تهیه طرح تحقیق و تفحص سهام عدالت در مجلس
حجتالاسلام حسن شجاعی ظهر امروز (۱۲ خردادماه) در نشست خبری که در سالن شهید شهریاری جهاددانشگاهی زنجان برگزار شد، اظهار کرد: انقلاب اسلامی پدیده بزرگی است که تا سدهها اثرگذاری خود را نه تنها در ایران، بلکه در سطح جهانی به نمایش خواهد گذاشت. این انقلاب در طول بیش از چهل سال گذشته دچار فراز و نشیبهایی بود، اما اعتقاد داریم این دستاندازها مقطعی و موسمی است و با موجهای انقلاب، چالشها حل خواهد شد.
وی در مورد عملکرد یک ساله در حوزه انتخابیه خود، تصریح کرد: در این مدت راهبرد عملکرد متوازن را در پیش گرفتم؛ چرا که رویکرد نامتوازن با مبانی انقلاب اسلامی سازگاری ندارد و نگاه انقلابی، پیشرفت، توسعه یکپارچه و همهجانبه است و تلاش داریم با نگاه متوازن، مشکلات را شناسایی و آنها را برطرف کنیم.
نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در خانه ملت، در ادامه به پروژه دام شهر سلطانیه اشاره کرد و گفت: این پروژه بیش از یک دهه است که با مشکل و بروکراسیهای اداری دست و پنجه نرم میکند. یک سرمایهگذار با سرمایهای به ارزش ۲۵ میلیارد دلار درگیر بروکراسیها شده بود، اما در حال حاضر با پیگیریهای متعدد، مشکلات آن برطرف شده و اجرای آن برای بیش از ۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
این مسئول، پروژه سلولدرمانی سلطانیه را به عنوان بزرگترین مرکز در کشور دانست و یادآور شد: یک خیر با سرمایه ۳۲۰ میلیارد تومانی قصد سرمایهگذاری در این پروژه را دارد و این در حالی است که بروکراسیهای اداری، وی را نیز دلسرد کرده بود، اما با حمایت و تشکیل جلسه با مسئولان کشوری و استانی، سعی کردیم چالشها را در این خصوص برطرف کنیم.
این نماینده مجلس، در ادامه به پتانسیل گردشگری در استان و شهرستان سلطانیه اشاره کرد و با بیان اینکه علیرغم چنین ظرفیتی، استان در لیست مقاصد گردشگری کشور قرار ندارد، عنوان کرد: وضعیت محوطه اطراف گنبد و ارگ سلطانیه در شأن استان نیست و باید این منطقه ساماندهی و حصار اطراف آن برداشته شود.
شجاعی، وضعیت حوزه انتخابیه خود در شهرستان خرمدره را تشریح و با بیان اینکه احداث یک بیمارستان درخور جمعیت خرمدره از آروزهای دیرینه مردم این شهرستان است، ابراز کرد: با پیگیری از وزیر بهداشت، دستور احداث بیمارستان ۲۲۶ تختخوابی «نور ولایت» صادر و ردیف بودجه آن اخذ شده است و تلاش داریم تامین اعتبار آن در بودجه سال آینده قرار گیرد. همچنین ساختمان آموزشی متعلق به پیام نور در این شهر وجود داشت که اکنون بلااستفاده بوده و قصد داریم در این مکان مرکز آموزشی در یکی از رشتههای علوم پزشکی راهاندازی کنیم.
وی احداث کمربندی خرمدره را نیز یکی از پروژههای نیمهتمام در این منطقه برشمرد و افزود: نیمهکاره بودن این پروژه، تصویر نامطلوب و خطراتی را برای منطقه ایجاد کرده است. در سالهای گذشته به دلیل کوتاهی برخی دستگاهها و اختلاف بین پیمانکار و دستگاه اجرایی مربوطه، رقم ۴ میلیارد تومانی که برای تکمیل آن اختصاص یافته بود، محقق پیدا نکرد و این در حالی است که امروز اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آن به ۶ میلیارد تومان رسیده است اما با این وجود مشکلی در بودجه برای تامین آن نداریم.
نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در خانه ملت با اشاره به اینکه در طرح تفصیلی شهر خرمدره مشکلات بیشماری وجود دارد، تصریح کرد: ۱۴۰۰ قطعه زمین در این شهر وجود داشت که در طرح تفصیلی خارج از محدوده شهر قرار گرفته بود که برای یکی از قطعات، ابتدا کاربری مسکونی تعریف شد اما در این طرح کاربریهای عمومی به آن اعمال و موجب گلایه مردم شد که در حال حاضر این مشکلات برطرف شده است.
این مسئول در مورد وضعیت سد کینهورس ابهر، یادآور شد: باید ۳.۶ میلیون مترمکعب از آب این سد به مصرف کشاورزی میرسید اما به دلیل بدهی دولت به پیمانکار، پروژه مذکور متوقف شده بود که در حال حاضر ۹ میلیارد تومان بودجه برای تکمیل این شبکه آبرسانی جذب شده و با اجرای آن ۳.۶ میلیون مترمکعب برای بخشی از اراضی ابهر و خرمدره استفاده خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به شرایط طرحها و دغدغههای مردم ابهر، فاضلاب این شهر را یکی از معماهای پیچیده در حوزه برنامه و بودجه خواند و گفت: این پروژه نیمهکاره به عنوان پروژه تمام شده مطرح و بودجه آن حذف شده بود اما با ورود بخش خصوصی، فاضلاب ابهر که پیشرفت ۸۰ درصدی دارد، به سرانجام خواهد رسید. همچنین ابهر در افق سال ۱۴۲۵ به ۳۲ میلیون مترمکعب آب شرب نیاز دارد ولی متاسفانه برای رسیدن به این مهم، ۵۰ درصد کمبود آب داریم که با راهاندازی اندیشکده پیشرفت و توسعه در راستای شناسایی و رفع مشکلات، تامین بیش از ۴ میلیون مترمکعب آب شرب را پیشبینی کردهایم.
شجاعی در ادامه به موضوع کشمش و فروش آن به عنوان یکی از دغدغههای تاکداران منطقه اشاره کرد و با بیان اینکه ۸۰۰۰ باغدار در حوزه انتخابیه ابهر، خرمدره و سلطانیه فعالیت میکنند که عمده محصول تولیدی آنها کشمش و تیزاب است، ادامه داد: قیمت خرید این محصولات از کشاورزان پایین بوده و مردم را متضرر کرده است؛ به همین خاطر معتقدیم باید خرید تضمینی با قیمت مناسب از کشاورزان انجام شود.
وی همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری، به تصویب موضوع مالیات بر خانههای خالی اشاره و آن را از اقدامات مهم مجلس یازدهم عنوان کرد و گفت: بدون این اقدام، کنترل قیمت مسکن امکانپذیر نبود. مالیات بر عایدی سرمایه نیز طرحی در راستای جلوگیری از دلالی و سوداگری است؛ در واقع زمانی که سرمایهگذاری مولد نباشد، به سمت سوداگری خواهد رفت؛ در حالی که باید فعالیتها به سمت تولید مولد سوق یابد.
نائبرئیس کمیسون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در مورد بودجه امسال، به ساماندهی موضوع افزایش ۲۵ درصدی حقوق کارکنان دولت و تعیین سقف حقوق ۲۱ برابر کف حقوق اشاره کرد و ادامه داد: در این فرآیند، فاصله کف و سقف حقوق ناعادلانه بود؛ بنابراین برای تحقق عدالت در این زمینه، سقف حقوق از ۲۱ برابر به ۱۵ برابر کف حقوق رسید و مالیات نیز پلکانی شد، یعنی کسانی که حقوق بیشتری میگیرند باید مالیات بیشتری نیز بدهند. همچنین افزایش ۲۵ درصد حقوق تا سقف ۱۰ میلیون تومان اعمال میشود و بالای ۱۰ میلیون تومان مشمول افزایش ۲.۵ میلیون تومانی حقوق خواهد شد.
