فناوری در صورت نداشتن نوآوری طی ۲ یا ۳ سال از بین میرود
دکتر پرویز کرمی شامگاه چهارشنبه ۱۲ خردادماه در جمع مدیران و رؤسای دانشگاه های شهرستان ملایر، به ضرورت ایجاد اقتصاد خلاق در کنار اقتصاد دانش بنیان اشاره و تصریح کرد: با وجود تمام انتقاداتی که به دانشگاه های کشور وارد است، این دانشگاه ها در ایجاد نیروی انسانی موفق عمل کردند اما هنوز هم عمدتاً دانشگاه های ما دانشگاه نسل دوم هستند.
وی با بیان اینکه کشور ایران از ۱۰۰ سال پیش و زمان اکتشاف نفت تنها دو یا سه صنعت مادر داشت، افزود: کشور ایران تنها دو صنعت ذوب آهن و ماشین سازی تبریز را داشت و کشورهای غربی به جزء ایجاد کارخانه و خط تولید، هیچ تکنولوژی در اختیار ما قرار ندادند.
کرمی با تأکید بر اینکه تحریم های ظالمانه زمینه ساز پیشرفت و ایجاد تکنولوژی های جدید در ایران بود، گفت: شرکت های دانش بنیان در دوران تحریم، با وجود نیروی انسانی متخصص و تبدیل علم به محصول، صف شکنان تحریم ها بودند و در حال حاضر ۵۸۰۰ شرکت دانش بنیان و ۱۲۰۰ شرکت خلاق در سطح کشور برای ۳۰۰ هزار نفر اشتغال ایجاد کردند.
وی با اشاره به اهمیت صنایع فرهنگی ادامه داد: دو سال پیش گردش مالی صنایع فرهنگی در جهان، ۲۷۰۰ میلیارد دلار بوده است که سهم کشور ایران از این مبلغ با وجود ظرفیت های موجود، تنها ۱۵۰ میلیون دلار بود.
مشاور رئیس بنیاد علمی نخبگان یادآور شد: گردش مالی ۷۰۰۰ شرکت دانش بنیان و خلاق در ایران، ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است و این شرکت ها بر خلاف بسیاری از افراد و یا انرژی ها، قابل تحریم نیستند.
وی در ادامه با بیان اینکه نوآوری بر خلاف فناوری عمری ندارد، مطرح کرد: هر فناوری در صورت نداشتن نوآوری، طی دو یا سه سال از بین می رود پس اگر در صنایع مختلف از جمله مبل منبت نوآوری نداشته باشیم، این صنایع مانند بسیاری از صنایع دیگر از بین می روند.
کرمی به ظرفیت های جهانی شهرستان ملایر برای تبدیل به یک شهر خلاق اشاره و خاطرنشان کرد: امیدواریم در یکی از مکان های موقوفه شهرستان، امکان ایجاد یک خانه خلاق فراهم و ظرف سه ماه آینده افتتاح شود.
وی با تأکید بر اینکه هنر و فرهنگ هزینه زا نیست بلکه ثروت زا و اشتغال آفرین است، یادآور شد: امیدواریم با فراهم سازی زیرساخت های لازم و همکاری مدیران استانی و شهرستانی، مکانی برای تبدیل ایده های بسیاری از نخبگان و دانشجویان ملایری به محصول، ایجاد کنیم.
معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر نیز در ادامه دو دانشگاه ملایر و دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر را جزء دانشگاه های سرآمد کشور دانست و اظهار کرد: شهرستان ملایر علاوه بر فعالیت در سه حوزه انگور، مبل منبت و توسعه معادن و صنایع معدنی، در زمینه ایجاد و توسعه شرکت های دانش بنیان با حمایت پارک علم و فناوری مستقر در دانشگاه پیام نور نیز فعال است.
