ساخت بنای «دروازه قرآن شیراز» در «مینی‌ورلد» ملایر

حسین بابایی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما، افزود: شهر شیراز در زمان های قدیم شش دروازه داشته و اکنون هیچ کدام از این دروازه ها وجود ندارند و تنها دروازه ای که طی این سال ها باقی مانده، دروازه قرآن است.

وی با بیان اینکه این دروازه یکی از بناهای اسلامی با ارزش محسوب می شود که در سال ۱۳۷۵ با شماره ۱۸۰۰ به عنوان آثار ملی ایران ثبت شده است، اظهار کرد: دروازه قرآن بنایی طاقی شکل بوده و در بالای این طاق ها در جایگاه ویژه ای قرآنی به دستور امیر قرار داده شد تا مسافران و مردمی که از زیر آن عبور می کنند، متبرک شوند و به خاطر همین ویژگی نام آن را دروازه قرآن گذاشتند.

بابایی درباره تاریخچه این اثر بیان کرد: دروازه قرآن شیراز توسط عضدالدوله دیلمی ساخته شده و در سالیان متمادی دچار آسیب و تخریب زیادی شد تا زمانی که مجدداً توسط کریم خان زند در دوره زندیه بازسازی شد و بخش هایی همچون یک اتاق در بالای آن و دو جلد قرآن بزرگ نفیس به خط سلطان ابراهیم بن شاهرخ تیموری را به این بنا اضافه کرد، در عصر قاجار دروازه قرآن بر اثر عوامل طبیعی و زلزله، آسیب زیادی دید اما در سال‌های بعد به دست محمد زکی خان نوری مرمت و بازسازی شد.

شهردار ملایر گفت: دروازه قرآن در سال ۱۳۱۵ به دستور شهرداری شیراز از طریق قرار دادن دینامیت تخریب شد، چندین سال بعد در سال ۱۳۲۸ شمسی بازرگان شیرازی به اسم حاج حسین ایگار که با لقب اعتماد التجار هم شناخته می شد، با فاصله کمی از دروازه قبلی اقدام به ساخت دروازه قرآن کرد.

وی ادامه داد: دروازه جدید در ظاهر تفاوت های اندکی با دروازه قبلی دارد مانند داشتن ابعاد بزرگتر، اتاق مستطیلی شکل در بالای آن، دهانه قوس تیزه دار و دو ورودی که بر جرزهای دو طرف قرار گرفته اند، در حال حاضر روی پیشانی شمالی طاق آیه ۹ سوره اسرا، روی پیشانی جنوبی آیه ۸۸ سوره اسرا و روی گوشه غربی آن آیه ۹ سوره حجر به خط ثلث و نسخ نوشته شده اند.

بابایی درباره ساخت بنای دروازه قرآن در مجموعه جهان کوچک ملایر خاطرنشان کرد: این بنا به ارتفاع ۸.۵ متر و طول ۱۳ متر و عرض ۳.۲۰ متر ساخته شده و قرار است نمای آن با آجر و کاشی و سنگ شبیه بنای واقعی اجرا شود و یکی از ورودی های اصلی مجموعه مینی ورلد باشد.

روشی نو برای تبلیغات کاندیدای شورای شهر

این مقام مسئول در بخش دیگری به اجرا شدن طرحی زیبا برای جلوگیری از زشت کردن چهره شهر در دوره تبلیغات انتخاباتی توسط اداره ارتباطات و امور بین الملل شهرداری ملایر اشاره کرد و گفت: به دنبال انجام موفقیت آمیز چاپ تصاویر و تبلیغات داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی بر روی بنر و نصب در نقاط مختلف شهر در اسفندماه سال ۱۳۹۸، در انتخابات خرداد ۱۴۰۰ شورای اسلامی شهر نیز به منظور جلوگیری از آلودگی بصری و تخریب دیوارهای اماکن عمومی و خصوصی و مبلمان شهری، این کار انجام گرفت.

بابایی افزود: براساس تبصره ۱ و ۳ بند ۲۷ ماده ۵۵ و ۹۲ قانون شهرداری‌ها و بند ۲۵ ماده ۷۱ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور، نصب هر گونه پوستر، دیوارنویسی، برچسب، تراکت و … بر در و دیوار ممنوع است و به همین منظور شهرداری ملایر اعلام آمادگی کرد که تصاویر و تبلیغات داوطلبان انتخابات شورای اسلامی شهر ملایر را با هزینه خودشان بر روی بنر چاپ و در نقاط پرتردد شهر نصب کند.

شهردار ملایر از چاپ تصاویر ۵۲ نفر از متقاضیان بر روی بنرهایی در ابعاد ۳ متر در ۱۲ متر خبر داد و یادآور شد: این بنرها با داربست در ۴۵ مکان مختلف شهر نصب شده که دربردارنده تصاویر داوطلبان، نام و نام خانوادگی و رزومه کاری و تجربی آنهاست.

وی تأکید کرد: داوطلبان باید نسبت به رعایت قوانین و حقوق شهروندی اهتمام ورزیده و در راستای رسالت و اهداف شورای اسلامی شهر و توقعات مردم و مدیریت شهری، با معرفی و ارائه برنامه های خود، باعث ایجاد حضور حداکثری شهروندان و انتخابات سالم شوند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.