نحوه ارزیابی دانش باید متفاوت باشد
دکتر علی اصغر مولوی در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که دانشگاه باید تاثیرگذار باشد و دانشگاه تاثیرگذار بایستی جمعی از ویژگیهای نسلهای مختلف را داشته باشد. در هر زمانی که ماموریتی به دانشگاهها سپرده میشود، در واقع فعالیت در آن حوزه پررنگتر میشود و دانشگاه باید خود را در آن زمینهها تاثیرگذارتر کند.
هر درآمدی از حوزه آموزش باید صرف افزایش کیفیت و برندسازی آموزشی شود
وی اضافه کرد: دانشگاه باید در موارد و مسائل مختلفی که در شهر خود به وجود میآید هشدار و تذکر دهد و برای حل مشکل راهکارهایی را ارائه دهد. همچنین میتواند پژوهشهای کاربردی را در این زمینه انجام دهد. معتقدم هر درآمدی از حوزه آموزش باید صرف افزایش کیفیت و برندسازی آموزشی شود و این امر تاثیرگذاری دانشگاهها را افزایش خواهد داد.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری تصریح کرد: گاهی اوقات ممکن است زد و بندهایی در پروژههایی در ارتباط با صنعت و جامعه دیده شود و برای جلوگیری از این اقدام بهتر است پروژههای خرد انجام شود که تاثیرگذارتر هستند. برای این تاثیرگذاری هم باید تعداد طرحهای صنعت و هم ارتباط با اعضاء هیات علمی افزایش پیدا کند. ما مفتخریم که دانشگاه حکیم سبزواری پس از اصفهان، بیشترین اعضاء هیات علمی را به صنعت و جامعه برای پژوهشها فرستاده است.
تمایل به شفافیت در دستگاههای دولتی کم است
مولوی گفت: در دستگاههای اجرایی دولتی تا حدودی با سیستم بستهای مواجه هستیم. به این دلیل که خیلی تمایل به شفافیت ندارند و این عدم تمایل به شفافیت سبب میشود که مسائل تصنعی باشد. محقق باید به تمام اطلاعات لازم دسترسی داشته باشد تا تصمیم درست بگیرد و بتواند مسئله را حل کند و این امر در دستگاههای اجرایی دولتی میسر نیست و مقاومت میکنند.
وی عنوان کرد: یکی از فعالیتهای دیگری که ما در حوزه آموزش پیگیری کردیم این است که کیفیتسازی و برندسازی را بر گسترش ترجیح دهیم. بنابراین توانمندسازی دانشجویان یکی از مهمترین اقدامات است. زمانی که عضو هیات علمی مسئله واقعی صنعت یا جامعهای را میخواهد حل کند تجربهای کسب کرده و دیگر آن تجربه را صرفا تئوری در کلاس مطرح نمیکند بلکه مسئله واقعی را بیان میکند. بنابراین ارتباط اعضاء هیات علمی با صنعت و جامعه برای توانمندسازی دانشجویان مفید است و باید این باور را داشته باشیم و تجربه کنیم تا موفق شویم.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری در خصوص رویکردهای دانشگاه سبزواری در سرفصلهای دروس، افزود: خوشبختانه در سرفصلهای دروس حوزه تحصیلات تکمیلی انعطاف وجود دارد و در مقاطع لیسانس و ارشد کاملا ضرورت دارد که سرفصلها به روزرسانی شوند. همچنین این ضرورت در حوزه انسانی و فنی مهندسی بسیار مهم است هرچند فعالیتهایی را در این زمینه انجام دادهایم اما اندک است.
نحوه ارزیابی دانش باید متفاوت باشد
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری در خصوص برگزاری کلاسهای آموزش مجازی، خاطرنشان کرد: دانشگاه تنها کلاس درس نیست و دانشجو اگر دانشگاه را نبیند نمیتواند تعاملات خوبی برقرار کند و بسیار مهم است. نوع آزمونها اگر تغییر نکند فرآیندی به نام تقلب یا دسترسی آسانی که جستوجو میکنیم اتفاق میافتد و این امر به آزمون دادن فرد کمک میکند. تغییر نوع ارزیابی بسیار مهم است. نحوه ارزیابی دانش را باید متفاوت و از این تجربه استفاده کنیم که اگر با محفوظات و اطلاعات سنگین مواجه شدیم، این اطلاعات ذهن را پر نکند که جای دانش را بگیرد. معتقدم آن موردی که فرآیند را متفاوت میکند دانش است نه اطلاعات.
وی خاطرنشان کرد: شرایط کرونا فرصت خوبی را به وجود آورد تا در خصوص کلاسهای آموزشی از تدریسهای بینالمللی هم استفاده کنیم و ممکن است بخشی از درس توسط فردی در یکی از کشورهای خارجی تدریس شود. ضمن اینکه زمینه فعالیت تحصیلات تکمیلی را خیلی کامل میکند، به عنوان مثال فرصت مطالعاتی دانشجوی دکتری را در کشورهای خارجی به دلیل لینک داشتن راحتتر میکند و این فرصت مناسب و بینظیری است که دانشگاهها میتوانند استفاده کنند.
پایان خبر / تاریخ ما