمایه‌گذاری که انتخاب‌شده یک سرمایه‌گذار ملی است که در تهران و مشهد پروژه‌های مشابهی اجرا کرده چالیدره مشهد، طرقبه مشهد و تله‌کابین دربند ازجمله پروژه‌هایی است که توسط این سرمایه‌گذار اجرایی شده است.

خزائلی بیان می‌کند: مدتی قبل از این انتخاب، بهره‌برداری از دریاچه بر عهده تعاونی روستا بود، تعاونی محلی با عنوان توسعه روستای اوان نیز در این فراخوان شرکت کردند، همه درخواست‌ها توسط نمایندگان مردم روستا، نمایندگان دستگاه‌های متولی، شورا و دهیاری روستا موردبررسی قرار گرفت در آخرین مرحله انتخاب بین سرمایه‌گذار منتخب و تعاونی روستا سرمایه‌گذار فعلی انتخاب شد.

وی یادآور می‌شود: این سرمایه‌گذار در مقایسه با سایر شرکت‌کنندگان امتیاز بیشتری کسب کرد چراکه در حوزه گردشگری کشور فعال است، همچنین از سایر استان‌ها حسن کار را پرس‌وجو و از نمونه کارهای وی بازدید کردیم درنهایت این سرمایه‌گذار در حوزه‌های مختلف امتیاز لازم را کسب کرد؛ برخی می‌گویند این پروژه توجیه اقتصادی ندارد و اشانتیونی به سرمایه‌گذار داده‌شده است اما تأکید می‌کنم این فرد هیچ نوع قرارداد سرمایه‌گذاری دیگری در استان ندارد و هیچ پروژه دیگری به‌عنوان اشانتیون به وی داده نشده است.

مردم بومی در تصمیم‌گیری پروژه گردشگری شریک هستند

مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین بیان می‌کند: حدود یک سال است که تمام تصمیمات حوزه گردشگری مربوط به دریاچه و اطراف آن در کمیته‌ای تحت عنوان کمیته راهبری مطرح و پس از مشورت اجرا می‌شود؛ این کمیته شامل ۷ عضو است که ۴ نفر آن مردم بومی منطقه هستند درواقع دو نفر معتمد محلی، یک نفر مدیرعامل تعاونی روستا، رئیس شورای روستا، بخشدار منطقه، سرمایه‌گذار و نماینده میراث فرهنگی ۷ نفر عضو تشکیل‌دهنده کمیته هستند.

وی یادآور می‌شود: سال گذشته در کمیته راهبری ۵ جلسه و در سال جاری یک جلسه برگزار کردیم، یکی از جلسات سال گذشته و جلسه سال جاری با حضور سیاهکالی نماینده مردم قزوین در مجلس برگزار شد؛ اعضای محلی کمیته موظف هستند پاسخگوی مسائل و موضوعات روستایی‌ها باشند.

خزائلی بیان می‌کند: میراث فرهنگی و دستگاه مدیریت استان در این پروژه به خواسته‌های محلی توجه ویژه‌ای دارد، برخی از افراد به دلیل اینکه عضو این کمیته نیستند می‌گویند کمیته وجاهت ندارد درحالی‌که ایجاد ارتباط و انسجام بین سرمایه‌گذار غیربومی و با بومیان جزو کلیدی‌ترین مواردی بوده است که در کمیته به آن توجه کردیم.

پروژه پیوست زیست‌محیطی دارد!

وی در ادامه با اشاره به پیوست زیست‌محیطی پروژه گردشگری اوان، یادآور می‌شود: پروژه در محدوده ۵ هکتاری انجام می‌شود، این وسعت مساحتی است که با طی مراحل قانونی از طریق امور ارضی و اداره کل منابع طبیعی برای سرمایه‌گذاری به‌صورت شفاف و قانونی در اختیار سرمایه‌گذار قرارگرفته است و قراردادش هیچ نقطه مبهمی ندارد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین اظهار می‌کند: سرمایه‌گذار موظف است در مراحل مختلف برای اقداماتش پیوست زیست‌محیطی دریافت کند چراکه حفظ و رعایت قوانین محیط زیستی خط قرمز استان در این حوزه است.

وی تأکید می‌کند: ۵ هکتار زمین به تأسیس مجتمع گردشگری عمومی اختصاص‌یافته است درحالی‌که آن محدوده ۱۵۰ هکتار است، با توجه به بررسی‌های صورت گرفته در سایر بخش‌های منطقه قابلیت برداشتن پوشش گیاهی وجود نداشته بنابراین این ۵ هکتار با اخذ مجوزهای لازم از محیط‌زیست واگذار شده است، مشاور پروژه که مشاور ملی تأیید صلاحیت شده است در خصوص پیوست اصلی با محیط‌زیست عقد قرارداد کرده و یک نسخه از قرارداد به ما ارائه‌شده است.

خزائلی بیان می‌کند: در آخرین برنامه زمان‌بندی تا آخر اردیبهشت‌ سرمایه‌گذار موظف است که مطالعات تکمیلی را ارائه دهد؛ برای هر مرحله که پروژه پیشرفت کند پیوست زیست‌محیطی دریافت می‌شود ما تابع نظرات متخصصین هستیم و در حال حاضر در همین ۵ هکتار که دارای پیوست است فعالیت را شروع می‌کنیم طبق بررسی صورت گرفته پروژه آسیبی به حجم آب دریاچه وارد نمی‌کند.

وی یادآور می‌شود: برخی از مردم محلی اعتراض دارند و می‌گویند اینجا قبلاً محل کشت و زرع آن‌ها بوده است، این در حالی است که فرایند قانونی طی شده و دولت سندی که داشته را واگذار کرده است، با همه این‌ها از نمایندگان محلی داخل جلسه درخواست کردیم این حق‌وحقوق و مدارک قانونی را احصا کنند تا حق محلی‌ها ضایع نشود اگرچه دولت سند دارد اما به دلیل احترام و اینکه مردم محلی ثروت آنجا هستند این اتفاق را رقم می‌زنیم و با نهایت دقت جلو می‌رویم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین خاطرنشان می‌کند: اگر اصرار کنیم این ۵ هکتار پر از گون بوده است می‌توان نتیجه گرفت که در این منطقه کشاورزی وجود نداشته و روستایی حقی ندارد، اگر بگوییم زمین زراعی نبود و گون بوده نیز مسئله دیگری است، فکر می‌کنم مسئله تلفیق این دو موضوع است.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، پروژه ساماندهی دریاچه الموت باهدف ایجاد بسترهای گردشگری و توریستی از ۳ اردیبهشت‌ماه سال جاری کار خود را با سرمایه‌گذاری پروژه بخش خصوصی آغاز کرده است، به گفته مسئولان با تکمیل فاز نخست این پروژه، شاهد رونق مسافر و افزایش کسب‌وکارهای گردشگری در این منطقه خواهیم بود.

پروژه سرمایه‌گذاری «اوان» همانند سایر پروژه‌های عمرانی که در طبیعت شکل می‌گیرد باعث ایجاد نگرانی برای برخی از دوست‌داران طبیعت شده، پروژه‌ای که به گفته مدیرکل میراث فرهنگی قزوین دارای پیوست زیست محیطی است اما به گمان برخی باعث از بین رفتن طبیعت بکر اوان می‌شود، خبرگزاری تاریخ ما درخصوص پیوست زیست محیطی این پروژه از منابع طبیعی و محیط زیست پیگیری خواهد کرد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.