امروز برای تبلیغ دین باید با زبان زمان خود، با جوانان سخن بگوییم
حجتالاسلام محمدتقی سبحانینیا در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما اظهار کرد: ازجمله مهمترین رسالتهای طلاب علوم دینی در حوزه علمیه تبلیغ، نشر معارف دینی و تبیین اعتقادات دینی و احکام و مناسک است؛ در این میان شیوه تبیین یکی از مهمترین ابزار کار طلاب علوم دینی است که اگر با شیوههای تبلیغ معارف دینی آشنا باشیم خروجی کار ارتقا پیدا خواهد کرد و تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.
وی ادامه داد: سنت تبلیغ سنتی دیرینه است و از صدر اسلام تا به امروز علمای دین تبلیغ خود را بهصورت سخنرانی و جلسات حضوری انجام دادهاند و بعد از این نیز شیوه سنتی ادامه خواهد داشت چراکه یکی از روشهای موثر است و مانند کلاس درس حضوری است.
مدیر حوزه علمیه قزوین خاطرنشان کرد: امروز در عصر دیجیتال قرار داریم و با دهکده جهانی، ابزارهای جدید و کارآمد برای اطلاعرسانی مواجه هستیم و ضرورت دارد تبلیغ دین اشکال متنوعی به خود بگیرد یعنی تنها به شیوه سنتی و منبر رفتن نمیتوانیم به تبلیغ بپردازیم و در کنار شیوههای قدیمی و پایدار، طلاب علوم دینی باید روشها، ابزارها و مهارتهای متناسب با پیشرفت جامعه را بیاموزند و از آنها برای تبیین معارف دینی استفاده کنند.
وی تشریح کرد: امروزه بهدلیل شیوع کرونا بیش از گذشته به ضرورت استفاده از فضای مجازی پی بردهایم فضای مجازی میتواند اثر بیشتری نسبت به فعالیت حضوری داشته باشد چراکه تبلیغ در فضای مجازی ماندگاری دارد و فایلهای صوتی در این فضا وجود دارد و دست به دست میچرخد و مخاطبان بیشتری نسبت به جلسات حضوری میتوانند از آن استفاده کنند بنابراین باید در تبلیغات از ابزارهای روز نیز استفاده کنیم. از روشهای تبلیغی متفاوت باید به تبیین دین بپردازیم و از طریق تولیدات رسانهای به صورت مکتوب و چند رسانهای استفاده کنیم تا محتوا و مطلب مورد نظر به جامعه منتقل شود.
حجتالاسلام سبحانینیا بیان کرد: امروز طلاب جوان به بسیاری این روشها آگاهی داشته و از آن استفاده میکنند این طلاب بعد از اینکه دانش لازم تبلیغی را دریافت کردند مهارتهای گوناگونی را خواهند آموخت تا در آینده شاهد تحول عظیمی در شیوههای تبلیغ باشیم.
وی افزود: اگر مبلغ بخواهد تنها تبلیغ شفاهی را دنبال کند باید خوشبیان بوده و ویژگی استاندارد ظاهری را داشته باشد تا مخاطب جذب شود اما طلاب برای تبلیغ در فضای مجازی به توانمندیهای دیگری نیاز دارند که برای تبلیغ باید از آن استفاده کنند بنابراین باید مهارت و ابزار لازم را در ارتباط نوع و شیوه تبلیغ فراگرفته باشند و از آن به نحو احسن استفاده کنند.
مدیر حوزه علمیه قزوین با بیان اینکه شاهد تنوع در شیوههای تبلیغ در فضای حقیقی و مجازی توسط طلاب هستیم، متذکر شد: باید از مجموعه ابزارهای دنیای معاصر برای تبلیغ دین استفاده کنیم تا بتوانیم محتوای معنوی و دینی و اخلاقی را به نحو مطلوبتری به جامعه منتقل کنیم.
حجتالاسلام سبحانینیا در پایان سخنانش یادآور شد: باید بیاموزیم که با مخاطب خود به ویژه جوانان متناسب با مقتضیات همان عصر صحبت کنیم باید زبان زمان مردم خود را درک کنیم بنابراین چون جوانان امروزیتر هستند و توان انتقال مطالب را به نحو مطلوبتر دارند باید در حوزههای علمیه علاوه بر تعلیم معارف دینی، مهارتهای لازم را به طلاب جوان بیاموزیم تا مخاطبان خود را به صورت حداکثری جذب کنند.
پایان خبر / تاریخ ما