امکان اهدای نمونه های سلولی توسط محققان به بانک سلولی
مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران اعلام کرد محققان می توانند ردههای سلولی با کاربرد تحقیقاتی را به بانک سلولهای انسانی و جانوری اهدا کنند.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، بانک سلولهای انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، وظیفه تهیه، تولید، کنترل کیفی، تکثیر و توزیع انواع ردهها و نمونههای سلولی استاندارد را برعهده دارد.
هر یک از این نوع سلولها، شناسنامه مشخص و منحصر به فردی دارند که منجر به اعتبار آنها در زمینه تحقیقات مختلف میشود. مجموعههای سلولی متنوع با کاربردهای گوناگون در بانک سلولی نگهداری میشوند و برحسب تقاضای محققان، دانشجویان و اساتید حوزه زیست پزشکی و همچنین، شرکت های داروسازی و تولید کننده فراورده های بیولوژیک، در اختیار آنها قرار میگیرند.
دکتر عبدالرضا دانشور آملی، مدیر بانک سلولهای انسانی و جانوری مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران گفت: بانک سلولهای انسانی و جانوری این مرکز در راستای تامین ردههای سلولی معتبر مورد نیاز محققان کشور، طرح اهدای ردههای سلولی با کاربرد تحقیقاتی را ارائه می کند. این بانک، آمادگی دریافت انواع نمونه های سلولی از محققان کشور را دارد؛ لذا محققان، اساتید و دانشجویان دانشگاهها و سایر مراکز علمی و تحقیقاتی که مالکیت رده سلولی خاصی را برعهده دارند، ردههای سلولی خود را به منظور استفاده عموم پژوهشگران به اشتراک میگذارند و از مزایای اهدای نمونه سلولی بهرهمند میشوند.
مدیر بانک سلولهای انسانی و جانوری مرکزذخایر ژنتیکی و زیستی ایران افزود: این فرصت برای کلیه شرکت های فعال در حوزه زیست فناوری و تولید فراورده های بیولوژیک، اساتید، دانشجویان و محققان کشور فراهم است تا رده های سلولی و نمونه های بیولوژیکی را که در اختیار دارند به مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران اهدا کنند.
دانشور آملی تاکید کرد: به اشتراک گذاشتن نمونه های بیولوژیک ارزشمند، موجب توسعه و پیشرفت صنعت زیست فناوری و زیست پزشکی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی موجود در کشور، خواهد شد. با ترویج فرهنگ اهدا و اشتراک گذاری دستاوردهای علمی، زکات علم را به جا آورده و گامی در نهادینه کردن این اقدام پسندیده برداشته شود.
وی با اشاره به شرایط حفظ و نگهداری سلولها گفت: نمونه سلولی اهدا شده در شرایط امن و مطمئن در تانک نیتروژن فاز بخار نگهداری خواهند شد و کلیه تستهای کنترل کیفی برای بررسی کیفیت سلول، عدم آلودگی قارچی، باکتریایی و مایکوپلاسما و تعیین هویت نمونه سلولی اهدا شده (برای اعتبار بخشی به آن) به صورت رایگان انجام شده و شناسنامه سلولی معتبر به اهدا کننده ارائه خواهد شد.
به گفته دانشور آملی، اهداکنندگان میتوانند علاوه بر رده سلول اهدایی خود، سایر ردههای سلولی موجود در کلکسیونهای سلولی بانک سلولهای انسانی و جانوری را تا سه بار و بدون پرداخت هزینه به صورت کرایوویال فریز شده و یا کشت یافته در فلاسک دریافت کنند.