دانشجو باید مدرس را در تکاپوی یادگیری ببیند

 گلاله اسکویی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما اظهار کرد: حدودا ۱۱ سال است که درحال تدریس هستم. درحال حاضر نیز در بخش فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی مدرس گروه گرافیک هستم.

دانشجویانم «قوت قلب» من هستند

وی افزود: دانشجویانم قوت قلب من هستند و باعث می‌شوند همواره تلاش کنم. انگیزه این تلاش را تنها از وجود دانشجویان دریافت می‌کنم. بنده بسیار مدرس سختگیری هستم و در برگزاری هر جلسه کلاس درس با دیدن فعالیت‌های مداوم دانشجویان انگیزه‌ای برای افزایش تلاش خود در راه تدریس به آن‌ها دریافت می‌کنم.

این مدرس نمونه جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: همواره در تلاش هستم تا به دانشجویانم آموزش دهم تا از شغل و رشته خود بهترین استفاده را ببرند. در کلاس‌های درس ابتدا دوست دانشجویان هستم و سپس مدرس آن‌ها، این مسئله از اهمیت بالایی برای من برخوردار است.

دانشجو باید مدرس را در تکاپوی یادگیری ببیند

اسکویی خاطرنشان کرد: فضای کلاس درس باید شاداب باشد. مدرسان بایستی همزمان با دانشجویان به انجام امور درسی بپردازند تا به دانشجویان خود نشان دهند که همواره در تکاپوی یادگیری هستند. از آنجایی که علاوه بر تدریس،دانشجوی دوره دکتری پژوهش و هنر نیز هستم، تلاش می‌کنم تا خود را همواره به‌روز نگهدارم و بهترین مقالات روز دنیا را مطالعه کنم.

وی تشریح کرد: تدریس به‌روزترین مباحث مرتبط با درس دانشجویان به آن‌ها و عدم تکرار در مباحث درسی انگیزه خوبی را در آن‌ها ایجاد می‌کند. به همین دلیل همواره تلاش می‌کنم تا به دانشجویان نمونه کارهای جدید و مباحث جدید روز دنیا را نشان دهم.

زندگی موفق در دوران کرونا نیازمند مهارت است

این مدرس نمونه جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: با وجود اینکه تکنیک تصویرسازی یکی از دروسی است که حتما باید به صورت حضوری برگزار شود اما آنقدر در دوران کرونا و آموزش مجازی به خوبی تدریس شد که دانشجویان رضایت کامل داشته و علاقه‌ای به حضوری شدن کلاس‌های درسی ندارند. در دوران کرونا تدریس از طریق تهیه ویدئو، برگزاری کلاس آنلاین، انجام تمرین به صورت آنلاین و پیگیری از طریق گروه‎‌های درسی انجام می‌شد. زندگی موفق در دوران کرونا نیازمند مهارت است. در گذشته دانشجویان ارتباط کمتری با اساتید خود داشتند، اما امروزه این ارتباط ۲۴ ساعته شده است.

روند تلاش دانشجویان از اهمیت بالایی برخوردار است

وی در خصوص روش‌های سنجش یادگیری دانشجویان در زمان کرونا، اظهار کرد: زمان تحویل پروژه دروس عملی از ابتداء ترم مشخص شده و در طول ترم نیز مورد مشاهده قرار می‌گیرد. دانشجویان هر هفته موظف هستند کار عملی خود را به استاد ارسال کنند و به هیچ عنوان کار عملی‌ای که روند رشد آن مشاهده نشده باشد را تحویل نخواهم گرفت. این روش در سال‌های قبل نیز به همین شکل بوده است. دانشجویان در کلاس باید از صفر تا صد سنجیده شوند. روند تلاش از اهمیت بالایی برخوردار است.

این مدرس نمونه جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: در کلاس‌های تئوری سوالات تحلیلی به دانشجو خواهم داد و از دانشجو می‌خواهم که سوال را برایم تحلیل کند. مخالف امتحانات چهارگزینه‌ای هستم زیرا راه فرار زیادی را برای دانشجو فراهم می‌کند. درحالی که امتحانات تحلیلی ذهن دانشجو را درگیر می‌کنند.

مدرسان باید همواره خود را به‌روز نگهدارند

این مدرس نمونه سال ۹۸، تشریح کرد: در سال ۹۸ موضوع پژوهش در سنجش اساتید بسیار پررنگ شد. اما در رتبه‌بندی اساتید در سال جاری بازه زمانی مقالات و پژوهش‌ها به سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ محدود شده بود. این محدودیت نشان دهنده فعالیت مدرسان در دوران کرونا و بازه‌ای که فشار زیادی بر دانشگاه‌ها وارد شده بود تمرکز داشته است. مدرسان باید همواره خود را به‌روز نگهدارند و در یک سطح نمانند.

اجحاف در حق مدرسان علمی و کاربردی

وی خاطرنشان کرد: در حق مدرسان علمی و کاربردی خیلی اجحاف می‌شود و این موضوع یک واقعیت است. مدرسان علمی و کاربردی سطح بازدهی خوبی دارند، اما چیزی که در ازای آن دریافت می‌کنند عدالت نیست. باید به این مدرسان برای تلاش بیشتر انگیزه داده شود. مدرسان علمی کابردی نیز بایستی بتوانند مانند سایر اساتید حق سنوات، حق عضویت هیات علمی و بسیاری از حقوق دیگر را داشته باشند.

این مدرس نمونه جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: اساتید قبل از تدریس مباحث درسی بایستی الگوی تربیتی خوبی برای دانشجویان باشند. دانشگاه برای تعلیم و تربیت است. خیلی از اوقات در برقراری ارتباط میان این دو ویژگی دانشگاه ضعف پیدا می‌کنیم. امیدوارم دانشجویان آموزش دیده در دانشگاه‌ها از تربیت درستی نیز بهره‌مند باشند.  

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.