محصص: آمادگی جسمانی بالا از درگیریها جلوگیری میکند/ تیم حرفهای به روانشناس فوتبال نیاز دارد
مرتضی محصص در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما درباره حواشی و درگیریهای اخیر در لیگ برتر فوتبال اظهار کرد: بازی فیرپلی یعنی یک بازی که پایه و اساسش دوستی و احترام باشد. در تمام بازیهایی که یوفا برگزار میکند احترام وجود دارد و این چیزی نیست که تازه باشد. اساس فیرپلی احترام متقابل است و از دیدگاه روانشناسی به آن تاب آوری روانی گفته میشود؛ یعنی هر بازیکنی تحت فشار هم باشد، با کیفیت کار میکند و از کوره در نمیرود. با داوران و بازیکنان حریف درگیر نمیشوید و این موضوعی است که همیشه در کلاسهای مربیگری دربارهاش صحبت میکنیم.
هر مربی که تیمش را از نظر روانی آماده نکرده باشد، قبل از ورود به زمین بازنده است
او ادامه داد: هر مربی که تیمش را برای روز داربی از نظر روانی آماده نکرده باشد، قبل از اینکه وارد زمین شود بازنده است. برای روزهای بزرگ فوتبال نتیجه بازی از قبل مشخص میشود و این یک نقطه ضعف بزرگ در برخی از تیمهاست. برخی از بازیکنان تحمل و ظرفیت بالایی ندارند و همیشه یک بازی در تمام ۹۰ دقیقه به نفع یک تیم نیست و شرایط بازی مرتب در حال تغییر است. تاب آوری و تحمل است که نتیجه را تغییر میدهد. مورینیو در این خصوص میگوید هر بازیکنی که اشتباه میکند همان لحظه باید فراموش کند و در غیر این صورت به تیم ضرر میزند.
فشار تمرینات باید ۱۰ برابر فشار بازیهای رسمی باشد
رییس کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال با بیان اینکه “اگر تمرین ما ۱۰ برابر از شرایط بازی بیشتر نیست پس آماده بازی نیستیم،” گفت: ما نمیتوانیم با تمرین برابر با فشار بازی خودمان را آماده کنیم و تمرینات از نظر آمادگی جسمانی و تاکتیکی باید ۱۰ برابر بیشتر فعالیت و فشار بازی باشند. اکثر درگیریها در نیمه دوم است و اشتباهات زیادی صورت میگیرد چون آن بازیکن خسته است. کادر مربیگری برای هر اتفاقی که در تیم رخ میدهد باید جوابگو باشند چون این مربی است که با بازیکنان کار میکند و او تصمیم گیرنده است.
آیا مربیان ما به تابآوری و تحمل بازیکنان فکر میکنند؟
او اضافه کرد: این تاب آوری موضوعی نیست که فقط من میگویم و این یک اساس کلی است اما آیا مربیان ما به آن فکر میکنند؟ مثلا پاتریس اورا، مدافعی که در منچستر و یوونتوس بازی میکرد در مصاحبهای میگوید زندگیاش در منچستر ساده تر از حضور در یوونتوس بود و وقتی به اینجا آمد با چالشهای زیادی مواجه شد. او گفت میانگین دویدن بازیکنان ۱۲ کیلومتر است و اگر یک روز ۹ کیلومتر دویده باشید، باید در روزهای دیگر آن ۳ کیلومتر را جبران کنید. آنها برای خودشان استاندارد گذاشتند و این باعث میشود که بازیکنان تاب آوری بالاتری داشته باشند. نویسندهای میگوید بازی جدی و نتیجه گرا هیج ارتباطی با بازی جوانمردانه ندارد چون برخورد فیزیکی و درگیری ماهیت یک بازی نتیجه گراست و بازیهای جدی و درگیرانه جنگ بدون تیراندازی است.
کشتار توپ!
محصص با بیان اینکه “بیلسا، سرمربی لیدز تمرینی به نام کشتار توپ را برای بازیکنانش طراحی کرده است،” عنوان کرد: در این تمرین قانونی وجود ندارد و آفساید و خطا در کار نیست. بازیکنان ۵ بخش ۵ دقیقهای بازی میکنند و توپ اگر بیرون برود بلافاصله وارد میشود و هیچ بازیکنی اجازه استراحت ندارد و درگیریها خیلی زیاد است. این تمرین ۱۰ برابر سخت تر از مسابقه است و ببینید این مربیان چقدر سخت گیر هستند و راندمان کار بالا از شما میخواهند. وقتی آمادگی جسمانی یک تیم بالا باشد دیگر دعوا و درگیری در کار نیست.
یک تیم حرفهای به روانشناس فوتبال احتیاج دارد
او ادامه داد: تمرینات ما چقدر سخت تر از بازیهای اصلی است؟ بازیکن باید در تمرینات آماده بازی شود. ما باید ببینیم کیفیت تمریناتمان چگونه است و من اگر از نظر کیفیت جسمانی در سطح بالایی باشم و تحمل روانی داشته باشم در مقابل مشکلات به دنبال داوران، حریف و نیمکت حریف نمیروم و تمرکزم بالاست. آنقدر باید در تمرینات سخت تر از روز بازی کار کنیم که بتوانیم در شرایط بازی کیفیت قابل قبولی را از نظر اخلاقی و از نظر فنی ارائه دهیم. البته تضمینی برای برد نیست اما همه تیمها مقابل این تیم سخت کوش مشکل پیدا خواهند کرد. دوندگی دست خود بازیکن است و عدم آمادگی باعث این مشکلات میشود. این واقعیت فوتبال است و این پیام را میخواهیم به مربیان و بازیکنان فوتبال برسانیم. یک تیم حرفهای به روانشناس فوتبال احتیاج دارد و در درجه اول، کادر فنی باید با این روانشناس همسو باشد و گفتوگو کند نه این که برای بازیکنان کلاس روانشناسی بگذارند.
پایان خبر / تاریخ ما