مادران، نیروی خدماتی خانه نیستند
حجت الاسلام والمسلمین تراشیون در سخنرانی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه یکی از وظایف محوری برای والدین تربیت نسل و فرزند است، عنوان کرد: خیلی از کارهای پدران و مادران در محیط زندگی بستر سازی برای تربیت است و باید مراقب باشیم راه را گم نکنیم.
وی با بیان اینکه نیازهای مادی فرزند ابزار تربیت هستند، گفت: برای برخی همین نیازهای مادی مانند خوراک، پوشاک و محل زندگی هدف می شود در حالی که این ها باید مقدمه تربیت فرزند شود بنابراین مادر در محیط خانه نباید خود را یک نیروی خدماتی بداند که غذا می پزد و جارو می کند بلکه مادر مسئول تربیت فرزند است و کار او تازه بعد از رفع نیازهای مادی فرزند شروع میشود.
استاد حوزه علمیه افزود: بانوان برای تربیت فرزند باید در مرحله اول مهارت های تربیت فرزندان را یاد بگیرند و اگر می بینند که با کودکان خود درگیر هستند بدانند که مهارت تربیتی آنها کم است و عیب از بچه نیست.
وی با بیان اینکه پیچیده ترین ارتباط انسانی ارتباط بین والدین با فرزند است، گفت: در این ارتباط هم باید فرزند را تربیت کنیم و هم او را رشد دهیم و مادر قوی و موفق آن مادری است که بتواند با فرزند خود بهترین ارتباط را برقرار کند.
حجتالاسلام تراشیون با بیان اینکه برخی به اشتباه میگویند اگر انسان سگ داشته باشد با وفاتر از فرزند است، افزود: این حرف از روی نا آگاهی است و اینکه فرق انسان و حیوان را نمی فهمد و نمی داند که اگر نیاز زیستی حیوان را تأمین کردی وفادار است ولی انسان اینطور نیست و نباید با سیر کردن شکم و خریدن لباس خوب انتظار اطاعت کردن از او داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مادر هنرمندانه ترین کار عالم که تربیت انسان است را انجام می دهد، گفت: اگر محبت را از دکترین تربیتی دور کنیم به هیچ وجه انسان را نمی شود تربیت کرد زیرا محبت اکسیر، اساس و پایه تربیت است و محبت باید به گونه ای باشد که طرف مقابل هم آن را درک کند نه اینکه ما فکر کنیم که داریم محبت می کنیم.
استاد حوزه علمیه افزود: اگر فرزندان به این درک رسیدند که دارند محبت میبینند زمینه تربیت را فراهم کردهایم بنابراین مادر نباید سخت باشد بلکه باید بتواند احساسات خود را به گونهای به فرزند منتقل کند که فرزند بداند مادر او را دوست دارد.
وی با بیان این که امروز انسان ها در ابراز محبت ضعیف هستند و این نکته افول جامعه بشری است، گفت: امروز کسانی که از فقر عاطفی رنج می برند بیشتر از کسانی هستند که از فقر مالی رنج می برند و ما نتوانستیم در ابراز محبت و انتقال احساسات عاطفی خود به یکدیگر موفق باشیم.
حجت الاسلام تراشیون با بیان اینکه برای تربیت چاره ای جز تکریم شخصیت نداریم، افزود: ما نمی توانیم تربیت را با بی احترام کردن، لجن مال کردن و آسیب رساندن به روح و روان طرف مقابل انجام دهیم زیرا بسترگاه تربیت تکریم است و باید کرامت انسانی در طرف مقابل حفظ شود و به همین خاطر تنبیه، تمسخر و تهدید در تربیت جواب نمیدهد.
وی با بیان اینکه خداوند انسان را بر پایه کرامت آفریده و هیچ چیز خوبی بر مبنای غلط شکل نمی گیرد، گفت: امیرالمؤمنین(ع) به صراحت فرمودند بچه های شما حیوان نیستند که آنها را کتک بزنید بنابراین مادر و پدری که مسیری غیر از تکریم بچه را می روند و فکر می کنند می توانند به نتیجه برسند نمی توانند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در روایت است که وقتی حضرت زهرا خدمت پیامبر(ص) می آمدند ایشان از جا بلند می شدند و دختر خود را تکریم می کردند، گفت: در روایات بر روی تکریم اولاد بسیار تأکید شده است ولی نباید در تکریم افراط هم به خرج داد زیرا باعث اعتماد به نفس کاذب در فرزند می شود و در آینده او را دچار مشکل می کند.
پایان خبر / تاریخ ما