کوتاه‌شدن دست سوءاستفاده‌کنندگان باعث رشد هنر می‌شود

جعفر مروارید در مراسم تکریم و معارفه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی که امروز، ۱۳ خرداد ماه در مشهد برگزار شد، با بیان گزارشی از عملکرد سه ساله خود در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، اظهار کرد: اولین دستاورد، ارتقاء سطح تاثیرگذاری و بازیابی مجدد اقتدار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که با تعامل فعال و گفت‌وگو در سطوح مختلف محقق شد. آنچه باعث رشد، ‌پیشرفت و شنیده شدن نظرات تخصصی اصحاب فرهنگ و هنر است، آرامش فرهنگی هنری و کوتاه شدن دست سوءاستفاده‌کنندگان است. برخلاف کسانی که چالش‌ها و تشنج‌ها را علامت پویایی فرهنگ می‌دانستند، آرامش فرهنگی که زمینه‌ساز پویایی فرهنگی است، تجربه‌ای بود که گام به گام، در این سه سال پایه‌ریزی شد.

وی تثبیت تولی‌گری فرهنگ و هنر استان توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی را به عنوان دومین دستاورد خود در سه سال مدیریت عنوان کرد و گفت: با همکاری با نهادهای تأثیرگذاری همچون شهرداری، آستان قدس رضوی، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و نهادهای نظارتی برای مشارکت با اداره کل فرهنگ و ارشاد اقدامات خوبی صورت گرفت. پنج نمایشگاه و چندین جشنواره فرهنگی و هنری را نیز با همکاری تمام‌قد شهرداری برگزار کردیم. قرارداد ۲۳ بندی با آستان قدس رضوی منعقد شد و سازمان برنامه و بودجه نیز بودجه‌های عمرانی ما را چند برابر کرد و یک بودجه دو میلیاردی نقدی برای تکمیل ساختمان اداره کل اختصاص داد.

مروارید ادامه داد: دستاورد سوم بنده تکریم و ارتقاء شان اصحاب فرهنگ و هنر و چانه‌زنی با بخش‌های مختلف حاکمیتی برای حفظ حقوق آن‌ها بود که رعایت شان مشهدالرضا(ع) در نحوه برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری نیز پیگیری شد. بیش‌ترین حمایت مالی از اصحاب فرهنگ و هنر، اصحاب قرآنی، اصحاب رسانه، رسانه‌های دیجیتال و مشاغل فرهنگی خانگی، طی این سال های اخیر، در سال ۱۳۹۹ را  داد که در مجموع، ۶۴ میلیارد و ۵۹۷ میلیون تومان تسهیلات اعطایی سال ۹۹ بوده است که از این مبلغ، ۵۷ میلیارد و ۸۱۵ میلیون تومان، تسهیلات با نرخ  چهار درصد، یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ ۱۶ درصد و پنج میلیارد و ۱۶۲ میلیون تومان در قالب هنر کارت، به صورت بلاعوض، اعطاء شده است.

وی تصریح کرد: همچنین توجه به اقتصاد فرهنگ و هنر، با اجرای یک ساله بازار فرهنگ و هنر مشهد و برنامه‌ریزی بازارهای فرهنگ و هنر گلستان، بازار فرهنگ وهنر عرصه شهداء مشهد (مجتمع طوس) و گذرهای فرهنگ و هنر در نیشابور و سبزوار، در حال انجام است.

مدیر کل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان این‌که «تکریم معنوی اصحاب فرهنگ و هنر، مهم‌تر از تکریم مادی آن‌ها است»، عنوان کرد: همیشه افتخار من بهره‌مندی و خوشه‌چینی از خرمن تجارب پیشکسوتان فرهنگ و هنر و حمایت از ایده های جوانان بوده است، چنانچه از یک طرف حضور پیشکسوتان و نخبگان فرهنگی و هنری را در چهار شهر خلاق فرهنگ و هنر خراسان رضوی شاهد هستیم و از طرف دیگر برگزیده شدن جوانان خراسان رضوی در جشنواره ملی موسیقی جوان و هنرهای تجسمی جوان قدرت جوانان خراسان رضوی در گام دوم انقلاب را تثبیت کرد.

