برای تاسیس خانه مد چه باید کرد؟
سید علی زمزم، چهارشنبه شب ۱۲ خرداد به رسانههای گروهی گفت طبق دستورالعمل کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، شرایطی برای خانههای مد پیش بینی شده است.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، وی ادامه داد: ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دبیرخانه این کارگروه در استانها، نسبت به صدور مجوز برای خانههای مد باید اقدام کنند.
به گفته وی هدف از این دستورالعمل ساماندهی خانههای مد بوده و کسانی که زیر نظر اتحادیههای صنفی فعالیت نمیکنند و به صورت خانگی طراحی و دوخت لباس، کیف، کفش و زیورآلات و … را انجام میدهند، میتوانند با ارائه درخواست به اداره کل در قالب خانههای مد، مجوز دریافت کنند.
زمزم با اشاره به اینکه شرایط دریافت مجوز آسان است، ادامه داد: پس از اخذ مدارک مورد نیاز از متقاضی، از محل فعالیت و تجهیزات بازدید خواهد شد و در صورت تایید، مجوز فعالیت صادر میشود.
وی پوشش بیمهای تامین اجتماعی در قالب بیمه هنرمندان و دریافت مساعدتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از جمله مزیتهای اخذ مجوز دانست و گفت: از ۱۸ درصد سهم بیمه فعالین دارای مجوز، ۸ درصد را وزارتخانه واریز میکند و از مزایای بیمه بازنشستگی هم برخوردار خواهند بود.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه فعالین دارای مجوز علاوه بر بیمه، عضو صندوق اعتباری هنرمندان نیز شده و از خدمات این صندوق استفاده خواهند کرد، یادآور شد: امسال در تمام تفاهم نامههایی که با شهرستانها منعقد شده، بخش معرفی خانههای مد نیز ذکر شده و به صورت جدی دنبال خواهد شد.
زمزم از راه اندازی نخستین موزه تخصصی لباس محلی و منسوجات کشور در بیرجند خبر داد و بیان کرد: این موزه توسط اداره کل میراث فرهنگی و موسسه مد و لباس منسوجات مله به مدیریت جواد سیروسی و دارای مجوز از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی راه اندازی شده است.
به گفته وی این موزه شامل پوششهای سنتی استان از دوره قاجاریه تا دوران معاصر است و علاقه مندان میتوانند در محل خانه پردلی بیرجند از آن بازدید داشته باشند.
زمزم با بیان اینکه تالار نمایش، کارگاه پارچه بافی سنتی، پوششهای مناطق مختلف استان، عکاسخانه و خیاط خانه از بخشهای این موزه است، ادامه داد: در این موزه انواع لباسهای ابریشمی دست باف، اطلس، کرباس، برک، قارت و عروس و همچنین پارچه های سنتی برک، کریاس و مله به نمایش گذاشته شده است.
وی خاطرنشان کرد: این موزه که با هدف گردآوری لباسهای محلی از طریق خریداری یا به امانت گرفتن راه اندازی شده و به بازآفرینی و احیای انواع لباسهای محلی استان نیز میپردازد.
پایان خبر / تاریخ ما