رونمایی از نقشه باستان‌شناسی شهرستان‌های فارس

شنبه اول خرداد طی مراسمی با حضور استاندار فارس در موزه پارس از نقشه باستان شناسی ۳۶ شهرستان این استان رونمایی شد.

استاندار فارس در این باره گفت: فعالیت های فرهنگی و هنری در استان فارس نیازمند حمایت و هدایت توسط اندیشمندان، فرهیختگان، استادان و بزرگان فرهنگ، هنر، تاریخ و ادبیات این دیار و خادمان در دستگاه های اجرایی، اعم از تأمین اعتبار و امنیت سرمایه‌گذاری و تسهیلات است.

عنایت الله رحیمی گفت: سرزمین و دیاری که مدعی مهد فرهنگ، تمدن، تاریخ و ادبیات ایران کهن است باید علاوه بر افتخارِ داشتن میراث گذشتگان بتواند آثاری را خلق کند تا آیندگان هم به ما افتخار کنند.

او با قدردانی از گردآورندگان نقشه های باستان شناسی ۳۶ شهرستان فارس ادامه داد: امید داریم که با تلاش فرهیختگان، فرهنگوران و هنرمندان بتوان آثاری را در ابعاد مادی و معنوی و در ابعاد هنرهای تزیینی، نمایشی و کلیه هنر هایی که امروزه در سطح دنیا مطرح است خلق کنیم؛ آثار را در سطح جهان اشاعه دهیم و همچنین برای آیندگانمان به ارمغان بگذاریم و باز هم ایران به عنوان یکی از کشورهای مطرح در زمینه فرهنگ، هنر و تمدن مثل گذشته بدرخشد.

استاندار فارس با برشمردن مزایای نقشه های باستانی تهیه شده و لزوم تکامل سیستم GIS توضیح داد: این می‌تواند یک محیط کاری بسیار ارزشمند باشد و دسترسی به آن می‌تواند زندگی مردم را در این بُعد( مراجعه مکرر به ادارات) تسهیل کند. مراجعان دیگر نیازی به استعلام های متعدد و طولانی مدت طبیعتاً نخواهند بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس هم با حضور در این رونمایی گزارشی از شرایط موزه های استان ارائه داد و گفت: استان فارس تنها استانیست که به تفکیک شهرستان ها، یعنی ۳۶ شهرستان، نقشه باستان‌شناسی تهیه کرده است.

معینی گفت: استان فارس همیشه به‌عنوان استانی پیشرو مطرح بوده که در این مورد هم به عنوان الگو برای دیگر استان ها مطرح شده است.

او گفت: استان فارس دارای ۴۵ باب موزه خصوصی و دولتی است که در این بین ۱۶ موزه دولتی، ۱۸ موزه خصوصی و ۱۱ موزه مشارکتی در استان وجود دارد.

معینی ادامه داد: امید است که با درایت و همت علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ ایران زمین و همکاری نهادهای دولتی و غیردولتی در ابتدای قرن جدید طرح‌های آغاز شده از جمله موزه منطقه ای، باغ و موزه مشاهیر، موزه پاسارگاد، باغ موزه مفسران جهان اسلام، موزه زندیه، موزه حافظ و موزه سعدی، به سامان برسد.

او از هفت موزه در استان نام برد که با انتخاب شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) به عنوان موزه های شاخص انتخاب شدند.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، ۲۷ فروردین سال ۹۴ معاون اداره کل میراث فرهنگی وقت استان فارس اعلام کرده بود که نقشه باستانشناسی شهرستان‌های این استان، تهیه می‌شود.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.