فردا؛ آزمونی برای خلق سرنوشتی دیگر

انتخاباتی کە نسبت بە سال‌های گذشتە از حساسیت بیشتری برخوردار است و هرگونە سهل‌انگاری در انتخاب فرد اصلح موجب نابسامانی بیش از پیش کشور خواهد شد.

سخنان و شعارهای نامزدهای ریاست جمهوری در روزهای اخیر مردم را بە تکاپو و تجزیە و تحلیل وادار کردە است تا با انتخاب فرد اصلح سهم بزرگی در آیندە کشور داشتە باشند.

در گرماگرم انتخابات حساس ریاست جمهوری، انتخابات شورای شهر و روستا نیز بر شور این روزهای انتخاباتی افزودە است، انتخاباتی کە ولولەاش اگر گفتە شود بیشتر از انتخابات ریاست جمهوری نیست، کمتر نیست.

کاندیداهایی کە هرکدام با شعار، عکس‌های جذاب و وعدە و وعیدهای مختلف و بە ظاهر زیبا و ارائە کارنامە خود سعی در جذب مخاطب و کسب آرا در روز ۲٨ خرداد دارند.

گرچە در این انتخابات مردم سهمی عظیمی دارند و این رای مردم است کە قرار است سرنوشت ملت ایران را بار دیگر در دستان خود بگیرد اما کردستانی‌ها هم دلایل مختلفی برای حضور و عدم حضور خود در پای صندوق‌های رای دارند.

آقای زارعی مردی پا بە سن گذاشتە و تجربە‌دیدە در مورد انتخابات می‌گوید: از وقتی کە یادم می‌آید همیشە در انتخابات شرکت کردەام، درست است رای من بە ظاهر تنها یک رای است اما حتی رای یک نفر هم می‌تواند در تعیین سرنوشت کشور موثر باشد.

آقای رحمانی نیز در خصوص انتخابات می‌گوید: در تعجبم کە عدەای می‌گویند ما رای نخواهیم داد و در روز انتخابات شرکت نخواهیم کرد، امروز روز لج کردن نیست! ۲٨ خرداد روزی است کە حتی یک انتخاب اشتباە می‌تواند سرنوشت یک کشور را نابود کند.

او می‌گوید: گرچە انتخاب دولت قبلی موجب سرخوردگی و دلزدگی مردم شد و کاری از پیش نبرد، این حق مردم است! اما با عدم شرکت در انتخابات در واقع در تعیین سرنوشت ملت و حق خود کوتاهی کردەایم.

خانم صباحی نیز انگار کلافە از حرف و شعارها می‌گوید: من از وقتی کە بە سن قانونی رسیدەام تا بە امروز هرسالە پدر ما را موظف کردە است کە در انتخابات و در تعیین سرنوشت کشور شرکت سهیم باشیم.

او می‌گوید: همە ما بە دنبال داشتن یک ایران آباد و سرافراز هستیم، اما متاسفانە در طول هشت سال دولت قبلی حرف‌ها و وعدە وعیدها و برنامەها تنها در حد یک شعار نە بیش‌تر باقی ماند، موجب دلزدگی مردم از انتخابات و بی‌اعتمادی آن‌ها نسبت بە حرف و شعارها شدە است.

آقای بندە‌نوازی نیز نظرات متفاوتی راجع بە انتخابات دارد و معتقد است هرکسی کە سرکار می‌آید بە دنبال آن است کە بە جایگاهی برسد و از آنجا کە رسیدن بە جایگاە ریاست جمهوری و حتی شورای شهر و روستا بدون جلب اعتماد مردم میسر نیست، هرکدام در پی آن هستند با برانگیختن احساسات ملی و وعدە و وعیدها در خصوص کمبودهای استان‌ها و نشانەگرفتن احساسات ملی و انسانی شهرها و روستاها سعی در جلب اعتماد و کسب آرا برای خود هستند.

در این حین هستند کسانی که وقتی از آن‌ها در مورد حضورشان در پای صندوق‌های رای و انتخابات پرسیدم، با قطعیت و با ابراز پشیمانی از رای‌های قبلی خود در دورەهای قبلی دم زدند و بر این باور بودند کە حضورشان در روز انتخابات در سال‌های گذشتە چە تاثیر مثبتی در وضع مملکت ایجاد کردە است کە حال دوبارە بخواهند پای صندوق‌های رای حاضر شوند؟

لیلا در خصوص انتخابات ۲٨خرداد می‌گوید: مردم کردستان در سال‌های گذشتە با حضور حداکثری خود در انتخابات نشان دادند کە همیشە پشت نظام بودە و هستند و از هیچ تلاشی برای تعیین سرنوشت کشور فروگذاری نکردەاند.

او می‌گوید: حضور کردستانی‌ها گویی تنها برای پای صندوق‌های رای است، بعد از انتخابات آنچە کە مغغول می‌ماند کردستان و مشکلاتی است کە سال‌ها گریبانگیر این استان است.

در گیرودارهای انتخاباتی و مصمم بودن مردم برای شرکت در انتخابات و یا در کنار دلزدگی و نا امیدی برخی مردم از انتخابات، این رای اولی‌ها هستند کە برای اولین انتخاب سرنوشت خود در تکاپو هستند کە انتخابی درست و سرنوشت‌ساز برای کشور داشتە باشند.

عرفان پسری کە حالا پا بە سن قانونی گذاشتە و می‌تواند با شرکت در روز انتخابات سهمی در آیندە کشور و استان داشتە باشد، می‌گوید: حس خوبی است اولین انتخاب و اعلام حضور در یک عرصە ملی، این کە بدانی کە حضورت در کشور و در عرصە انتخابات موثر است.

می‌گوید: در این مدت بارها و بارها حرف‌ها و مصاحبەهای کاندیداتوری‌های ریاست جمهوری را نگاە و حرف‌ها و وعدە وعیدهایشان را سبک و سنگین کردەام تا بدانم کدام یک فرد اصلح‌تری است و کدام یک تنها بە شعارهای بە ظاهر زیبا بسندە کردە است.

ساریە نیز امسال رای اولی خواهد شد و می‌گوید: مدت‌ها است با دوستانم در این خصوص در فضاهای مجازی و یا حضوری دور هم جمع می‌شویم و سعی داریم با در نظر گرفتن سخنان کاندیداتورهای ریاست جمهوری در روز انتخابات رای موثری داشتە باشیم.

آریان نیز می‌گوید: اینکە بدانی بە سنی رسیدەای کە می‌توانی در تعیین سرنوشت کشورت سهیم باشی بە نوعی احساس غرور و شعفی را بە وجود انسان سرازیر می‌کند، اما این احساس نباید سبب شود کە ما چشم بر واقعیت‌ها ببندیم و بدون در نظر گرفتن حرف‌ها و شعارها و وعدە وعیدها و اینکە تا چە اندازە این حرف‌ها صحیح است یا نادرست، تنها براساس غرور ملی شرکت کرد.

میدیا نیز یک رای اولی است کە با جملە چشم‌ها را باید شست جور دیگر باید دید می‌گوید: رای اولی بودن شاید حس خوشایندی باشد کە سال‌ها در انتظار آن بودەایم اما این انتخابات یک انتخابات سرنوشت‌ساز برای ملت ایران است و نباید سرسری و سهل‌انگارانە از آن رد شد، هشت سال گذشتە هرچە کە بود گذشت، انتخابات ۱٤۰۰شروع راهی جدید برای سرنوشت ملت ایران است، پس باید آگاهانە انتخاب کنیم.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.