حاصل جشنواره‌های ادبی فقط اهدای جایزه نباشد

مصطفی جلالی شامگاه دیروز (۳۰ اردیبهشت‌ماه) در نشست خبری نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل (حسین منزوی)، اظهار کرد: حاصل جشنواره‌های ادبی نباید فقط اهدای جایزه باشد، بلکه باید یک رویداد ادبی در جامعه ادبی آن منطقه رخ دهد.

وی با اشاره به درخواست علاقه‌مندان برای تمدید مهلت ارسال آثار به دوسالانه جایزه ملی غزل (حسین منزوی) و بیان اینکه مهلت ارسال آثار تمدید خواهد شد، افزود: مانند هر جایزه معتبر دیگری در انتخاب داوران دوسالانه جایزه ملی غزل (حسین منزوی) نیز از ظرفیت‌های ملی و استانی استفاده خواهد شد و بعد از داوری آثار و معرفی نامزدهای جایزه، داوران آن نیز معرفی خواهند شد.

در ادامه این نشست، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز گفت: برنامه‌های مختلفی در رابطه با کنگره بین‌المللی ۳۵۳۵ شهید برگزار خواهیم‌کرد و برنامه‌های متنوعی نیز در استان در حال برگزاری است.

محمدربیع احمدخانی تصریح کرد: همه تلاش ما این است که دوسالانه جایزه ملی غزل (حسین منزوی) را به صورت منظم و دو سال یکبار برگزار کنیم. همچنین با دبیرخانه دائمی آن را نیز به صورت فعال در استان داشته‌ باشیم تا بتوانیم از آثار رسیده به آن نیز به نحو احسن استفاده کنیم.

دبیر علمی دوسالانه جایزه ملی غزل (حسین منزوی) نیز در ادامه این نشست، با بیان اینکه حوزه تمرکز این جایزه غزل بوده و دو بخش جداگانه کتاب و آثار و یک بخش نیز اختصاص به پژوهش دارد، اظهار کرد: جوایز ادبی معمولاً با دو هدف جلب توجه جامعه به آن رشته ادبی و ایجاد انگیزه برای کسانی که فعالیت می‌کنند، برگزار می‌شود که اگر این جایزه نیز بتواند توجه جامعه را به غزل و تحولاتی که غزل در حوزه غزل ترکی و فارسی پیدا کرده، جلب کند.

اسماعیل امینی گفت: رویدادهایی که از طرف دستگاه‌های دولتی شروع می‌شود، اگر اعتبار پیدا کند بعداً خود مردم، محافل ادبی و صاحب‌نظران آن را ادامه می‌دهند و در آن زمان، رویداد مذکور حالت پایدار پیدا می‌کند.

این مسئول خاطرنشان کرد: وقتی دوسالانه جایزه ملی غزل (حسین منزوی) بتواند چنان اعتباری پیدا کند که اعتماد محافل اجتماعی و فرهنگی بیرون از دستگاه‌های حاکمیتی را نیز جلب کند، به نحوی که آن‌ها نیز متولی کار شوند، حالت پایدارتری پیدا خواهد کرد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.