قدرت الله ولدی به ۱۱ واحد دانشگاهی شهرستان ملایر اشاره و تصریح کرد: وجود پژوهشکده انگور و مرکز تحقیقات پیشرفته مبل منبت در دانشگاه جامع ملایر و وجود سرای نوآوری مبل منبت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر، نشان دهنده ارتباط تنگاتنگ حوزه صنعت و دانشگاه است.
امام جمعه شهرستان ملایر نیز بیان کرد: طبق روایتی از امیرالمؤمنین(ع)، ضایع کردن اصول، تمسک جستن به فروعات، مقدم قرار دادن افرادی که از شایستگی برخوردار نیستند و کنار گذاشتن صاحبان فکر و ایده، از عوامل سقوط یک کشور، یک دولت و حتی یک خانواده است.
حجت الاسلام محمدباقر برقراری عامل موفقیت را تمسک به اصول دانست و گفت: یکی از عوامل پیشرفت یک جامعه، مقدم دانستن افراد دارای فکر، ایده نو، اختراع و اکتشاف است که خوشبختانه در این دولت و به همت دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، این مهم عملی شده است.
برقراری با تأکید بر اینکه تبدیل علم به ثروت و صنعت نیازمند پژوهش است، خاطرنشان کرد: همه این مجموعه ها به رشد علمی کشور کمک می کنند و رشد ۳.۵ درصدی در حوزه مقالات بین المللی نشان دهنده این رشد علمی است.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز به دو برند جهانی شهرستان در حوزه انگور و صنایع دستی اشاره و بیان کرد: ملایر به عنوان قطب تولید فروسیلیس غرب کشور، بیش از ۴۰ درصد تولید فروسیلیس را به خود اختصاص داده و وجود بیش از ۷۰ واحد سیلیس کوبی در شهر ازندریان نشان دهنده ظرفیت بالای این شهرستان در حوزه فروسیلیس و صنایع معدنی است.
حجت الاسلام احد آزادیخواه با اشاره به ایجاد ۲۰ هزار شغل در هر یک از حوزه های مبل منبت و خیاطی در شهرستان، گفت: حدود یک سوم جمعیت شهرستان ملایر به کار باغداری مشغول هستند و از طرفی پژوهشکده انگور در دانشگاه ملایر، فعالیت های پژوهشی در حوزه انگور را بصورت جامع دنبال می کند.
آزادیخواه به ضرورت راه اندازی خانه خلاق در شهرستان به منظور استفاده از بدنه علمی تاکید و بیان کرد: شرکت کیان کرد با صددرصد ظرفیت خود مشغول به تولید است و با راه اندازی فاز دوم این واحد در آینده ای نزدیک، ۶۰ تا ۶۵ درصد نیاز کشور در حوزه پارچه استخوان بندی تایر تأمین می شود.
ضررورت ایجاد مرکز پرتودهی گاما و الکترون در غرب کشور
در ادامه رئیس دانشگاه ملایر به ۶۵۰۰ دانشجوی این دانشگاه در چهار مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و پسادکتری در ۸۹ رشته تحصیلی اشاره و اظهار کرد: این دانشگاه با داشتن هفت دانشکده، یک پژوهشکده و پنج مرکز تحقیقات پیشرفته به عنوان یکی از ۴۰ دانشگاه جامع کشور و دومین دانشگاه جامع استان همدان، خدمات آموزشی و پژوهشی خود را دنبال می کند.
دکتر خسرو سایوند با بیان اینکه دانشگاه ملایر علاوه بر انجام رسالت آموزشی و پژوهشی خود، با توجه به سند آمایش آموزش عالی و فضای اقلیمی حاکم بر شهر، سه حوزه انگور، مبل منبت و معادن را هدف قرار داده است، تصریح کرد: ایجاد یک پژوهشکده با زیر بنای ۵۰۰۰ مترمربع و فعالیت ۲۴ دانشجوی دکتری پژوهش محور و اعضای هیئت علمی، ثمرات خوبی در حوزه آموزش، کسب ثروت و ایجاد ایده های خلاقانه داشته است.
