ساده مثل روحالله…
حجتالاسلام و المسلمین علیاکبر سبزیان، مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی در یادداشتی به مناسبت سالروز ارتحال امام خمینی(ره) آورده است:
«۱. هفت ساله بودم، ۱۴ خرداد ۱۳۶۸، که قیامت را دیدم. آن روزها در ایران قیامتی برپا شده بود. میلیونها نفر -زن و مرد- از سراسر ایران راهی شده بودند تا زمینهای بایر غرب بهشت زهرا در تهران را با اشک خود آبیاری کنند و پیکر یکی از محبوبترین رهبران تاریخ را به خاک بسپارند. آن روزها همه گریه میکردند در داخل و خارج. حتی میشد صدای گریه فرشتهها را از آسمان شنید. واقعاً که بود این مرد؟ چه کرده بود این مرد؟ عاشق چه چیز او بودند این مردم که آن روز جهان در برابر عظمتش ایستاد و سر تعظیم در برابرش فرود آورد.
۲. سبک زندگی بزرگان و رهبران سیاسی جهان و مصلحان تاریخی همیشه برایم خواندنی و شیرین است، اما در بین همه آنها، زندگی امام خمینی برایم متمایز و خیلی متفاوت است. او را رهبری فرازمانی و فرازمینی یافتم و مطمئنم محبوبتر از همه آنهاست. برای من رمز محبوبیت امام روحالله ساده زیستیاش بود؛ سادگی در کلام، سادگی در پوشش و لباس، سادگی در رفتار و سادگی در سبک زندگیاش. اینکه تشریفات گریز بود و اهل ادا و اطوارهای نمایشی سیاسی نبود. از اول تا آخر عمرش هم تغییری نکرد و همانی که بود تا آخر ماند. به نظرم این سادهزیستی و تشریفات گریزی او، هم رمز محبوبیتش بود و هم منشاء اقتدارش، چراکه از سادهترین ساختمان حکومتی جهان یعنی «حسینیه جماران» بر قلب میلیونها انسان آزاده دنیا حکومت کرد و با همراهی مردم کشورش توانست انقلابی به وسعت تاریخ رقم بزند و در مقابل همه ابرقدرتهای جهان بایستد و مدافع مظلومان و محرومان جهان شود.
جالب اینکه ساده زیستیاش، نه مزّورانه بود که بوی نیرنگ و فریب دهد و نه زاهد نمایانه که بوی زهد فروشی دهد. ساده زیستیاش بیپیرایه بود و همان ساده زیستی عزتمند و راستین مورد نظر اسلام. از دوران طلبگی و قبل رهبری تا لحظه پایانی عمر بابرکتش، سبک زندگیاش ساده زیستی و تشریفات گریزی و قناعت و پرهیز از مصرفگرایی بود و همین مدل زندگی او را روز به روز محبوبتر میکند. مخصوصاً این روزها که جهان قرن حاضر تشنه حرفها و رفتارهای ساده و زلال و خودمانی است.
باورم این است که خوشبختی در ساده زیستی و سادگی است و از اینرو امام روحالله از خوشبختترین آدمهای دنیاست. این ساده زیستی از نقاط برجسته سبک زندگی و مکتب روحالله است.
جامعه امروز ما به شدت نیازمند بازخوانی و ترویج سیره عملی امام خمینی در تمامی زمینهها خصوصاً ساده زیستی، تجمل و تشریفات گریزی و زندگی مقاومتی اوست. اعتقاد قلبی دارم زندگی امام روحالله قابل بازسازی است و امروز میشود از مدل زندگی او برای ساخت یک زندگی مؤمنانه به خوبی استفاده کرد».
پایان خبر / تاریخ ما