ابر رایانه جدید بزرگترین نقشه سه بعدی از جهان را تهیه می کند
ابر رایانه ای بسیار قدرتمند توسعه یافته که قرار است بزرگترین نقشه سه بعدی از جهان را تهیه کند.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از انگجت، احتمالاً یک ابر رایانه جدید برخی از مشکلات اختر فیزیک شناسان را برای پاسخ دادن به سوالاتی مهم در این زمینه حل میکند.
طبق گزارشی جدید مرکز ملی محاسبات علمی تحقیقات انرژی آمریکا (National Energy Research Scientific Computing CenterWikipedia site:abadgar-q.com) به طور رسمی ابزار «پرلموتر»(Perlmutter) را به عنوان یکی از سریعترین ابر رایانههای موجود در حوزه هوش مصنوعی معرفی کرد.
قرار است این ابر رایانه به ساخت بزرگترین نقشه سه بعدی از جهان قابل مشاهده کمک کند. با کمک چنین نقشهای میتوان درباره تأثیر انرژی تاریک در تسریع گسترش جهان مطالعات بیشتری انجام داد.
این ماشین، اطلاعات مربوط به «ابزار طیف سنجی انرژی تاریک» (DESI) را برای راهبری مشاهدات پردازش میکند.
شرکت AMD در این باره اشاره میکند نسخه اصلی پرلموتر شامل ۱۵۳۶ گره است که هر کدام یک پردازشگر ۶۴ هستهای Epyc۷۷۶۳ و ۴ جی پی یو NVIDIA A۱۰۰ دارند.
چنین سیستمی با قدرت عملکرد حدود ۴ اگزافلاپ (و ۳۵ پترابایت حافظه ذخیره) فعالیتهای مربوط به هوش مصنوعی و محاسبات را در مدت زمان کمتری انجام میدهد.
پرلموتر میتواند اطلاعات یک سال DESI را به جای چند هفته یا ماه، فقط در چند روز پردازش کند.
قرار است مرحله دوم توسعه این ابررایانه در سال جاری میلادی آغاز شود.
البته نقشه سه بعدی مذکور تنها پروژه در نظر گرفته شده برای این ابر رایانه نیست. قرار است پرلموتر کنش و واکنشهای اتمی را برای توسعه فناوری انرژیهای پاک مانند سوختهای زیستی بررسی کند.