سرمایه گذاری خارجی باید مشروط باشد

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، حمیدرضا غزنوی، در نشستی خبری اظهار کرد: مرزهای اقتصادی کشور حداقل در حوزه لوازم خانگی رها است، تا جایی که فقط از دو بندری که بررسی شده روزانه ۳۰۰۰ شوتی لوازم خانگی به کشور می‌آورد. به طور کلی از ظرفیت شش میلیارد دلاری صنعت لوازم خانگی، دو میلیارد دلار قاچاق است.

وی با بیان اینکه ما به دنبال انحصارگرایی و بستن مرزها به روی سرمایه‌گذاری خارجی نبوده و طالب تحریم‌ها نیز نیستیم، اظهار کرد: ما طرفدار جذب سرمایه‌گذاری خارجی مشروط به واردات فناوری به کشور هستیم.  نباید در حوزه‌هایی که به خودکفایی رسیدیم، اجازه دهیم سرمایه‌گذاری خارجی شکل بگیرد، بلکه در جاهایی که توان لازم وجود نداشته یا تحریم‌ها اجازه کسب دانش فنی را نداده بود، باید وارد شوند. باید منافع ملی در اولویت قرار بگیرد، این در حالی است که در سال‌های گذشته هیچ برند خارجی، سرمایه‌گذاری به قصد صادرات نداشته است.

به گفته سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی باید برای سرمایه‌گذاری خارجی در این حوزه استراتژی داشته باشیم و این سرمایه‌گذاری‌ها فقط در سمت قطعه‌سازی شود. اگر در سال‌های گذشته برندهای خارجی به گونه‌ای در کشورمان سرمایه‌گذاری کرده بودند که منجر به انتقال فناوری شده بود، دیگر به راحتی در زمان سختی کشور را ترک نمی‌کردند.

وی با بیان اینکه ورود هرگونه سرمایه‌گذرای به کشور باید به انتقال دانش فنی جدید و استفاده از نیروی کار داخلی مشروط شود، در این راستا پیشنهاد این انجمن سرمایه‌گذاری در حوزه قطعات لوازم خانگی است. صادرات قطعات راحت‌تر از صادرات کالای ساخته شده کامل است، زیرا قوانین و مقررات راحت‌تری داشته، لجستیک مورد نیاز آن فراهم  و منابع انسانی و انرژی ارزان‌قیمت نیز فراهم است.

وی با اشاره به اینکه جذب هرگونه سرمایه‌گذاری خارجی نباید منجر به از بین رفتن مقیاس اقتصادی بنگاه‌های داخلی شود، گفت: در مقوله‌ای همچون کمپروسور یخچال که نیاز سالیانه ما بین ۲ تا سه میلیون دستگاه است، سرمایه‌گذاری داخلی به صرفه نیست، اما می‌توان خارجی‌ها را مجاب به تولید در کشورمان کرد تا حتی از همین جا به دیگر کشورها صادرات داشته باشند.

به گفته وی در سال‌های گذشته سیاست غرب، بلاتکلیف گذاشتن صنعت ما بوده و حتی این مساله از سوی مسوولان این کشورها به دفعات مطرح شده است، بر این اساس استراتژی صنعتی ما باید به گونه‌ای باشد که ریسک بازگشت تحریم‌ها را کم کند.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی از  تعیین نیازمندی های صنعت لوازم‌خانگی به سرمایه‌گذاری خبر داد و گفت که ‌این موارد در شورای سیاستگذاری صنعت لوازم‌خانگی کشور نیز ابلاغ شود.

نیاز سالانه به لوازم خانگی بزرگ، ۸ میلیون دستگاه

وی با اشاره به حضور حدود یک‌هزار و ۵۰۰ شرکت تولیدکننده لوازم‌خانگی در کشور، انحصاری بودن این صنعت را رد کرد و گفت: باید زمینه صادرات این کالاها فراهم شود و در این صورت شرکت‌ها مجبور به ارتقای بیشتر کیفیت تولیداتشان هستند.

به گفته این تولیدکننده برآوردها حاکی است نیاز داخلی به پنج کالای بزرگ یخچال فریزر، ساید، تلویزیون، اجاق گاز و ماشین لباس‌شویی بین ۷.۲ تا هشت میلیون دستگاه در سال است.

وی افزود: سال گذشته پنج میلیون و ۹۶۹ هزار و ۱۴۰ دستگاه از این محصولات تولید شد که در هم‌سنجی با سال ۱۳۹۸ رشد ۸۷ درصدی داشته است و بقیه نیاز بازار نیز از محصولات قاچاق تامین شد.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم‌خانگی همچنین وعده داد که اگر شرایط برای کاهش کالای قاچاق فراهم شود، تولید داخلی قادر به جایگزینی کالاهای قاچاق است و در ادامه حتی شرایط برای صادرات فراهم خواهد شد.

غزنوی از آمادگی این انجمن برای همکاری با سازمان ملی استاندارد برای اعمال استانداردهای سختگیرانه‌تری روی محصولات لوازم خانگی خبر داد و گفت:‌ کیفیت تولید بسیاری تولیدات لوازم‌خانگی در کشورمان از نمونه‌های مشابه اروپایی بیشتر است. امروز در موضوع فناوری تولید یخچال ساید، ماشین لباس‌شویی و اجاق گاز هیچ چیزی از دنیا کم نداریم، اما در برخی قطعات نیازمند سرمایه‌گذاری و انتقال تکنولوژی هستیم.

چرا لوازم خانگی گران است؟

وی منکر وجود قیمت‌گذاری دستوری در لوازم خانگی شد و گفت:‌ قیمت‌گذاری محصولات این صنعت ضوابطی دارد که شرکت‌ها بر همان اساس به تعیین قیمت می‌پردازند، اما دولت بر قیمت‌ها نظارت دارد.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم‌خانگی درخصوص گرانی قیمت‌ها نیز گفت: افزایش ۳۹ درصدی حقوق و دستمزد، گران شدن قیمت جهانی مواد اولیه، کنترل کرونا در برخی کشورها که امروز تولید و تقاضا برای مواد اولیه را افزایش داده، همچنین افزایش نرخ ارز که شش برابر نسبت به سال ۱۳۹۷ است، سبب شده تا افزایش قیمت‌ها را شاهد باشیم.

به گفته وی ‌در این زمینه هرچند درآمدهای افراد پایین است، اما می‌توان با اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت زمینه خرید را فراهم کرد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.