وی ادامه داد: ایجاد مرکز پرتودهی گاما و الکترون با هدف افزایش ماندگاری و صادرات محصولات و فرآورده های باقی و کشاورزی، در غرب کشور ضروری است که با سرمایه گذاری بخش خصوصی کمی پیش رفته است اما نیازمند حمایت مجموعه معاونت علمی و فناوری است.
وی خاطرنشان کرد: مبل منبت ملایر باید مانند رتبه بندی جهانی، در فضای واقعی نقش آفرینی کند. میزان گردش مالی مبل منبت ملایر در بازارهای جهانی بسیار کم است و ۲۰ هزار صنعتگر این حوزه در صورتی می توانند بازارهای اروپا را به تصاحب خود درآورند که به این حوزه نگاه سیستماتیک داشته باشند.
رئیس دانشگاه ملایر با بیان اینکه نباید از ظرفیت های شهرستان ملایر که نماد و الگویی برای پیشرفت کشور است، راحت عبور کرد، گفت: طبق تأکیدات مقام معظم رهبری، با سیاه نمایی و گزارش یاس نمی توان کاری را پیش برد و همه ما وظیفه داریم امید را در جامعه ترویج دهیم.
بازسازی سرای مبل منبت نیازمند اعتبار است
در ادامه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر به اقدامات علمی منسجم دانشگاه آزاد در زمینه مبل منبت اشاره و مطرح کرد: از سال ۹۸ و در راستای جهانی شدن مبل منبت شهرستان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر علاوه بر انجام وظایف خود به عنوان کمیته علمی، بیش از ۴۵۰ موضوع پژوهشی را احصاء و به منظور مرتفع کردن موانع پیش روی این صنعت در اختیاز دانشجویان تحصیلات تکمیلی قرار داد.
دکتر محمدعظیم خدایاری با بیان اینکه در حال حاضر برخی از این موضوعات به مرحله دفاع رسیدند و در اختیار فعالان حوزه مبل منبت قرار گرفتند، افزود: با اخذ مجوز ایجاد سرای نوآوری مبل منبت در سال۹۸، با چند سرمایه گذار بخش خصوصی تفاهم نامه هایی منعقد شده و چند شرکت دانش بنیان متقاضی حضور در این سرا هستند.
خدایاری تأکید کرد: مبلغ یک میلیارد تومان برای بازسازی این سرا تخصیص یافت که با توجه به شرایط تورم، این مبلغ کفاف بازسازی کامل سرا را نداده و نیازمند حمایت بیشتر برای تکمیل سرا هستیم و امیدواریم با بازسازی و استقرار کارگاه های تخصصی در این سرا، به ماندگاری و رشد صنعت مبل منبت در شهرستان کمک کنیم.
نداشتن ساختمان مستقل؛ مهمترین مشکل مرکز رشد ملایر
مسئول مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان ملایر نیز به اخذ مجوز و آغاز به کار این مرکز از سال ۸۹ در ملایر اشاره و مطرح کرد: با وجود امکانات محدود، تاکنون ۲۰۰ طرح در این مرکز شناسایی و ۳۰ واحد فناور مستقر شدند همچنین این مرکز زمینه ساز شکل گیری دو مرکز نوآوری در شهرستان و نیز راه اندازی شرکت شتاب دهنده صنایع هایتک خودرو است.
محمد عسگری با بیان اینکه در حال حاضر این مرکز در مکانی کوچک و استیجاری مستقر است، ادامه داد: مهمترین مشکل مرکز رشد واحدهای فناور در شهرستان، نداشتن ساختمانی مستقل و در شان مخترعین و شرکت های دانش بنیان برای استقرار این واحدها است و پیشنهاد ما استفاده از ظرفیت اداره اوقاف برای تأمین مکانی برای استقرار مرکز است.
پایان خبر / تاریخ ما