حذف یک معطلی در ترخیص کالاهای اساسی
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، طی پیشنهاداتی که از سوی دستگاههای مربوطه از جمله گمرک ایران، جهت رفع موانع ترخیص کالاهای اساسی و برداشتن مشکلات رسوب آنها به رئیس جمهور ارائه شد چند مورد مدنظر قرار داشت که از جمله آن به عرضه کالاهای اساسی در سامانه بازارگاه برمیگشت.
این در حالی است که تا پیش از این، جریان صدور مجوز بازارگاه، نزدیک به یک ماه زمانبر بود و خود از عوامل رسوب کالاهای اساسی در گمرک و بنادر به شمار میرفت، چرا که وزارت جهاد کشاورزی صدور مجوز بازارگاه را منوط به رفع تعهدات قبلی صاحبان کالا می کرد و این امر باعث می شد کالاهای آماده ترخیص هفته ها در گمرک در انتظار صدور مجوز معطل بماند؛ اما طی پیشنهاد ارائه شده و مصوبه ستاد اقتصادی دولت این مشکل حل و فصل شده است.
آن طور که مهرداد جمال ارونقی _ معاون گمرک ایران _ به خبرگزاری تاریخ ما اعلام کرده براساس مصوبه اخیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، وزارت جهاد کشاورزی موظف است در مهلت زمانی تعیین شده و حین تخلیه کالاهای اساسی نسبت به تاییدیه مجوز سامانه بازارگاه اقدام کند تا برای صدور مجوز بازارگاه در تشریفات ترخیص کالا هیچ گونه معطلی ایجاد نشود.
به گفته وی، بر این اساس صدور سیستمی «مجوز قرنطینه نباتی» به عنوان یکی از مجوزهای قانونی مربوط به ترخیص کالاهای اساسی به منزله صدور «مجوز بازارگاه» تلقی خواهد شد.
بنابر اعلام معاون فنی گمرک ایران، با این مجوز و طبق تاکید معاون اقتصادی رئیس جمهور، گمرک مکلف است به قید فوریت نسبت به اجرای مصوبه ابلاغی اقدام کند. براین اساس، اکنون کلیه گمرکات اجرایی با اخذ مجوز قرنطینه، آن را به عنوان مجوز بازارگاه تلقی و اجازه ترخیص کالاهای اساسی مشمول را صادر میکنند.
لازم به ذکر است که در مصوبه اردیبهشتماه ستاد اقتصادی دولت در رابطه با رفع مشکل رسوب کالاهای اساسی در گمرک و بنادر به ویژه در بندر امام خمینی (ره) ، مشکلاتی از جمله تخصیص و تامین ارز و همچنین ترخیص درصدی کالا مورد توجه قرار گرفت و براساس آن قرار شد که مجوز ترخیص ۹۰ درصدی کالاهای اساسی که مهلت آن در اسفندماه به اتمام رسیده بود بار دیگر تمدید شود، از سوی دیگر بانک مرکزی مکلف شد که در رابطه با رویه تخصیص و تامین ارز کالاهای اساسی تسریع کرده و درصورت مراجعه صاحبان کالاهای اساسی مشمول ارز ترجیحی، ظرف سه روز، اعلامیه تأمین ارز بصورت اعتباری صادر کند.
در حال حاضر حدود ۵.۸ میلیون تن کالای اساسی در گمرکات و بنادر کشور وجود دارد که حدود ۷۰ درصد آن در بندر امام خمینی (ره) دپو شده است.
پایان خبر / تاریخ ما