۸۰ درصد تیم کشتی آلیش خراسان رضوی، از سرخس هستند

عیسی صدری‌فر در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما در خصوص قهرمانی تیم کشتی آلیش خراسان رضوی اظهار کرد: مسابقات کشتی آلیش قهرمانی کشور ششم و هفتم خردادماه، به میزبانی استان خراسان رضوی، در سالن شهید رامون شهرستان سرخس برگزار شد. در این مسابقات که ورزشکاران اکثر استان‌های پهلوان‌پرور کشور حضور داشتند، تیم خراسان رضوی الف، در رشته کشتی آلیش سنتی با کسب ۲ مدال طلا، یک نقره و یک برنز و در مجموع به مقام قهرمانی این مسابقات دست یافت.

وی به حضور پررنگ کشتی‌گیران سرخس در این مسابقات اشاره و خاطرنشان کرد: شهرستان سرخس استعدادهای خوبی در زمینه کشتی آلیش دارد و در این مسابقات از خراسان رضوی دو تیم شامل تیم الف و تیم ب شرکت داشتند و از مجموع ۱۲ نفر اعضای تیم‌های خراسان رضوی، ۸ نفر آنها کشتی‌گیران سرخسی بودند.

وی با اشاره به اینکه نفرات برتر این مسابقات به اردوی تیم ملی دعوت شدند تصریح کرد: دو نفر از کشتی‌گیران سرخس در وزنهای ۹۰ کیلوگرم و ۱۰۰ کیلوگرم به بالا رتبه‌های برتر کسب کردند و به اردوی تیم ملی دعوت شدند.

رئیس اداره ورزش و جوانان سرخس در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مسابقات کشتی آلیش قهرمانی کشور در بحبوحه کرونا توضیح داد: اصلی‌ترین شرط برای برگزاری این مسابقات رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی بود و بر همین اساس مسابقات کشتی آلیش قهرمانی کشور بدون حضور تماشاگر و با رعایت کامل شیوه‌نامه‌های بهداشتی برگزار شد و کلیه ورزشکاران و عوامل اجرایی در شرایط کاملا ایزوله به اجرای مسابقات پرداختند و فینال این مسابقات به صورت زنده از شبکه استان خراسان رضوی برای علاقه‌مندان پخش شد.

صدری‌فر برگزاری این مسابقات در شهرستان سرخس را تجربه موفقی دانست و تأکید کرد: یکی از اهداف این مسابقات ایجاد شادابی و نشاط اجتماعی در شرایط موجود بود و برای برگزاری این مسابقات تمامی ارگانها و دستگاههای شهرستان به نحو احسن پای کار بودند و تمام سعی و تلاش خود را در جهت برگزاری مسابقات به بهترین نحو ممکن به کار بستند.

وی افزود: پیش‌بینی ما برای آینده این است که اگر شرایط فراهم باشد، ۲۲ بهمن سال جاری، مسابقات بین‌المللی رشته کشتی آلیش سنتی نیز به میزبانی سرخس برگزار شود.

گفتنی است آلیش در زبان فارسی به معنی مبایحه و در زبان ترکی به معنای شروع کردن و گرفتن است که به عنوان یک نام بر روی یک نوع کشتی محلی نهاده شده که به آن کشتی با شال هم می‌گویند. این ورزش از سال‌های دور به صورت یک کشتی سنتی در کشورهایی از جمله قرقیزستان، ازبکستان، ایران، لیتوانی، قزاقستان، … و در کل آسیای میانه رونق فراوانی داشته و در ایران در مناطقی از جمله استان خراسان، گلستان، مازندران، و …پیشینه دیرینه‌ای دارد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.