میمه، عجین با عطر بهشت
در ۱۳۳ هکتار اراضی ملی و در ارتفاع حدود ۱۵۰۰ متری از سطح دریا از دل سنگلاخ کوهستانی درختچه گل محمدی به همت، ذوق، وسع دید و آیندهنگری مردم شهر میمه از توابع شهرستان شاهینشهر و میمه در راستای بهرهبرداری راهبردی و اقتصادی از منابع آب و خاک روییده و خاطره ساز بهاری ناب و دلانگیز برای بازدیدکنندگان گردشگران مسافران و … است.
عبدالرضا شیبانی، مدیر شرکت تعاون روستایی گلستان میمه و قنوات سهگانه، در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، با بیان اینکه این شرکت با ۱۵۰۰ عضو بزرگترین شرکت تعاونی استان اصفهان از نظر تعداد اعضا است، اظهار کرد: شرکت گلستان میمه و قنوات سهگانه بر طبق الگوی کشت خود دارای ۱۳۰ هزار درختچه گل محمدی بوده و فاز سوم این شرکت نیز با ۶۰ هکتار وسعت امسال به سال اقتصادی و بهرهوری خود رسیده است.
وی با بیان اینکه نگهداری به منظور بهرهبرداری مناسب از درختچههای گل محمدی هزینههای زیادی در پی دارد، افزود: امسال با توجه به سرمازدگی ناشی از برودت هوا و کاهش بارندگیها همه گلستانهای گل محمدی استان با کاهش میزان غنچه دهی روبرو هستند.
مدیرعامل شرکت تعاون روستایی گلستان میمه و قنوات سهگانه، با اشاره به آغاز بهرهبرداری از ۶۰ هکتار سطح زیر کشت، ادامه داد: درختچه گل محمدی برای باروری و غنچهدهی علاوه بر آبیاری مرسوم نیازمند آبیاری زمستانه حاصل از بارشهای فصلی است و با توجه به شرایط جوی امسال شاهد کاهش غنچهدهیها خواهیم بود، اما با آغاز بهرهبرداری از فاز سوم، (۶۰ هکتار) پیشبینی میشود، حدوداً ۱۶۰ تا ۱۷۰ تن گل محمدی برداشت شود که ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته بیشتر است.
نیروی کار اتباع افغان؛ ستون جامعه کارگری
شیبانی، با اشاره به عقد تفاهمنامه ارسال روزانه هشت الی نه تن گل به کارخانههای فرآوری گل در شهرستانهای دیگر استان، خاطرنشان کرد: میانگین چیدن گل به ازای هر نفر در یک روز ۳۰ کیلوگرم است و روزانه برای چیدن این حجم گل، حدود ۳۰۰ نفر نیروی گلچین نیاز است و در فصل گلچینی سهامداران شرکت تعاونی گلستان، افراد بومی میمه و اتباع افغان با همکاری یکدیگر در گلستان مشغول به کارند که امسال برای جلوگیری از اتلاف انرژی، وقت و از بین رفتن گل برنامهای مدون و هدفمند برای سازماندهی نیروی “گلچین” تدوین شده است.
وی اتباع افغان را ستون جامعه کارگری ایران دانست و ادامه داد: نقش اتباع خارجه افغان در حوزه کشاورزی بخش میمه خصوصاً شرکت تعاون روستایی گلستان، چشمگیر و غیرقابل کتمان بوده و قطعاً با حذف این نیروها در انجام کارها ناتوان و زمینگیر خواهیم شد.
