۶۲ رشته آموزشی در زندانهای استان تهران تدریس میشود
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، سیدحشمت الله حیات الغیب در جلسه ای که با حضور علی اسمعیلی معاون سلامت، اصلاح و تربیت زندان های استان تهران و روسای ادارات اشتغال و حرفه آموزی اداره کل و زندان های تابعه و نیز تعدادی از کارآفرینان حوزه های مختلف حرفه ای حضور داشتند، با اشاره به ضرورت توسعه امر آموزش زندانیان اظهار داشت: در برنامه های توسعه ای سازمان زندان ها، اشتغال به کار زندانی پایه اصلی اصلاح و تربیت است. زیرا زندانی در ایام تحمل حبس، فرصت مناسبی برای آموختن حرفه و فنی متناسب با استعداد و توانائی خود به دست می آورد که ضمن رهایی از بیکاری و بطالت، پس از آزادی با ادامه آن هنر، می تواند شغل مناسبی داشته، به چرخه جرم بازنگردد.
مدیرکل زندان های استان تهران همچنین گفت: وقتی می خواهیم به اشتغال و جامعه ای توانمند بیاندیشیم باید به خاطر داشته باشیم که راه کار آن در بهره گیری از نیروی انسانی توانمند و ماهر نهفته است. با این رویکرد در حال حاضر ۶۲ رشته متنوع آموزشی با همکاری سازمان های صنایع دستی و فنی و حرفه ای در زندان های استان تهران تدریس می شود، ضمناً کارآفرینان و نیکوکاران نیز به میدان آمده اند تا بخش اشتغال زندانیان و کسب درآمد برای آنان و خانواده هایشان در ایام تحمل حبس، فعال و پویا گردد.
حیات الغیب افزود: مددجویان بر اساس علاقه وتوانمندی خود در دوره های متنوع آموزشی به صورت رایگان ثبت نام نموده، در پایان گواهینامه معتبر پایان آموزش بدون درج نام زندان دریافت می کنند و از طریق مرکز مراقبت بعد از خروج، به محض آزادی امکان دریافت وام خوداشتغالی و ورود به بازار کار و کسب نان حلال را دارند.
وی تصریح کرد: فراگیری مهارت های فنی و حرفهای توسط زندانیان زمینه ورود بهتر آنان به جامعه پس از آزادی از زندان را فراهم می آورد. آموزش و یادگیری مهارت می تواند مسیر زندگی فرد را مشخص کند و اگر فرد زندانی حرفه ای را یاد بگیرد و منتج به اشتغال شود مسیر زندگی وی تغییر خواهد کرد و به جای مسیر خلاف و جرم در حوزه مهارت و شغل وارد شده و به زندگی برخواهدگشت. آموزش مهارت های فنی و حرفه ای به زندانیان موجب خودباوری و اصلاح و تربیت آنان می شود.
او همچنین با تقدیر از تلاش های صورت گرفته در بخش حرفه آموزی زندانیان گفت: اشتغال زندانیان یکی از مسائل مهمی است که میتواند در بازپروری شخصیت زندانی نقش مهم و اثربخشی داشته باشد، بنابراین برنامه های اصلاحی و تربیتی و نیز بازگشت سعادتمندانه زندانی به جامعه نقش پررنگتری دارد و تمام برنامه های اصلاحی و تربیتی سازمان زندان ها بر همین اساس تدوین شده است.
حیات الغیب تأکید کرد: بیکاری عامل کسالت زندانیان است، لذا اگر برنامه هایی جهت آموزش و اشتغال زندانیان نداشته باشیم یا آموزش های تدوین شده را به درستی اجرا نکنیم، شاهد اتلاف وقت مددجویان و فرصت های بازپروری خواهیم بود.
در این جلسه روسای ادارات اشتغال و حرفه آموزی به بیان نظرات و مشکلات خود پرداختند. همچنین کارآفرینان بخش خصوصی در حوزه های اشتغال نشسته و کارگاهی شامل مونتاژ گل های پلاستیکی، قطعات لامپ های ال ای دی و آیفون تصویری نیز برنامه های خود را مطرح نمودند که در هر دو بخش، مدیر کل زندان های استان تهران دستورات لازم را صادر کرد.
پایان خبر / تاریخ ما