مروارید خاطرنشان کرد: تمامی این دستاوردها، جز با همراهی و همدلی مجموعه معاونان و همکاران خدوم محقق نمی‌شد و این‌که خانواده بزرگ فرهنگ و هنر، خود را یک ید واحده بداند و اختلاف گفتمانی درون خانوادگی را به بیرون خانواده نبرد، باعث فعلیت یافتن تمام عیار تمامی ظرفیت‌های نهفته فرهنگ و هنر خواهد شد.

وی در توضیح دستاورد پنجم خود با بیان این‌که «سال ۹۹ با توجه به شیوع بیماری کرونا، بدترین سال فرهنگ و هنر بود»، خاطرنشان کرد: بهترین هنرمندانمان در عرصه موسیقی، سینما، تئاتر، شعر و اصحاب قلم را در این سال از دست دادیم. علاوه بر حجم فشرده اندوه و بار عاطفی در جامعه فرهنگی و هنری، رویدادها و فعالیت‌های حضوری فرهنگ و هنر نیز تعطیل شد، اما امیدمان را از دست ندادیم. کرونا نه تنها دل‌های ما را به هم نزدیکتر کرد، بلکه مفهوم نوینی از فرهنگ و هنر را آفرید و آن حجم انبوه فعالیت‌ها در فضای مجازی بود که بخش مهمی از آن، رسالت اجتماعی فرهنگ و هنر در فرهنگ‌سازی زیست کرونایی بود. در دوران کرونا هنرمندان، کماکان به عنوان ساربان دل‌های مردمان ایران اسلامی، نقش انکار ناپذیرشان در خلاقیت و اعتلاء گفتمان اخلاقی جامعه را تثبیت کردند.

مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: آنچه که در ادامه این مسیر، خلاقیت فرهنگی و هنری در گام دوم انقلاب را هموار می‌سازد، تعریف مجدد و سیاست‌گذاری تحول‌خواه نسبت به فرهنگ و هنر در گام دوم انقلاب است. پیشنهاد اول من در این رابطه این است که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر هنر مجازی با نگاه تمرکز زدایی، مبتنی بر ارزش‌ها و رسوم محلی، راه‌اندازی شود و وظیفه هدایت، حمایت، نظارت بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده گیرد. همچنین نظارت بر محصولات فرهنگی و هنری به خود جامعه فرهنگی و هنری واگذار شود.

مروارید برنامه‌ریزی برای اقتصاد فرهنگ و هنر را به عنوان دومین‌ پیشنهاد خود ذکر کرد و گفت: نیازمند تغییر نگاه از فرهنگ و هنر مبتنی بر دلارهای نفتی، به صنایع خلاق و نوآورانه و فناورانه فرهنگی و هنری، با  نگاه  به صادرات منطقه‌ای و جهانی هستیم. همچنین نیازمند تغییر از نگاه سیاست‌زده به فرهنگ و هنر، به رویکرد فرهنگ امنیت‌بخش و تاسیس دفتر اقتصاد فرهنگ و هنر در ساختارهای اقتصادی حاکمیتی هستیم. سیاست‌گذاری برای خلاقیت و نوآوری فرهنگی، توسعه عدالت هنری با احیاء فنون هنری فراموش شده، همانند قوشمه و سورنانوازی، موسیقی مقامی، پرده‌خوانی، منبت‌کاری و… نیز توجه عادلانه و متوازن به همه هنرها است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، وی با بیان پیشنهادهای بعدی خود، خاطرنشان کرد: عدالت هنری، با توجه ویژه به هنرمندان فراموش شده و الگوسازی از مفاخر فرهنگی و هنری به جای سلبریتی‌ها، توسعه آموزش های فنون هنری و صنایع فرهنگی و هنری برای حاشیه‌های شهرها با کمک و گسترش نهادهای انقلابی فرهنگی هنری و راه اندازی مگاهلدینگ فرهنگ و هنر، با سرمایه‌گذاری در هنرهای هفت‌گانه و هنرهای فراموش شده‌ نیز مهم است. همچنین احیاء قانون خرید آثار فرهنگی و هنری توسط دستگاه‌های اجرایی از درصدی از درآمدهای دستگاه‌های اجرایی با نظارت شورای اقتصاد فرهنگ و هنر نیز قابل توجه خواهد بود.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.