توسعه و ارتقای شرکت تعاون روستایی گلستان میمه در گرو گازرسانی به آن
مدیرعامل شرکت تعاون روستایی گلستان میمه و قنوات سهگانه، با بیان اینکه امکان توسعه، ایجاد اشتغال و کارآفرینی گلستان میمه در گرو برآورد و تأمین هزینه در راستای گازرسانی به مجموعه است، خاطرنشان کرد: سیاستهای کلی کشور در کشاورزی مبتنی بر توسعه کشت گلخانهای است و این مهم با تکمیل روند گازرسانی به گلستان میمه پس از برآورد هزینه در شبکه گاز استان اصفهان و تأمین آن در بخش میمه محقق میشود که در این راستا علاوه بر جلوگیری از خام فروشی گل و امکان فرآوری ارزان آن در مزرعه، فرصت احداث گلخانه ۶ هکتاری با ایجاد اشتغال ۲۰۰ نفر، نیز میسر خواهد شد.
وی با تأکید بر لزوم احداث کارخانه فرآوری گل در نزدیکی شرکت تعاون روستایی گلستان میمه و قنوات سهگانه، افزود: احداث کارخانه فرآوری گل با توجه به افزایش قیمتها و به روز رسانی طرحهای توجیهی نیازمند بیش از ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات کمبهره ارزان قیمت است که با توجه به انتخاب شرکت تعاون روستایی گلستان میمه به عنوان شرکت نمونه تعاونی استان اصفهان و معرفی به سازمان مرکزی تعاون روستایی امید برخورداری از تسهیلات کمبهره پررنگتر شده است.
شیبانی، با اشاره به فرآوری گل و تولید گلاب به روش سنتی در گلستان، افزود: امسال با توسعه و ارتقا بخش گلاب سور گل میمه و تجهیز آن به دیگ و برج تقطیر فرآوری روزانه ۵۰۰ کیلو گل محمدی و در سایه ارتقای فنی و تجهیزاتی امکان افزایش ۱۰۰ درصدی تولید گلاب در سورگل میمه فراهم شده است، همچنین با تهیه بویلر فاز اول احداث کارخانه فرآوری گل محمدی نیز محقق میشود.
مدیرعامل شرکت تعاون روستایی گلستان میمه و قنوات سهگانه، دلیل اصلی پایداری، رشد و توسعه گلستان را مدیریت واحد، منسجم و یکپارچه این مجموعه دانست و تأکید کرد: سازمان تعاون تولید روستایی نقش سازنده، پویا و مؤثری در جلوگیری از مدیریت پراکنده شرکتهای تعاونی دارد به نحوی که تصمیمها در شرکتهای تعاونی به صورت منسجم و یکپارچه توسط هیئت مدیره اتخاذ و مدیرعامل مجری آن است.
وی با بیان اینکه در شرکتهای تعاونی تنوع سلیقه و پراکندگی قطعاً باعث افول بهرهوری و سوددهی است، ادامه داد: نتیجه واگذاری سهام به سهامداران منجر به پراکندگی در تصمیمگیری و نهایتاً از بین رفتن کشاورزی است.
شیبانی با اشاره به آغاز فعالیت شرکت تعاونی در سال ۹۲ گفت: قیمت گل در سنوات گذشته حدود ۱۰ هزار تومان در هرکیلو بود، اما سایر هزینههای نگهداری، گلچینی، حمل و نقل( گل و نیروی گلچین)، کود دهی و … یک فزاینده بود و این موضوع زمینهساز پشیمانی باغداران از کار گل در چهار سال گذشته شد.
وی به مقرون به صرفه، زودبازده بودن و مقاومت کشت این گیاه در شرایط اقلیمی خشک و سرد تأکید کرد و ادامه داد: امسال عوامل متعددی نظیر اثر خواص درمانی گلاب در کاهش آلام کرونا، خاصیت پیشگیری از ابتلا آن و … بر رشد صد در صدی قیمت گل محمدی مؤثر بوده و کارخانههای فرآوری نیز تکاپوی خاصی در تامین گل مورد نیاز خود داشتند.
در شرکت تعاون روستایی گلستان میمه و قنوات سهگانه، علاوه بر کشت درختچههای گل محمدی نهال انگور، به، پسته، زعفران و … نیز کشت میشود.
پایان خبر / تاریخ ما