ایجاد شهرک اقتصادی برای دانش بنیان های ایرانی در کنیا
سفیر ایران در کنیا گفت: اعزام هیاتهای تجاری کنیایی به ایران، ایجاد شهرک اقتصادی و راه اندازی خانه نوآوری از اقدامات برای توسعه بازار دانش بنیانها در کنیا هستند.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما ، جعفر برمکی امروز در رویداد صادراتی که به صورت آنلاین در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، گفت: یک سالی می شود که در صدد راه اندازی شهرک منطقه ای پردازش اقتصادی ایرانی در آفریقا هستیم.
وی با بیان اینکه اقدامات ما در این زمینه یک ماه قبل به نتیجه رسیده است، اظهار داشت: همه جوانب راه اندازی این شهرک سنجیده شده و تا پایان سال جاری راه اندازی می شود.
به گفته وی در صدد هستیم به زودی جلسهای با سرمایه گذارانی که تمایل به سرمایه گذاری در کنیا دارند را برگزار کنیم.
وی تاکید کرد: این شرکتها میتوانند محصولات خود را در کنیا به تولید برسانند و به سایر کشورها صادر کنند.
به گفته سفیر ایران در کنیا، کشور کنیا با کشورهایی مانند انگلستان و امریکا معاهده تجاری دارد و محصولات تولید شده در این کشور به بازار بسیاری از کشورها قابلیت صادرات دارند.
برمکی با بیان اینکه کنیا کشوری در شرق افریقاست و عضو جامعه شرق افریقا محسوب می شود، گفت: این کشور دارای زیر ساختهای بهتری نسبت به سایر کشورهای آفریقا بوده از این رو اکثر کشورها سعی دارند برای رسیدن به بازار سایر کشورها از فرصت های کنیا بهره ببرند.
وی گفت: به دلیل ایجاد دو آژانس تخصصی از سوی سازمان ملل در کنیا، هیاتهای تجاری زیادی به منظور شرکت در جلسات محیط زیست سازمان ملل متحد و اسکان ملل متحد به کنیا میآیند و این امر بازار مناسبی را در این کشور ایجاد کرده است.
به گفته برمکی، این کشور عضو بازار مشترک کشورهای شرق و جنوب آفریقا (کومسا) که شامل ۲۲ کشور میشود، بوده و این خود یک ظرفیت بالایی محسوب می شود.
برمکی گفت: این موضوعات برای افرادی که تمایل دارند در کنیا سرمایه گذاری کنند، مهم است.
سفیر ایران در کنیا با اشاره به ایجاد منطقه آزاد درون قارهای در افریقا افزود: در حال حاضر ۱۶ درصد از تجارت افریقا میان کشورهای این قاره انجام میشود و یکی از اهداف این منطقه ارتقا سطح همکاری کشورهای افریقایی از ۱۶ درصد به ۶۰ درصد است.
وی با اشاره به ضرورت همکاری ایران در کشور کنیا، یادآور شد: به شرکتهایی که تمایل به همکاری با این کشور دارند، توصیه میشود برای وارد شدن به تجارت با کنیا حتما کلیه جوانب را در نظر بگیرند.
سفیر ایران در کنیا با بیان اینکه داشتن وکیل برای دانش بنیانها برای روابط تجاری با این کشور ضروری است، تاکید کرد: همچنین در روابط تجاری با این کشور باید توجه داشت که رابطه دو طرف صادراتی و وارداتی وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: سال گذشته خانه نوآوری در کشور کنیا با حمایت معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری راه اندازی شد و در مدت کوتاه توانست تجهیزات پزشکی را وارد بازار کند.
سفیر ایران در کنیا گفت: سفارت ایران در کنیا در صدد است تا فرصتهای تجاری این کشور را به شرکتهای علاقه مند برای همکاری معرفی کند.
وی اظهار کرد: ما برنامههای همکاری در حوزههای تخصصی آماده همکاری هستیم و در این راستا اولین هیات جاری در حوزه کشاورزی به ایران اعزام کردیم.
وی با بیان اینکه قرار است هیات های تجاری در حوزه های مختلف از کنیا به ایران بیایند، اضافه کرد: هیات بعدی برای اعزام به ایران در حوزه تجهیزات پزشکی است و این روند ادامه خواهد داشت.
سید بهالدین حسینی امروز در یکشنبه های صادراتی-پذیرش هیاتهای تجاری از کنیا که به صورت آنلاین در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، گفت: در حال حاضر دیگر نگاه سابق به آفریقا به عنوان یک قاره فقیر و عقبمانده وجود ندارد بلکه این کشور دارای ظرفیت ها و پتانسیل های جدیدی است که میتوان از ظرفیت ها به خوبی بهره برد.
دبیر میز آفریقای وزارت امور خارجه با بیان اینکه کنیا هاب منطقه ای و پایلوت صادرات اقتصادی کشورها محسوب می شود، ادامه داد: از این رو حضور در آفریقا از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به گفته حسینی اکنون کشورهای همسایه ما همچون ترکیه، عربستان سعودی، آمریکا، رژیم صهیونیستی و… از این ظرفیتها به خوبی بهره میبرند اما جای خالی شرکت های دانش بنیان ایرانی در این عرصه به شدت احساس می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ارتباط دریایی ایران و آفریقا برقرار است، گفت: همچنین با رایزنی هایی که شده قرار است ارتباط پروازی این دو کشور به صورت مستقیم ایجاد شود.
دبیر میز آفریقای وزارت امور خارجه با بیان اینکه در حال حاضر ۶۴۸۰ شرکت دانش بنیان در ۴۵ پارک علم و فناوری مورد حمایت قرار گرفتند، بیان کرد: این نشان از ظرفیت های ویژه ایران بوده که میتوانند به واسطه قاره آفریقا خصوصا شرق آن به ظرفیت های صادراتی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یک نمایشگاه دائمی دستاوردهای ایرانی در کنیا توسط معاونت علمی فعالیت میکند، گفت: شرکتها میتوانند از این فرصت به خوبی بهره ببرند و دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند تا در آینده بتوانند با کنیا و شهرهای آفریقا ارتباط بگیرند.
به گفته دبیر میز آفریقای وزارت امور خارجه کنیا می تواند دروازه فعالیت های اقتصادی دانش بنیان ها به آفریقا و سایر کشورهای همسایه آفریقا باشد و این امکان تسری وجود دارد.