وی با اشاره به ناعادلانه بودن معافیتهای مالیاتی برای هنرمندان نیز ابراز کرد: برای همه هنرمندان ارزش قائلیم اما برخی هنرمندان با درآمدهایی تا ۵۰۰ میلیون تومان معاف از مالیات بودند که در حال حاضر سقف معافیت مالیاتی به ۲۰۰ میلیون تومان کاهش یافته است. همچنین همسانسازی حقوق از دیگر اقدامات مجلس یازدهم است.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه بیش از ۱۷۰۰ مورد تحریم برای ایران وضع شده است، اظهار کرد: آمریکا آمادگی خود برای لغو ۹۰۰ مورد تحریم و مذاکره برای ۲۰۰ مورد را اعلام کرده و رفع ۵۰۰ مورد تحریم را به هیچوجه قبول نمیکند. این تصمیم برای کاهش تحریم در راستای تصویب قانونی در مجلس و ترس از اقدامات ایران حاصل شده است.
شجاعی با اشاره به اینکه کمیسیون اصل ۹۰ در دوره نظارتی یک سال گذشته، بانک مرکزی را مکلف به اجرای قانون جدید چک کرده است، یادآور شد: موضوع کاداستر نیز از مواردی بود که باید از سال ۹۳ تا ۹۸ به اتمام میرسید، اما تنها ۶ درصد پیشرفت داشت که اکنون بودجهای برای آن در نظر گرفته شده و قرار است بخش عمدهای از این قانون اجرا شود.
نائبرئیس کمیسون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بیان کرد: افزایش حقوق سربازان، بررسی پرونده ویلموتس، گرانیها و واگذاری و خصوصیسازی باشگاههای استقلال و پرسپولیس، شکایت از قیمت خودرو و مواردی از این دست در کمیسیون اصل ۹۰ بررسی شده است.
وی با اشاره به اینکه سهام عدالت اشکالات زیادی داشته و از ابتدا، عملکرد دولت در سهام عدالت شفاف نبود، تصریح کرد: برخی از شرکتها در این بخش بورسی نیستند و شفافیت ندارند و نمیدانیم چه اتفاقی برای اموال مردم خواهد افتاد، بنابراین طرح تحقیق و تفحص از سهام عدالت را تهیه کردیم تا بررسی جدی از ابتدای شکلگیری تا به امروز انجام شود.
نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی در مورد قطعیهای برق و شکایت از وزیر نیرو نیز اظهار کرد: وزیر نیرو موضوعاتی مانند کمبود بارش، کمبود برق، افزایش مصرف و رمزارزها را از چالشهای این حوزه مطرح کرد اما این توجیهها در قطعی برق قابل پذیرش نیست؛ چراکه میزان مصرف برق و نیاز امسال، لزوم افزایش تولید برق و تخمین مصرف برق رمزارزها قابل پیشبینی بوده و باید وزارت نیرو تمهیدات لازم را میاندیشید اما مدیریت اطلاعرسانی وزارت نیرو در قطعی برق عملکرد ضعیفی را نشان داد.
رئیس هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان زنجان، تعداد ثبتنامکنندگان در شوراهای اسلامی شهر استان را ۷۲۸ نفر برشمرد و خاطرنشان کرد: از این تعداد ۲۱ نفر پیش از رسیدگی هیئتهای اجرایی انصراف دادند. در بررسی هیئت اجرایی و هیئت نظارتهای شهرستانی ۱۳۸ نفر معادل ۲۱ درصد داوطلبان رد صلاحیت شدند. در بررسی هیئت عالی نظارت، صلاحیت ۳۵ نفر از رد صلاحیتشدگان تایید شد و ۸۵ نفر نیز اعتراض خود را اعلام کردند که نتایج نهایی آن ۱۵ خردادماه اعلام میشود. همچنین در تایید و رد صلاحیتها هیچ دید سیاسی نداشتیم و صفبندیها را قبول نداریم.
پایان خبر / تاریخ ما