حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) چگونه تقیه می کرد؟

حجت‌الاسلام والمسلمین بندانی نیشابوری کارشناس مذهبی حرم مطهر بانوی کرامت در سخنرانی شب گذشته حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه نیمه ماه شوال سالروز شهادت حضرت عبدالعظیم حسنی و شهادت حضرت حمزه سید الشهدا(ع) است، گفت: حضرت عبدالعظیم حسنی در سال ۲۵۴ در ساربانان ری رحلت کردند و نقل شده است که ایشان را زنده به گور کردند.

وی با بیان اینکه قول مشهور این است که حضرت عبدالعظیم حسنی به مرگ طبیعی از دنیا رفتند، گفت: نسب ایشان با امام مجتبی(ع) است و همسر ایشان هم خدیجه نام داشت که او هم با هفت نسل به امام مجتبی(ع) بر می‌گردد.

کارشناس مذهبی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه از صفات خاص حضرت عبدالعظیم این است که عقاید خود را به امام هادی(ع) عرضه کرد و امام عقاید او را تأیید کردند، افزود: این برای ما درس است که عقاید و اعمال خود را به علما عرضه کنیم تا ببینیم که آیا عقاید و اعمال ما درست است یا خیر.

وی افزود: تقیه حضرت عبدالعظیم حسنی بسیار شدید بود به قدری که در ساربانان ری وقتی از دنیا رفت و می‌خواستند بدنش را غسل دهند در جیبش کاغذی پیدا کردند که نسب شریفشان نوشته بود و تا آن زمان کسی ایشان را نمی‌شناخت.

ماجرای سنگ شدن جگر حمزه سیدالشهدا

بندانی نیشابوری نیمه شوال را سالروز واقعه ردّ شمس برای امیرالمؤمنین(ع) دانست و گفت: همچنین نیمه شوال سالروز شهادت حمزه سیدالشهدا و ۶۹ نفر دیگر از اصحاب پیامبر(ص) در جنگ احد است که در این جنگ مسلمانان ۷۰۰ نفر و سپاه مشرکین بین ۲ تا ۵ هزار ذکر شده‌اند که در ابتدای کار پیروزی با مسلمین بود و فقط ۴ شهید دادند ولی در مرحله اول که مسلمانان پیروز شدند برخی از افراد تنگه احد را رها کردندو شروع به جمع غنائم کردند و مشرکین از پشت حمله کردند و ۶۶ نفر دیگر از مسلمانان به شهادت رسیدند و لشکر اسلام شکست خورد.

وی تصریح کرد: در جنگ احد اکثر مسلمانان فرار کردند و امیرالمؤمنین (ع) و زنی به نام نصیبه از پیامبر(ص) دفاع کردند و برخی از افراد که بعدها به خلافت هم رسیدند در حال فرار فریاد می‌زدند که پیامبر(ص) کشته شد ای مردم برگردید به عبادت لات و عزی و هول.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه در نبرد احد ۷۰ زخم بر بدن امیرالمؤمنین(ع) افتاده بود، گفت: هند که زن بدکاره‌ای بود به یکی از غلامان سیاه خود گفت که اگر پیامبر(ص) یا امیرالمؤمنین(ع) و یا حمزه را بکشی هم وزنت طلا به تو می‌دهم و او نیز حمزه عموی پیامبر(ص) را در جنگ احد به قتل رساند و جگر ایشان را برای هند آورد که وقتی خواست آن را بخورد جگر تبدیل به سنگ شد و نتوانست بخورد ولی بدن حمزه را مثله کرد و گردنبند ساخت و به گردن خود انداخت و دیگر زنان کفار هم با بدن‌های مسلمانان همین کار را کردند.

وی با بیان این که پیامبر(ص) فرمودند بهترین برادر من علی(ع) و بهترین عموی من حمزه است، افزود: امام صادق(ع) می‌فرمایند حمزه از همان ابتدا ایمان آورده بود و ایمان خود را کتمان می‌کرد و در یک حادثه خاص ایمان خود را اظهار کرد.

بندانی نیشابوری با بیان اینکه بعد از احد امیرالمؤمنین(ع) را روی فرش گذاشتند و به مدینه آوردند زیرا همه بدنشان خونی بود و نمی‌توانستند راه بروند، گفت: پیشانی پیامبر(ص) در این جنگ شکست و فرمودند که از عمویم حمزه خبری بیاورید و وقتی امیرالمؤمنین(ع) خبر شهادت حمزه را آوردند پیامبر(ص) بلند بلند کنار بدن حمزه گریه کردند و وقتی خبر آوردند که خواهر حضرت حمزه می‌آید پیامبر بدن حضرت حمزه را با ابای خود پوشاندند تا صحنه مثله شدن ایشان را خواهرشان نبیند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.